Jump to content

AMD vs Intel. Απορίες και ανεξήγητα γιατί;

doubleh1442169069

Recommended Posts

Λοιπόν, επειδή σε λίγο καιρό τελειώνω με τη θητεία μου, λέω να αγοράσω νέο σύστημα. Ξεκίνησα κι εγώ από C2D, αφού όλο τα σάιτ (και όχι μόνο αυτό) μιλά για τη σαρωτική επικράτηση των επεξεργαστών αυτών επί των ΑΜΔ (με αναφορές στις επιδόσεις μέχρι το πόσο πουλάνε) και τελικό αποτέλεσμα όλοι να κλαίνε την τελευταία.

Λοιπόν, αυτό που είδα εγώ πως όντως η ιντελ έχει το γρηγορότερο επεξεργαστή - και τον ακριβότερο ταυτόχρονα. Από εκεί και πέρα όμως, σε επεξεργαστές ιδίας τιμής η ΑΜΔ είναι καλύτερη. πχ C2D 6700 (209€) vs Ahtlon 64 X2 6000 (208€), ο τελευταίος στα περισσότερα συγκριτικά βγαίνει νικήτής.

Οπότε δημιουργούνται εύλογες απορίες;

• Γιατί κατακρίνονται πλέον οι επιλογές εταιρειών να βάλουν στα λαπτοπ τους ΑΜΔ?
  • Γιατί όταν κάποιος θέλει να πάρει επεξεργαστή οι περισσότεροι τον σπρώχνουν έμμεσα ή άμεσα σε ιντελ?
  • όταν ένας μέσος χρήστης δεν θα δώσει/δίνει πάνω από 200 ευρώ για επεξεργαστή, γιατί η ιντελ έχει πάρει παραμάζωμα την ΑΜΔ?
  • Γιατί όλοι λένε πως η ιντελ πατάει την ΑΜΔ?
  • Γιατί η ΑΜΔ έχει πρόβλημα ρευστού?

και μήπως τελικά η ΑΜΔ εξακολουθεί να παραμένει σοφότερη επιλογή (και πολύ περισσότερο λαμβάνοντας υπόψιν και το παρελθον των δύο εταιρειών)?

* οι τιμές είναι από το πλαίσιο, το δε συγκριτικό http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=430&model2=464&chart=188

...

Γιατί κατακρίνονται πλέον οι επιλογές εταιρειών να βάλουν στα λαπτοπ τους ΑΜΔ?

...

Γιατί όπως και νάχει, οι Turion παραμένουν low budget/low end λύσεις, ενώ οι Merom εκτός από γρηγορότεροι έχουν από κάτω μία εξαιρετική και ολοκληρωμένη πλατφόρμα (λέγε με Centrino/Santa Rosa). πράγμα που είναι πολύ σημαντικό όταν δν μπορείς να αναβαθμίσεις ;)

...

μήπως τελικά η ΑΜΔ εξακολουθεί να παραμένει σοφότερη επιλογή (και πολύ περισσότερο λαμβάνοντας υπόψιν και το παρελθον των δύο εταιρειών)?

...

Αν όντως οι τωρινές mobos θα μπορούν να παίρνουν χωρίς πρόβλημα τα νέα τσιπάκια (ειδικά τα Agena και Deneb) ίσως και να είναι.Το θέμα είναι ποιος στο εγγυάται...

Καλησπέρα,

το ίδιο ακριβώς διαπύστωσα και εγώ προσπαθώντας να φτιάξω ένα οικονομικό και όσο γίνεται πιο δυνατό μηχάνημα για ένα φίλο. Η πλατφόρμα της Intel (για desktop) είναι αρκετά πιο ακριβή απο αυτή της AMD. Έχοντας αρκετό καιρό να δώ τιμές, εντυπωσιάστηκα με τις πτώσεις τιμών της AMD. Δεν ξέρω αν μια τέτοια διαφορά τιμής μεταξύ των 2 πλατφορμών ανταποκρίνεται στη διαφορά της απόδοσης τους.

Επιπλέον παρατήρησα οτι τα m/b για AMD είναι σαφώς λιγότερα απο αυτά που υπάρχουν για Intel. Δε ξέρω αν αυτό το φαινόμενο είναι γενικό ή ήταν συγκεκριμένο στα μαγαζιά που έψαξα.

