Jump to content

Περι DDR μνημη και timmings ο λογος...

Recommended Posts

Το συστημα μου εχει 1 gb ram (2x512 mb ddr ocz platinum rev 2) με timmings 2,5-4-4-11 @ 289 MHz (1:1 με επεξεργαστη)

Αυτο που σκεφτομαι αλλα και προβληματιζομαι ταυτοχρονα ειναι αν αξιζει να βαλω αλλο 1 gb ram (δηλ. αλλα 2 512αρια) . Ο προβληματισμος υπαρχει γιατι το κοβω πολυ πιθανο να ριξω τα timmings ωστε να λειτουργησουν και τα 4 dimm-ακια.

Ισχυει κατι τετοιο?

Εχετε να μου προτεινετε καποια μνημη συγκεκριμενα?

YΓ1 H μητρικη μου ειναι αυτη και οι μνημες που φορω τωρα ειναι αυτες

Ή βρες καλές μνήμες 2Χ1024 (και πάλι δύσκολα θα δεις 289 1:1) ή συμβιβάσου με αρκετά χαμηλότερα timmings ( τα 2GB θα σου δώσουν πάντως πολύ περισσότερα από ότι θα χάσεις από το timmings) ή πέρνα σε ΑΜ2 όσο οι μνήμες είναι φτηνές.

Ή βρες καλές μνήμες 2Χ1024 (και πάλι δύσκολα θα δεις 289 1:1) ή συμβιβάσου με αρκετά χαμηλότερα timmings ( τα 2GB θα σου δώσουν πάντως πολύ περισσότερα από ότι θα χάσεις από το timmings) ή πέρνα σε ΑΜ2 όσο οι μνήμες είναι φτηνές.

Και εγω τη bold-αρισμενη προταση σου σκεφτομουνα (δηλ. χαμηλοτερα timings αλλα 2 gb μνημη)

Καμμια προταση λοιπον σε 2χ512 mb ddr ?

Προσωπικα σκεφτομουνα αυτες

ΥΓ1 To περασμα σε ΑΜ2 ειναι πολυ για την τσεπη μου αυτον τον καιρο.....

YΓ2 Μολις προσεξα οτι αυτες που εχω τρεχουν με 2,75 volt και αυτες που θελω να παρω τρεχουν στα 2,60 volt.Δεν νομιζω να εχω κανενα προβλημα,ε?

Μετάβαση σε ΑΜ2 πλέον είναι απίστευτα φτηνή. Μητρική και επεξεργαστής πολύ φτηνά και οι μνήμες DDR2 πολύ πιο φτηνές από DDR1. Βάλε και τα παλιά που μπορείς να πουλήσεις και θα δείς δεν θα χρειαστεί να τσοντάρεις πολλά εσύ...

Μετάβαση σε ΑΜ2 πλέον είναι απίστευτα φτηνή. Μητρική και επεξεργαστής πολύ φτηνά και οι μνήμες DDR2 πολύ πιο φτηνές από DDR1. Βάλε και τα παλιά που μπορείς να πουλήσεις και θα δείς δεν θα χρειαστεί να τσοντάρεις πολλά εσύ...

Aν και κατα 90% δεν θα παω σε ΑΜ2 για πες μου ενα κομπλε σετακι μητρικη+cpu+μνημη..

Και εγω τη bold-αρισμενη προταση σου σκεφτομουνα (δηλ. χαμηλοτερα timings αλλα 2 gb μνημη)

Καμμια προταση λοιπον σε 2χ512 mb ddr ?

Προσωπικα σκεφτομουνα αυτες

ΥΓ1 To περασμα σε ΑΜ2 ειναι πολυ για την τσεπη μου αυτον τον καιρο.....

YΓ2 Μολις προσεξα οτι αυτες που εχω τρεχουν με 2,75 volt και αυτες που θελω να παρω τρεχουν στα 2,60 volt.Δεν νομιζω να εχω κανενα προβλημα,ε?

Υπάρχει αρκετός κόσμος που είχε πάρει καλές 2Χ512 και βλέπει τώρα ότι θα πρέπει να τις σκοτώσει προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη αναβάθμισή του. Προσωπικά θα σου πρότεινα μια αγγελία για αρχή.

2 939 πούλησα σε φυσιολογικές τιμές και η αντικατάστασή τους με φτηνές, αλλά καλές κατά την γνώμη μου λύσεις ΑΜ2, όχι απλά δεν έφεραν το ταμείο στο μείον, αλλά μου άφησαν και κέρδος.

Όλες οι μνήμες παίζουν με 2.75v. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

budget system για μένα.

cpu:AMD ATHLON 64 X2 3800+

m/b:από 55 μέχρι και 80 ότι γουστάρεις εσύ..Ανάλογα τις ανάγκες σου σε θύρες κτλ.

memmory:Για διάβασε εδώ

Μιλάμε για ανάμμεσα 150 ευρώ με 200 ευρώ...ανάλογα τις ανάγκες σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.