Kasp3rskyJunior Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7, 2005 hi2all:hi: Εχω μια απορια με το κουτι μου. Καποιοες φορες αν ακουμπασ το κουτι νιωθεισ μια ταση ρευματοσ και ωρεσ ωρεσ αυτη η ταση γινεται πολυ πιο υσχυρη αρχιζει και <<βαραει>> ασχημα.Πειτε μου τι λετε να ειναι????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Φεβρουάριος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Χμμμ καπου πρεπει να υπαρχει διαροη!!Δοκιμασε με ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι να δεις...Ειναι ολα σωστα γειωμενα?Η πριζα σου?Εχει ξανα-αναφερθει τετοια πειπτωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaputzis Φεβρουάριος 7, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Ποιό κουτί έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 ειναι η γειωση του κουτιου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Φεβρουάριος 7, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 To έχω πάθει και εγώ(και από τότε όποτε ακουμπάω το κουτί το κάνω μια φορά στιγμιαία από ψυχολογικό τραύμα ) η γείωση του σπιτιού φταίει. Κάποιο καλώδιο γείωσης δεν κάνει επαφή. Προσπάθησε να βάλεις στην πρίζα του PC ένα βίσμα με δοντάκι για γείωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 ειναι φορτια που δημιουργουνται στο κουτι. γειωσε το καλα.αν το εχεις γειωσει σωστα τοτε η γειωση του σπιτιου σου δεν ειναι πολυ καλη εως ανυπαρκτη.πρωτο βημα κοιτα η μπριζα που το εχεις συνδεσει να εχει γειωση (μεταλλικα ποδαρακια να προεξεχουν ή μια τριτη τρυπα) και το βισμα στην πριζα να ερχεται σε επαφη με τα ποδαρακια αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 7, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Kasp3rskyJuniorΕπηκυνδηνο κουτι ...και επικινδυνη ορθογραφια! μπρρρρΣιγουρα ειναι η γειωση παντως ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Φεβρουάριος 7, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 ειναι στανταρ η γειωση φιλε, το εχω τσεκαρει γιατι εχω παλιες μπριζες στο σπιτι (αυτες με τις 3 τρυπες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Φεβρουάριος 7, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos ...και επικινδυνη ορθογραφια! μπρρρρ απ το στόμα μου το πήρες! (θες να μου πάρεις την δουλειά; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Φεβρουάριος 7, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 19:23] ...και επικινδυνη ορθογραφια! μπρρρρΣιγουρα ειναι η γειωση παντως ! επιβεβαιωνω και στα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourtz Φεβρουάριος 7, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 ΒΑΣΙΚΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΞΙΠΩΛΙΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΕ ΚΑΤΙ.ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΞ'ΕΠΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΤΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΥΡΗΔΕΣ ΑΕΡΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Φεβρουάριος 7, 2005 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Τις προάλλες όταν πήγα να αφαιρέσω ένα καλώδιο πίσω απο το κουτί χωρίς να βλέπω (μάλλον το πλητρολόγιο ήταν), άγγιξα το τροφοδοτικό και με χτύπησε για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου το ρεύμα (πολύ δυνατά όμως). Ήταν η πρώτη φορά που το έκανε και ώς τώρα δεν το έχει ξανακάνει, μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το κουτί/τροφοδοτικό μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Φεβρουάριος 7, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από gourtz ΒΑΣΙΚΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΞΙΠΩΛΙΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΕ ΚΑΤΙ.ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΞ'ΕΠΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΤΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΥΡΗΔΕΣ ΑΕΡΑ. Καταρχάς δεν γράφουμε με Κεφαλαία.Κατα δεύτερον καλως ήρθες στο TheLab.Mπορεί να έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό αλλά για να το κάνει αυτό χάνει την εγγύηση του τροφοδοτικού.Και εγώ το κόβω για την γείωση στην πρίζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 αν το κουτι σου ΕΙΝΑΙ γειωμενο τοτε : Γεμιζεις εσυ στατικο ηλεκτρισμο και οταν ακουμπας το κουτι κανεις εκκενωση (τσαφ) και νιωθεις οτι κατι σε χτυπησε απο το κουτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourtz Φεβρουάριος 7, 2005 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 ετσι ακριβως. δεν ειπα να το ανοιξει αμεσως να βαλει ενα αλλο επανω να δει τη γινεται και αν ειναι οκ τοτε να το κανει φιλε αν βαλεις ενα βολτομετρο αναμεσα στην γειωση και στην φαση λογικα θα εχεισ απο 220 περιπου με 230 περιπου βολτ αν ειναι ετσι τοτε εισαι οκ αν ομωσ δεν ειναι μεσα σε αυτα τα ορια το εχεισ προβλημα με την γειωση. αν και εγω επιμενω οτι ειναι το τροφοδοτικο σου. για δες το. το ρευμα πρεπει να το σεβεστε οχι να το υποτηματε. :nuke: :nuke: :nuke: :nuke: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 @goyrtz και εγω ηλεκτρολογος ειμαι. και σαν ηλεκτρολογος πρεπει να ξερεις οτι δε γινεται να υπαρχει διαροη προς την γη οπως λες. μηπως εισαι νεος ηλεκτρολογος ακομα? στο σπιτι μας εχουμε διακοπτη διαφυγης εντασης κοινως ρελε. αν παει δηλαδη να διαρευσει ρευμα προς την γη πεφτει το ρελε. ηλεκτροτεχνια 1 κοβεσαι ξαναελα του χρονου Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 7, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από spc(θες να μου πάρεις την δουλειά; ) Τι? Μονοπωλιο το εχεις ? Παρτακια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 7, 2005 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 εμένα πάντως οι πρίζες μου είναι πριν εφευρεθεί η γείωση και δε μ'έχει χτυπήσει ποτέ. οπότε δοκίμασε και με κάνα άλλο τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasp3rskyJunior Φεβρουάριος 8, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Αρχική απάντηση από yaputzis Ποιό κουτί έχεις; Εχω το HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Φεβρουάριος 8, 2005 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2005 Όπου λαλούν πολλοί ηλεκτρολόγοι , ΔΕΝ αργεί να βραχυκυκλώσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.