Δε θα συμφωνήσω οτι οι Turion είναι low-end λύσεις. Σε όσα laptop έχω δουλέψει με Turion ήταν πολύ γρήγορα και επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις τις επιδόσεις αρκετά χρησιμοποιώντας κάποιο λειτουργικό 64bits (όχι windows). Είναι low-budget μιας και είναι αρκετά πιο φτηνά απο τα αντίστοιχα με Intel C2D αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι η μέρα με τη νύχτα όσον αφορά την απόδοση.

Γιατί όταν κάποιος θέλει να πάρει επεξεργαστή οι περισσότεροι τον σπρώχνουν έμμεσα ή άμεσα σε ιντελ?

Τρεντ, μόδα, και θύματα του marketing, φίλε μου.

όταν ένας μέσος χρήστης δεν θα δώσει/δίνει πάνω από 200 ευρώ για επεξεργαστή, γιατί η ιντελ έχει πάρει παραμάζωμα την ΑΜΔ?

Γιατί όλοι λένε πως η ιντελ πατάει την ΑΜΔ?

και μήπως τελικά η ΑΜΔ εξακολουθεί να παραμένει σοφότερη επιλογή (και πολύ περισσότερο λαμβάνοντας υπόψιν και το παρελθον των δύο εταιρειών)?

Σαφώς.

Η AMD ουδέποτε κορόιδεψε - ενέπαιξε τον χρήστη, και ανέκαθεν προστάτευε την επένδυσή του με επεκτασιμότητα σε βάθος πολλών ετών.

Δεν ξέρω αν μια τέτοια διαφορά τιμής μεταξύ των 2 πλατφορμών ανταποκρίνεται στη διαφορά της απόδοσης τους.

Σαφώς και όχι.

Τις ίδιες επιδόσεις έχουν, τη στιγμή που η AMD είναι αισθητά φθηνότερη.

Επιπλέον παρατήρησα οτι τα m/b για AMD είναι σαφώς λιγότερα απο αυτά που υπάρχουν για Intel. Δε ξέρω αν αυτό το φαινόμενο είναι γενικό ή ήταν συγκεκριμένο στα μαγαζιά που έψαξα.

1. Μονοπωλιακές τακτικές Intel με χτυπήματα κάτω από το τραπέζι και τη μέση, λόγω "βαθιάς" τσέπης.

2. Τρεντ, μόδα, θύματα του marketing και έλλειψη ενημέρωσης σε μαγαζιά και πωλητές.

Η AMD ουδέποτε κορόιδεψε - ενέπαιξε τον χρήστη, και ανέκαθεν προστάτευε την επένδυσή του με επεκτασιμότητα σε βάθος πολλών ετών.
Σου έδωσα ένα παράδειγμα με τη via δεν μου έχεις απάντησεις ακόμα. (Η amd είναι υπεύθυνη για τους κατασκευαστές μητρικών τους).
2. Τρεντ, μόδα, θύματα του marketing και έλλειψη ενημέρωσης σε μαγαζιά και πωλητές.
Ξέρεις όλους τους πωλήτες και λες ότι είναι άσχετοι? Εγώ που είμαι πωλήτης είμαι τρεντ και ανενημέρωτος?
Σαφώς και όχι.

Τις ίδιες επιδόσεις έχουν, τη στιγμή που η AMD είναι αισθητά φθηνότερη.

Δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις είναι λίγο πιο αργοί καταλάβε το (είχα και τις 2 πλατφορμές).

Πιο Πολλές επιλογές για μητρικές έχεις για am2 ή core 2 Duo?

@dellman

Δεν νομίζω να εννοούσε εσένα ο wan για ανενημέρωτο,αλλά προσωπικά έχω τύχει σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων να μας πασάρει ο πωλητής ντε και καλά Intel για internet, office και καμιά ταινιούλα. Δλδ όταν πάς σε ένα πωλητή και του λές θέλω ένα pc που θα κάνει αυτά και σου λέει 'Έχω αυτό της intel που τα κάνει', συγγνώμη αλλά γιατί δεν παρουσιάζει και κανένα της AMD. Τόσο μάπα είναι δλδ, που δε χωράει συζήτηση;

Απλά διαφήμισε τον 939 Sempron που ποτέ δεν έφτασε στα ράφια των καταστημάτων για να μην μειωθούν οι πωλήσεις A64/X2 και οι ΑΜ2 Brisbane έχουν πολύ ποιο αργή cache, κάτι που ξέχασε να αναφέρει η AMD.

