Jump to content

Μετά την 6800GT τί ;;;;;

NisMo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά να κάνω μια ερώτηση, είχα μια 6800gt σε pentium4@3GHz με 2GB ram και ήμουν ικανοποιημένος αλλά δυστυχώς έβγαλε πρόβλημα και την έχω γυρίσει στο κατάστημα. Το πιθανότερο όπως είπαν είναι να μου δώσουν πιστωτικό γιατί δεν υπάρχει η ίδια κάρτα, ποσό; από 50 έως 100 ευρώ πιστεύω ξέρετε πως κοστολογείται; Το θέμα είναι ποια κάρτα να πάρω τώρα που να είναι καλύτερη της 6800gt σε αναλύσεις 1280x1024 (19" LCD) αλλά να έχει μέχρι 100ευρώ δε μπορώ να δώσω λεφτά τώρα και δεν έχω και τροφοδοτικό για 8800 ή 2900 κλπ.

Είμαι μεταξύ 7600gt/8600gt και 2600xt που είναι γύρω στα 100€ αλλά έχω στο μυαλό μου και τη 1950pro αν και είναι στα 130€ και ξεφεύγει λίγο. Αξίζει να δώσω τα παραπάνω λεφτά για την 1950pro; τα παιχνίδια που παίζω είναι κυρίως strategy και rpg και λιγότερο

action δηλαδή παίζω και κανα fear, farcry και κανά ραλάκι καμμιά φορά ανάλογα τα κέφια. Επίσης βλέπω ταινίες divx στην tv οπότε με ενδιαφέρει να έχει καλή ποιότητα (χρώματα ευκρίνεια κλπ) και στο tv out (δε με νοιάζει για hdmi). Οπότε καταλήγω στο εξής ερώτημα. Θα δω διαφορές με 7600/8600 - 2600 ή πρέπει να πάω σε 1950pro για να έχω καλύτερες επιδόσεις από τη νέα κάρτα; Ή μήπως θα με κόβει πολύ ο pentium4 οπότε δεν αξίζει η 1950? (για αναβάθμιση δε προβλέπεται εκτός απροόπτου πριν τα χριστουγεννα). Τι να επιλέξω; Ευχαριστώ

Σίγουρα η x1950pro είναι απλά κορυφέα κάρτα.Πετάνε πραγματικά τα games αλλα...

...θέλει και τον ανάλογο επεξεργαστή για να αποδόσει τα μέγισττα.

Ο p4 θα σε κόψει αρκετά στην x1950pro οπώτε αν είναι να την βάλεις σε p4 καλύτερα να πας σε κάτι πιο budget όπως 7600,8600,x2600

Κοίτα τώρα,

αυτές οι κάρτες δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Η 7600GT έχει κάπως καλές επιδόσεις και σε επιδόσεις είναι λίγο πιο πάνω απο την 6800gt Που είχες.

Η 7600gs απο την άλλη είναι σε επιδόσεις λίγο κατώτερη απο ατην 6800gt.

Την amd x2600 δεν την έχω δει στα μαγαζιά και δεν έχω ιδέα.

Απο κάποιες αναητήσεις είδα πως δεν έχει τις επιδόσεις που η amd(/ati) υποστιρίζει.To ίδιο ισχύει και για την 8600 αλλα δεν ξέρω ακριβως την τιμή της.

Αρα που καταλήγω.

Αν σου δώσουν πίστωση απο το μαγαζί για να πάρεις άλλη κάρτα σε αυτά τα λεφτά θα πρότινα με 100000 την 8600gt ή αν έχεις τα λεφτά ακόμα καλύτερα την 8600GTS.

Μπορείς βέβαια να πάρεις και την 7600gs που δένει και αυτή (όπως και η 8600) σχεδον τέλεια με το σύστημα σου, αλλα επειδή είναι παλιότερης τεχνολογίας και επειδή η 8600 έχει υποστίρηξη σε dx10 θα πρότινα αυτήν.

