Jump to content

SOS Προταση τροφοδοτικου

Braveheart1980

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ερχομαι που λετε απο τη Χιο που υπηρετω,αναβω το πιτσι μου και τσαφ....

Μετα απο πολυ ψαξιμο (ε,οχι και πολυ τι εξπερ ειμαστε) τα εφτυσε το τροφοδοτικο (fortron 550 wat)

Θα ηθελα μια οσο το δυνατον αθορυβη προταση χωρις ομως να θυσιαζει επιδοσεις (ε,και να τραβαει και μια γερη αναβαθμιση του συστηματος βλεπετε ερχεται και Starcraft 2!)

Λοιπον τι λετε?

ΥΓ Το συστημα μου :

AMD 3500+ @ 2,9 GHz

GEFORCE 6800 GT overcloacked (δεν θυμαμαι ακριβως ποσο και τωρα δεν μπορω να δω!)

2 x raptor 74 gb hdd

2 x 320 gb wd hdd

X-FI

3x optical drives (2x dvd recorders & 1 dvd rom)

Aerocool gatewatch

5x12αρηδες ανεμιστηρες

απο τα παραπανω,το seasonic 2 χρονια εγγυηση και το corsair 3 χρονια...

τροφοδοτικο με 1 χρονο εγγυηση δεν θα επαιρνα με τιποτα...

τιμη πανω-κατω ιδια...διαλεγεις και παιρνεις..

candyman,το corsain σε επιπεδα θορυβου και efficiency συγκρινεται με το seasonic?

EDIT

απο οτι βλεπω,σταθερα πανω απο 80% efficiency και το corsair..

candyman,το corsain σε επιπεδα θορυβου και efficiency συγκρινεται με το seasonic?

Ίδια είναι. Το Corsair είναι rebranded από την Seasonic. Έχουν διαφορές σε κάποια components αλλά σε θορυβο είναι όμοια. Σε efficiency φτάνουν και τα δύο γύρω στα 82-83%.

Όσο για την εγγύηση, θεωρώ ότι δεν είναι το κριτήριο αγοράς. Τα εξαρτήματα μετράνε. Επίσης οι εγγυήσεις των καταστημάτων δεν συμφωνούν πάντα με τις εγγυήσεις των κατασκευαστών.

απο τα παραπανω,το seasonic 2 χρονια εγγυηση και το corsair 3 χρονια...

τροφοδοτικο με 1 χρονο εγγυηση δεν θα επαιρνα με τιποτα...

Toυ κουρσάρου το τροφοδοτικό έχει 5 χρονάκια.

Να επαναλάβω... Χωρίς να είναι υπόννοια για το Corsair (άλλωστε είναι ένα από τα τροφοδοτικά που και εγώ έχω προτείνει στο σχετικό thread) απλά με αφορμή την συζήτηση περί εγγυήσεων..

Δεν είναι απαραίτητα καλύτερο ένα τροφοδοτικό με μεγαλύτερη εγγύηση από ένα άλλο με μικρότερη.

Την αντοχή και την αξιοπιστία την καθορίζουν τα components, και αυτό -για 'μένα- είναι το βασικό κριτήριο αγοράς.

Μα αν δεν είχε ποιοτικά components δε θα είχε 5 χρονια εγγύηση

Δεν πάει έτσι ακριβώς. Οι εταιρίες αυτές που τα παράγουν μπορουν να δώσουν και .. 10 χρόνια εγγύηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζει τόσο. Αν καεί και σου καταστρέψει το pc τι να την κάνεις την εγγύηση. Θέλω να πω, η εγγύηση είναι για να σε κάνουν να το προτιμήσεις και όχι επειδή απαραίτητα θα κρατήσει τόσο. Αλλωστε το κόστος κατασκευής τους είναι τόσο μικρό που ο αριθμός τον ελατωματικών δεν επηρεάζει τον συνολικό τζίρο, επειδή μερικά θα αντικατασταθούν.

Εμένα ποτέ π.χ. δεν μου καήκε κανένα HEC παρόλο που είχανε μικρές εγγυήσεις, ενώ αντιθέτως κάτι enermax -για παράδειγμα- που θεωρούνται καλύτερα από πολλούς και έχουν και μεγαλύτερες εγγυήσεις, έχουν σαφώς μεγαλύτερο failure rate.