Το μπάχαλο με το UVD στις 2900ΧΤ δεν το αναφέρoυμε, διότι αν και η ATi είναι εδώ και ένα χρόνο κομμάτι της AMD, προφανώς δεν ευθύνεται η AMD.

Δεν νομίζω να εννοούσε εσένα ο wan για ανενημέρωτο,αλλά προσωπικά έχω τύχει σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων να μας πασάρει ο πωλητής ντε και καλά Intel για internet, office και καμιά ταινιούλα. Δλδ όταν πάς σε ένα πωλητή και του λές θέλω ένα pc που θα κάνει αυτά και σου λέει 'Έχω αυτό της intel που τα κάνει', συγγνώμη αλλά γιατί δεν παρουσιάζει και κανένα της AMD. Τόσο μάπα είναι δλδ, που δε χωράει συζήτηση;

Ο τα βάζω στα ίδιο καζάνι όλα ίναι ότι χειρότερο. Ξέρω διαμάντια πωλήτες.

Πέρα από αυτό. Στο παράδειγμα που έδωσες ίδια λεφτά ακριβώς είναι ένας 2140 μια P5lmx και ένα γίγα μνημη και ένας 3600 μια M2avm και ένα γίγα.

Τι θα προτιμούσε να σου δώσει? Ιντελ γιατί δουλεύει καιρό την μητρική και είναι bug free

...

Ξέρεις όλους τους πωλήτες και λες ότι είναι άσχετοι? Εγώ που είμαι πωλήτης είμαι τρεντ και ανενημέρωτος?

Αν κατά την πώληση προτείνεις Intel, ναι είσαι!

Αν κατά την πώληση προτείνεις AMD, όχι. Είσαι συνειδητοποιημένος και αντιτρεντ πωλητής, ελεύθερος από οποιαδήποτε προκατάλειψη, με βλέμμα στο μέλλον και το πραγματικό συμφέρον του πελάτη σου.

Δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις είναι λίγο πιο αργοί καταλάβε το (είχα και τις 2 πλατφορμές).

Μήπως τρέχεις αποκλειστικά 32bit Windows processes, και αυτές προσέχοντας πάντα να τρέχει μόνο μία κάθε φορά?

:074: :074:

Επειδη συνεχως πιανω κουβεντα με πωλητες για το τι συστημα μου προτεινουν(χωρις να θελω να αγορασω) , την εποχη που οι AMD ηταν αποδεδειγμενα απο ολους καλυτερη στα μαγαζια συνηθηζαν να προτεινουν intel.Πιστευω να το ειχατε παρατηρησει.

Υ.Γ. για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερθηκα για το ποια ειναι καλυτερη!!! :p:P

Για να δούμε αν καταφέρω να σε βοηθήσω.

[*]Γιατί κατακρίνονται πλέον οι επιλογές εταιρειών να βάλουν στα λαπτοπ τους ΑΜΔ?

Κατακρίνονται από ποιούς ακριβώς? Από το κοινό των fora ή από το γενικότερο καταναλωτικό κοινό?

Η Toshiba θα διοχετεύσει μεγαλύτερο ποσοστό laptop με AMD επεξεργαστές και αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την AMD.

H ΑΜD τον τελευταίο καιρό έχει δείξει οτι κυνηγάει την performance/watt και τα πάει καλά.

[*]Γιατί όταν κάποιος θέλει να πάρει επεξεργαστή οι περισσότεροι τον σπρώχνουν έμμεσα ή άμεσα σε ιντελ?

Κοίτα, η ερώτηση είναι ελαφρώς άστοχη όταν απευθύνεται σε κοινό ενός forum που το overclocking έχει δεσπόζουσα θέση.

Άσχετα αν ο C2D είναι ταχύτερος ή καλύτερος (2 εντελώς διαφορετικά πράγματα) στον υπερχρονισμό είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης, όσον αφορά τα mid/hi-range μοντέλα τουλάχιστον.