Η 7600GT έχει λίγο μεγαλύτερες επιδόσεις απο την 8600 αλλα η γνώμη μου λέει να πας με χίλια στον 8600

Βασικά πρέπει να σου πιστώσουν όλο το ποσό που έχεις στη απόδειξη αγοράς και όι την τρέχουσα μιας και δεν υπάρχει στους καταλόγους. Είναι υποχρεωμενοι είτε να σου την αντικαταστήσουν με μια ίδια και αν δεν υπάρχει να σου πιστώσουν όλο το ποσό της αγοράς ώστε να πάρεις κατι άλλο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :) λοιπόν pliktras διάβασα μερικά review για τις κάρτες που με ενδιαφέρουν και καταλήγω ότι για να δω σημαντικές διαφορές πρέπει να πάω σε 1950pro ή 8600gt οπότε είμαι μεταξύ των αυτών των δύο, θα περάσω σήμερα από το μαγαζί να δω τι ποσό θα μου πούνε και για να δω τι επιλογές έχω. Greek θα τους ζητήσω όπως είπες όλο το ποσό (που ήταν 140€) και για να δούμε τι θα δούμε...

Υπαρχει καποιος εδω μεσα που εχει καταφερει να του πιστωσουν ολοκληρο το ποσο?Μιλαμε για περιπτωσεις που εχι παρελθει ενας χρονος και...

Φίλε μου,

σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά απο την 6800gt αν πάρεις χ1950προ αλλα θα σε κόβει παρα πολύ πίστεψε με ο επεξεργαστής σου!

Αυτη η κάρτα είναι για high end επεξεργαστές και δεν είμαι 100% σύμφωνος με τα review Που διάβασες.

Επίσης να σου πω εντελώς πληροφορικακά οτι η 8600gt/gts δεν έχει καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με την χ1950προ.

Η χ1950προ είναι φρικτά ανώτερη!!!!Και απο όλες αυτές που λες τις κάρτες σιγουρα είναι η καλύτερη με διαφορά.

Επίσης για να σου δώσω και μια απάντηση σχετικά με το είμαι ανάμεσα σε x1950pro και 8600,

η απάντηση μου είναι να πάρεις μιας καλής υλοποίησης (asus,msi) την 8600

Δενει πολύ καλά με όλο σου το σύστημα και δεν θα έχεις κανένα bottleneck!

Ίσως να είναι η ιδανική κάρτα για το δικό σου pc!

Υπαρχει καποιος εδω μεσα που εχει καταφερει να του πιστωσουν ολοκληρο το ποσο?Μιλαμε για περιπτωσεις που εχι παρελθει ενας χρονος και...

Γιατι ?? Εγω προσπαθω παντως :033:

Ολο το ποσο θα ζητησεις. Ειναι τακτικη να τη σκαπουλαρουν με πιστωτικο χαμηλτοερης αξιας.

Καρτα αν εχεις σκοπο να αναβαθμισεις συντομα παρε την 8600. Αν εχεις σκοπο να την κρατησεις παρε την 1950. Μετα αναβαθμιζοντας επεξεργαστη δε θα χρειαστει και καρτα.

Eγώ.

Και παραπανω απο μια φορα.

Αλλά πηρε καμια 20αρια μερες...

@Νismo

Απλά παρε την 1950Pro. Και για το ποσο, ο επιμένων νικά. ;)

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθειά σας. pliktras & cabrinha & soulclaimer δεν έχω σκοπό να ξαναλλάξω κάρτα για τουλάχιστον 2-3 χρόνια τόσο σκόπευα να κρατήσω και την 6800 αλλά μας άφησε νωρίτερα, οπότε καταλήγω στην 1950pro άλλωστε μέχρι τέλος του έτους θα αναβαθμίσω σε διπύρηνο ή τετραπύρηνο οπότε δε θα πάει χαμένη :-) Για το πιστωτικό πέρασα χθες αλλά έλειπε ο υπεύθυνος και ο τεχνικός μου τα μάσαγε οπότε θα ξαναπεράσω σήμερα να μιλήσω μαζί τους. Αν χρειαστεί θα ρωτήσω και το δικηγόρο της εταιρείας που δουλεύω μια που είναι αγορασμένη με τιμολόγιο μέσω αυτής να μου πει τι προβλέπει ο νόμος για να πάω διαβασμένος ;-) αλλά δε νομίζω ότι θα χρειαστεί γιατί έχουμε πάρει αρκετά από το μαγαζί αυτό αξίας τουλάχιστον 5.000ευρώ και δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα για μόλις 140ευρώ. Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.

