Pascal Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2007 Έχω ένα μικρό σκληρό δίσκο 80Gbyte σε συνδεσμολογία IDE και σκέφτηκα να αναβαθμίσω με δεύτερο σκληρό μεγαλύτερης χωρητικότητας. Η μητρική όπως βλέπω έχει μια υποδοχή IDE και τέσσερις για SATA I και SATA II. Το BIOS αναγνωρίζει τρεις υποδοχές IDE! Η μία έχει το DVD και το σκληρό δίσκο οι άλλες δύο IDE τίποτα... Ερώτηση 1: Οι άλλες δύο IDE που είναι και δεν τις βλέπω; Ερώτηση 2: Μπορώ να έχω συνδεσμολογία IDE και SATA μαζί; Pascal
Spyraya Ιούλιος 14, 2007 #2 Ιούλιος 14, 2007 Κατα αρχην για να καταλαβω καλυτερα?!το mobo σου εχει 2 η 1 IDE socket???ποια μαρκα και μοντελο ειναι???(Αν εχει μονο ενα τοτε μπορεις να συνδεσεις εως και δυο devices)Οσο για IDE και SATA μπορουνε να σηνυπαρχουν χωρις κανενα προβλημα στο συστημα!!!:001: :001: :001: :001:
Pascal Ιούλιος 14, 2007 Author #3 Ιούλιος 14, 2007 Για τη motherboard ακριβώς πήγαινε στην παρακάτω διεύθυνση: http://appuhn.dyndns.biz/docu_products/122530.pdfΈχει μια ακριβή περιγραφή της Motherboard που έχω. Αυτό που βλέπω είναι 1 IDE Socket αλλά το Bios έχει εντοπίσει τρία IDE... Εδώ είναι το ζήτημα. Pascal
zigi Ιούλιος 14, 2007 #5 Ιούλιος 14, 2007 Για τη motherboard ακριβώς πήγαινε στην παρακάτω διεύθυνση: http://appuhn.dyndns.biz/docu_products/122530.pdfΈχει μια ακριβή περιγραφή της Motherboard που έχω. Αυτό που βλέπω είναι 1 IDE Socket αλλά το Bios έχει εντοπίσει τρία IDE... Εδώ είναι το ζήτημα. PascalΑπό τη στιγμή που η μητρική έχει 1 IDE socket μπορείς να συνδέσεις μονο μεχρι δύο συσκευές ΙDE , αυτό δε μπορείς να το αλλαξεις ό,τι και να λέει στο ΒΙΟS. (μόνο αν προσθεσεις PATA PCI Controller μπορεις να συνδέσεις περισσότερες από 2 IDE συσκευές).Οπότε πας για σκληρό SATA.
Darkus Ιούλιος 14, 2007 #6 Ιούλιος 14, 2007 To 3o ΙDE που βλεπει το ΒΙΟΣ πρεπει να ειναι του floppy.Οποτε μαλλον ειναι ασχημα τα πραγματα και θα εχεις μονο μια υποδοχη ide που παιρνει πανω μονο 2 συσκευες ide.
Pascal Ιούλιος 15, 2007 Author #7 Ιούλιος 15, 2007 H MSI όπως φαίνεται καταργεί τη συνδεσμολογία IDE σιγά-σιγά. Και εσύ όταν την έπαιρνες δεν έβλεπες... Το δεύτερο DVD που θα πάει τώρα δεν ξέρω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Pascal
Spyraya Ιούλιος 15, 2007 #8 Ιούλιος 15, 2007 Το μονο που σου μενει ειναι να αγορασεις ενα IDE to SATA adaptor, και να συνδεσεις εκει το dvd η το σκληρο σου, και το ελυσες το προβλημα σου!!!Για μια πιο φθηνη/portable λυση παρε ενα εξωτερικο κουτι για σκληρο δισκο και μετετρεψε τον σε USB... :)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.