το οτι δινει παραπανω εγγυηση δε σημαινει οτι ειναι και πιο ποιοτικο (αν και ειναι πιο πιθανο να ισχυει).

Γεγονος ειναι ομως οτι 5 χρονια ειναι τεραστιο διαστημα σε αυτο το χωρο και αφου σε 5 χρονια θα παιζουμε με τα 1000αρια Watt σαν standard, το γεγονος οτι σου εγγυαται οτι για 5 χορνια θα εχεις τροφοδοτικο 100% οτι και αν γινει ειναι αρκετο , και ας πεθανει στα 5 χρονια + 1 μερα.

To Seasonic πάντως θα σε βολέψει μια χαρά.:033:

Δεν πάει έτσι ακριβώς. Οι εταιρίες αυτές που τα παράγουν μπορουν να δώσουν και .. 10 χρόνια εγγύηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζει τόσο. Αν καεί και σου καταστρέψει το pc τι να την κάνεις την εγγύηση. Θέλω να πω, η εγγύηση είναι για να σε κάνουν να το προτιμήσεις και όχι επειδή απαραίτητα θα κρατήσει τόσο. Αλλωστε το κόστος κατασκευής τους είναι τόσο μικρό που ο αριθμός τον ελατωματικών δεν επηρεάζει τον συνολικό τζίρο, επειδή μερικά θα αντικατασταθούν.

Εμένα ποτέ π.χ. δεν μου καήκε κανένα HEC παρόλο που είχανε μικρές εγγυήσεις, ενώ αντιθέτως κάτι enermax -για παράδειγμα- που θεωρούνται καλύτερα από πολλούς και έχουν και μεγαλύτερες εγγυήσεις, έχουν σαφώς μεγαλύτερο failure rate.

[Παθων mode on]Βασικα με τα enermax πρέπει να κάνεις μια προσευχουλα πριν την τοποθετηση.

Και καθημερινες μετανοιες μην σου κάψει τίποτα[/mode off]

Αν καεί και σου καταστρέψει το pc τι να την κάνεις την εγγύηση. Θέλω να πω, η εγγύηση είναι για να σε κάνουν να το προτιμήσεις και όχι επειδή απαραίτητα θα κρατήσει τόσο.

Αν καεί στα 4,5 χρονια και εχω παρει Seasonic η χεκ τοτε θα κλαψω το κατοσταρι και θα συρθώ στο μαγαζί για ενα καινούριο ενω με το corsair θα παω όλος χαρά και θα παρω καποιο άλλο με τα 115€ μου.

Και δε νομιζω αν παρει ολοτο πισι μαζί του να κλάψω και πολύ. Πανω απο δυο χρονια δε κρατάω το hardware μου και έτσι είναι παντα εντός εγγύησης. ;)

Και ναι θα μου του αλλάξουν με full refund.

Αν καεί στα 4,5 χρονια και εχω παρει Seasonic η χεκ τοτε θα κλαψω το κατοσταρι και θα συρθώ στο μαγαζί για ενα καινούριο ενω με το corsair θα παω όλος χαρά και θα παρω καποιο άλλο με τα 115€ μου.

Και δε νομιζω αν παρει ολοτο πισι μαζί του να κλάψω και πολύ. Πανω απο δυο χρονια δε κρατάω το hardware μου και έτσι είναι παντα εντός εγγύησης. ;)

Και ναι θα μου του αλλάξουν με full refund.

Αν καεί στα 4,5 χρόνια θα σου πουν "η εγγύηση δεν σας καλύπτει".

Αν απειλήσεις και φωνάξεις θα σου πουν χαιρέκακα "θα στο πιστώσουμε στη σημερινή τιμή" ήτοι 40 ευρώ. :087: :040:

Δεν πρόκειται να το δεχτεί όμως, θα καλέσει αστυνομία , θα πάρει καταθέσεις και θα κάνει μήνυση. Μέχρι να την καταθέσει και να ενημερώσει τα υπουργεία θα του έχει έρθει το πιστωτικούλι. Λίγο πιο δύσκολα από ό,τι θα έπρεπε αλλά ...

Μετά από 4,5 χρόνια κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Μπορεί να του πούνε ότι τώρα ακολουθούν αυστηρή πολιτική να δίνουν σε όλα τα προϊόντα 2 χρόνια εγγύηση χωρίς εξαίρεση. :)

Άντε 3...:popworm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.