Οι δυνατότητες υπερχρονισμού αναμφισβήτητα επηρεάζουν πλέον ένα όλο και αυξανόμενο μέρος του καταναλωτικού κοινού και είναι λογικό μέσα από τα fora να γίνεται "προπαγάνδα" υπέρ της Intel, όπως και παλαιότερα γινόταν για τον Α64.

Όσον αφορά το "σπρώξιμο" που γίνεται από τους πωλητές των καταστημάτων, ε αυτό γινόταν πάντα και θα εξακολουθήσει να γίνεται για λόγος εντελώς άσχετους με την απόδοση των επεξεργαστών της κάθε εταιρείας.

[*]όταν ένας μέσος χρήστης δεν θα δώσει/δίνει πάνω από 200 ευρώ για επεξεργαστή, γιατί η ιντελ έχει πάρει παραμάζωμα την ΑΜΔ?

Διότι οι πωλήσεις δεν εξαρτώνται τόσο από το προϊόν όσο από την προώθησή του. Απλή πολιτική οικονομία.

Μερικοί λόγοι:

1) Η πίεση της intel προς τους προμηθευτές και καταστήματα έσφιξε.

2) H intel εκμεταλλεύτηκε την ευρεία αποδοχή του C2D των enthousiasts οι οποίοι με τη σειρά τους εκμεταλλεύτηκαν την επιρροή που έχουν στους απλούς χρήστες. Κυρίως μέσω του internet.

3) Ο C2D πραγματικά αποτελεί έναν καλοσχεδιασμένο επεξεργαστή (σε σχέση με το φιάσκο του P4) παρά τα προβλήματα της πλατφόρμας του κυρίως (πολλά chipsets που αλληλοαναιρούνται, DDR2, τιμολογιακή πολιτική σε κάποιο βαθμό, αναξιόπιστες μητρικές στην αρχή κλπ).

Λογικό λοιπόν η επιτυχία των μεσαίων και μεγάλων μοντέλων να παρασύρει την -μεγάλη- αγορά των μικρών μοντέλων μιας και η intel ανέκτησε την πρωτοκαθεδρία στις απόλυτες επιδόσεις και αναβαθμίστηκε στ συνείδηση του απλού χρήστη. Συνδύασε αυτό με την συνεχή διαφήμιση που το budget υπερκαλύπτει τον τζίρο της AMD και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις.

[*]Γιατί όλοι λένε πως η ιντελ πατάει την ΑΜΔ?

Ε εντάξει όχι όλοι, υπάρχουν κάνα δυο σημαιοφόροι που αντιστέκονται ακόμα.

Πάντως, με οικονομικά κριτήρια, η intel εκ των πραγμάτων πατάει την AMD και ανάλογα τα κέφια την παταει πιο πολύ ή πιο λίγο. Όπως τη βολεύει δηλαδή. Θέλει έναν ανταγωνσιτή ζόμπι που αμφιταλαντεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ωστε με νομιμοφανή τρόπο να ελέγχει την παγκόσμια αγορά.

Κανένα πρόβλημα σε αυτό, ο καπιταλισμός κυριάρχησε. Αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα στον σύγχρον οικονομικό κόσμο.

Τώρα, αν εννοείς οτι την πατάει από πλευράς επιδόσεων, αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό. Όσον αφορά τα απόλυτα νούμερα τουλάχιστον η έξυπνη -και υπερσύγχρονη- σχεδίαση του C2D τον κάνει αποδοτικότερο σε αρκετές εργασίες που απαιτούν ωμή επεξεργαστική ισχύ.

Τώρα το αν μπορούμε να μιλάμε για ισοπέδωση? Όχι, η εγγενής υπερβολή των enthousiasts (που φτάνουν μέχρι και σε στημένα "real-life" tests) σίγουρα συνέβαλε σε αυτή την εικόνα. Όπως φυσικά και τα περισσότερα benchmarks. Και φυσικά η πίεση και διαφήμιση της intel.

Η ταχύτητα παραμένει ο βασικότερος παράγοντας επιλογής πλατφόρμας αλλά ίσως θα πρέπει πια να συνειδητοποιήσουμε οτι το ταχύτερο δεν ισούται με το καλύτερο.

