Jump to content

Βοήθεια για custom υδρόψυξη

heZzel

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα σας που μόλις έγινα μέλος της.

Κάνω καιρό τώρα βόλτες εδώ μέσα και σήμερα αποφάσισα να εγγραφώ γιατί χρειάζομαι βοήθεια σε μια custom υδρόψυξη που σχεδιάζω να φτιάξω. Κατ' αρχήν, έχω το pc που φαίνεται στην υπογραφή, με αέρα από την μαμά του και σκέφτομαι τώρα που ήρθε το καλοκαίρι να του βάλω νερό για να τον δροσίσω και να τον ανεβάσω και λίγο... :)

Όμως είμαι λίγο άσχετος από όλα αυτά και έχω αγχωθεί μην κάνω μαμακία και πάρω πράγματα που δεν είναι συμβατά κλπ...

Γι αυτό είπα να ζητήσω την βοήθεια των τόσο καλών ανθρώπων που τριγυρνάνε εδώ μέσα...

Σκέφτομαι να αγοράσω τα εξής κομμάτια:

α) Hydor L30 (θα πεταχτώ αυριο να ψάξω σε κανένα petshop, γιατί του πλαισίου δεν έχει ρακόρ)

β) Black Ice X-Treme III

γ) ENERMAX UC-12AEBS 12CM CASE FAN (Έναν για αρχή -λόγω budget- και σιγά σιγά και τους άλλους δύο)

δ) Eleven Waterblock Universal Plexy for CPU

ε) Κάποιο block για το chipset. (Επειδή έχει αρχίσει να χτυπάει 46άρες idle και άρχισε restart στο farcry και μετά μου δείχνει 56 βαθμούς το Bios) Σκέφτομαι αυτό, αλλά αν κάποτε προχωρήσω σε Crossfire θα έχω πρόβλημα γιατί το northbridge είναι ακριβώς πίσω από την pci-express.

στ) Σωλήνες 3m από αυτούς

ζ) Arctic Silver 5

ΥΓ0: Ψυγείο θα φτιάξω από τάπερ μόνος μου.

ΥΓ1: Block για gpu δεν νομίζω ότι χρειάζομαι ακόμα... (ίσως στο μέλλον και μόλις μαζέψω πάλι λεφτά)

ΥΓ2: Παραθέτω φώτο της M/B μήπως την χρειαστείτε...

Οι απορίες:

1) To ψυγείο ξέρετε αν θα έχει τα ρακόρ της 1/2'' που χρειάζεται το block; Γιατί λέει κάτι για G1/4''...

2) To block θα κάτσει καλά πάνω στην mb; Γιατί έχει πολλούς πυκνωτές γύρω γύρω και αγχώνομαι...

3) Ξέρετε κανένα block για chipset που να μην έχει πρόβλημα με την 2η pci-xpress μου;

4) Τα ψυγείο-αντλία-δοχείο σκέφτομαι να το βάλω κάτω από το γραφείο. Θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ροής επειδή θα είναι 1m χαμηλότερα από την cpu;

5) Τι άλλο μπορεί να χρειαστώ(ρακόρ,σφικτήρες,κτλ...), ώστε να τα κάνω κατευθείαν παραγγελία από πλαίσιο και eshop (λόγω του ότι μένω χανιά) και να μην ψάχνω μετά;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :098:

post-7272-1442174705,845_thumb.jpg

Αρχικά καλωσήρθες στην παρέα μας (επίσημα τουλάχιστον με ποστς)

Ρακόρ, σφικτήρες κλπ θα βρεις πολύ φτηνότερα σε υδραυλικά και χρωμματοπωλεία.

Το G1/4 χωρίς να παίρνω όρκο είναι 1/4 ίντσες ενώ το block είναι σε 1/2 ίντσες. Λογικά θα θες άλλο ρακόρ.

Τέλος για την hydor έχοντας χρησιμοποιήσει μπόλικες l20 δεν είχα μείνει καθόλου ικανοποιημένος ούτε από απόδοση, ούτε από φασαρία, ούτε από αντοχή. Περνώντας σε eheim είδα τεράστια διαφορά (κ σε τιμή δυστυχώς αλλά και σε απόδοση/αντοχή).

Για την Eheim όμως είναι είναι πολλά τα λεφτά

- 70Ε για την 1250 που έχει 1200l/h

- 50Ε για την 1248 που έχει 600l/h

Εκτός και αν η 600 άρα αποδίδει όσο και η hydor η 1200άρα... Ισχύει κάτι τέτοιο;

Για το ψυγείο επειδή έχω διαβάσει πολλά, αξίζει???

Επίσης σκέφτομαι να αφήσω το block για το chipset και να του βάλω ένα Thermaltake Extreme Spirit II. Τι να προτιμήσω;

φιλαρακι παρε μια L30 hydor που ειναι πιο καλη σε σχεση με την L20

την Λ30 την εχω κανα τριαρι χρονια και δεν κανει τιποτα μονο τα ρακορακια της εχω αλλαξει και ειναι σαν καινουργια

Εγω προτινω παρε απο ενα ψυγεια για αυτοκινητα ενα ψυγειο με ταπα οποτε θα εχεις και μεγαλο φυγειο και δοχειο εξαερωσης αφου θα εχει ταπα στο πανω μερος.

Το μονο που θα χρειαστεις ειναι να βαλεις εισοδους και εξοδους 1/2 ιντσας στο ψυγειο!

Κοιτα ετσι για ιδεες την δικη μου υδροψηξη

attachment.php?attachmentid=7780&d=1125664433

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=135635&postcount=58

DidicolA, την έχω δει την υδρόψυξή με το τεράστιοοοο ψυγείο σου, όμως εγώ προτιμώ κάτι που να πιάνει λιγότερο χώρο μιας και το δωμάτιο μου είναι μικρό και δεν θέλω να τρέχω σε μάντρες... Αν πέσει κανένα στα χέρια μου στο μέλλον, θα το δοκιμάσω..

Μιας και βλέπω ότι έχουμε την ίδια M/B, μπορείς να μου πεις αν είχες κανένα πρόβλημα με το block του 11, επειδή βλέπω πολλούς πυκνωτές τριγύρω και οι φωτογραφίες σου είναι από την fatality σου...;

Γειά σας και πάλι. Πήγα σήμερα και ρώτησα για αντλία στα πετ σοπ εδώ στα χανιά, και το φτηνότερο που βρήκα ήταν 54 ευρώ.

Επειδή όμως μου φαίνονται πολλά μπροστά στα 29 που την έχει το πλαίσιο χωρίς ρακόρ, και επειδή την άλλη παρασκευή θα ανέβω αθήνα, θέλω να μου πείτε αν ξέρετε κάποιο μαγαζί που να μπορώ να την βρώ στο κέντρο, παγκράτι, σύνταγμα, πανεπιστήμιο... (Στο Hacshop λέει bulk. Θα έχει άραγε ρακόρ?)

Επίσης αν κάποιος ξέρει, μπορώ να την πάρω από το πλαίσιο ή το hacshop και να της βάλω ρακόρ από κάποιο μαγαζί με υδραυλικά;

Τα ρακόρ που παίρνει η Hydor, πρέπει να είναι αυτά που έχει από την μαμά της, η μπορεί να πάρει και οποιαδήποτε άλλα που βρίσκονται στο εμπόριο?

Αν είναι ίδιας διατομής, λογικά θα βιδώνουν 1 χαρά.Αλλά μόνο στην πράξη θα το δεις σίγουρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.