αν είναι να αναβαθμίσεις τότε η x1950pro είναι η καλύτερη (ελπίζω πως είχες και έχεις pci-e).

Καλή τύχη λοιπόν:039:

Βασικά πρέπει να σου πιστώσουν όλο το ποσό που έχεις στη απόδειξη αγοράς και όι την τρέχουσα μιας και δεν υπάρχει στους καταλόγους. Είναι υποχρεωμενοι είτε να σου την αντικαταστήσουν με μια ίδια και αν δεν υπάρχει να σου πιστώσουν όλο το ποσό της αγοράς ώστε να πάρεις κατι άλλο.

Ισχύει σιγουρα αυτό? Γενικα ψαχνομαι πολυ με εγγυησεις και αυτο που ξερω ειναι η πιστωση ειναι ίση με την τιμή καταλόγου την στιγμη που γινεται (η πίστωση). Αν κανω λαθος θα ήθελα να μαθω σιγουρα.

Edit: Να σημειωσω οτι ακομα και για προιοντα που δεν υπάρχουν στο καταλογο αλλο, οι εταιριες ή αναπροσαρμόζουν την τιμή με βαση την παλιοτητα ή μετράνε την τιμή που είχε πριν αποσυρθει

ok παιδιά τελικά μου δώσαν πιστωτικό και πήρα την 1950pro χωρίς επιβάρυνση ελπίζω να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας :)

παντως εγω την τριτη φορα που εκαψα 6800 (6800λε 6800 6800γτ) ηταν η 6800γτ μοθ πιστωσανε 400ευρω οσο την ειχα παρει γιατι δεν ειχανε να μου την αντικαταστησουνε και ας εκανε εκεινη την στιγμη κανα 250αρι σε AGP

παιδες,για να μην ανοιγω αλλο θεμα..

evga7900GS Vs sapphire 1950pro

ιδια τιμη

default διαβαζω 1950 ειναι καλυτερη,με καλυτερη απεικονιση και βασταει γερα οταν χωνεις φιλτρα...ομως η 7900 ανεβαζει τρελλα ρολογια,παει ψηλα,πολυ ψηλα και η 1950 δεν μπορει να ακολουθησει...εχει καλυτερη ψυξη,πιο ησυχη,εχει καλυτερη υποστηριξη απο drivers,επειδη γιναμε και λινουξαδες εχει και εκει προβαδισμα λογω οδηγων..επισης,η 8600GTS ειναι μεσα στα ορια χρηματων(πιστωτικο 200 ευρω),αλλα δε μου γεμιζει το ματι και την απορριπτω και το dx10 με αφηνει αδιαφορο για την ωρα..γενικως εχω μπερδευτει,δεν ξερω τι να παρω...και δυστυχως δεν εχω +70ευρω να παρω μια 8800 να τελειωνουμε..

βοηθατε χριστιανοι!!! :p

my pc

4300@3500MHz

abit ab9

2x1GB crucial

seasonic S-12 500W

Eγω θα ελεγα 1950pro.

Τι να τα κανεις τα ρολογια οταν το εργαλείο ρετάρει? Και ρεταρει χοντρα μολις δει ΑΑ, AF.

Ασε που δεν υποστηρίζει HDR με AA και παιχνιδια που τα σηκωνει σχετικα ανετα δε μπορείς να τα χαρείς γιατί σου βγαινει το ματι απ το aliasing.

τελικα,επειδη δεν ηθελα να ξηλωθω,τσιμπησα μια sapphire 1950pro 512MB @ 125ευρω..

57 βαθμους idle..βεβαια καιγεται ο τοπος και εχω 42 @ motherboard..

μου εκανε θετικη εντυπωση οτι ειναι πολυ ησυχη η καρτουλα..δεν ακουγεται καθολου..(κοιταξα,γυρναει το ανεμιστηρακι της..:033: )

εβγαλε και ενα 3dmark 05 @ 11.098 μαμα ρολογια...

απο που και ως που η 1950προ ειναι φρικτα καλυτερη απο 8600gts

φρικτα καλυτερη δεν ειναι,απλως ειναι καλυτερη με οχι μεγαλη διαφορα στα DX9 games.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.