Άλλωστε, πουθενά στη φύση κάτι δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΑ καλύτερο από το άλλο. Τα πάντα βασίζονται στην ισορροπία δυνατοτήτων και αναγκών.

[*]Γιατί η ΑΜΔ έχει πρόβλημα ρευστού?

Η εξαγορά της ATi είναι ένας καλός λόγος.

Όπως επίσης και η τεράστια αντεπίθεση της intel με τον C2D που ανάγκασε την AMD να ακολουθήσει τις εξαντλητικές (γιαυτήν, όχι για την intel) μειώσεις τιμών.

Επίσης η επιθετική πολιτική της intel στην αγορά flash μνημών πριν λίγα χρόνια διέκοψε βίαια την πορεία της AMD σε μια κερδοφόρα γι'αυτήν αγορά.

Αυτό είναι τελικά στην κρίση του καθενός. Δεν μπορείς σε κανέναν να πεις ευθεως οτι είναι χαζός επειδή έκανε μια επιλογή. Στην τελική, ότι να και να λες σε κάποιον άλλον (ή ακομα και στον εαυτό σου), πάλι του κεφαλιού του (σου) θα κάνει(ς).

Όπως προείπα, είναι θέμα ισορροπίας. Κάποιος που παίρνει PC για να παίξει, θα πάρει τον C2D και θα του αλλάξει τα πετρέλαια. Κάποιος που θέλει να δουλεύει, δεν ενδιαφέρεται για "παιχνίδι" δεν έχει λόγο να τον πάρει. Ή μπορεί να δουλεύει πολύ σε 64bit περιβάλλονται και να προτιμάει AMD ή μπορεί να θέλει την μέγιστη απόδοση σε games οπότε θα πάρει intel.

Τα πάντα είναι θέμα αναγκών και ισορροπίας.

Σου έδωσα ένα παράδειγμα με τη via δεν μου έχεις απάντησεις ακόμα. (Η amd είναι υπεύθυνη για τους κατασκευαστές μητρικών τους).

Συνέχισε να τρολάρεις ασύστολα.

Βλέπω ότι έχεις ασυλία Super-Mod εδώ μέσα.

Βλέπω από σένα παραπάνω.

Πωλητής-τρολ.

Επειδη συνεχως πιανω κουβεντα με πωλητες για το τι συστημα μου προτεινουν(χωρις να θελω να αγορασω) , την εποχη που οι AMD ηταν αποδεδειγμενα απο ολους καλυτερη στα μαγαζια συνηθηζαν να προτεινουν intel.Πιστευω να το ειχατε παρατηρησει.

Έτσι ακριβώς.

Αυτό που έγραψα παραπάνω.

...είναι λογικό μέσα από τα fora να γίνεται "προπαγάνδα" υπέρ της Intel, όπως και παλαιότερα γινόταν για τον Α64.

Ουδέποτε είχε τα media με το μέρος της η AMD.

Η Intel είχε, έχει και θα έχει δυστυχώς πολύ "βαθιές" τσέπες.

Ουδέποτε είχε τα media με το μέρος της η AMD.

Η Intel είχε, έχει και θα έχει δυστυχώς πολύ "βαθιές" τσέπες.

Και όμως, επί εποχές Α64 και μετά Χ2, ουκ ολίγες φορές είχα πέσει σε καταστάσεις, όπου απλός χρήστης απάνταγε "Ό,τι και να μου πεις, έχω διαβάσει στο xyz φόρουμ ότι οι Ρ4 είναι για πέταμα. Βάλε Α64/Χ2"

Μπορεί στα εμπορικά μέσα (διαφημίσεις, εκθέσεις) να κυριαρχούσε η Intel λόγω τσέπης, αλλά στα εκάστοτε (και σε αυτό) φόρα, γινόταν ακριβώς το αντίθετο.

Για μια ακομη φορα, μας αναγκαζετε να παρεμβουμε σε θεμα.

Αυτη τη φορα ο φιλος Χαρης (doubleh) εθεσε τους προβληματισμους του και αντι ολοι να συνεισφερουμε σε αυτο, σκοτωνουμε την κουβεντα.

Τσιφλικι κανενος δεν προκειται να γινει οσο κι αν το επιθυμειτε.

Το θεμα κλεινει προς το παρον για να γινουν οι σχετικες παρατηρησεις.

Ελπιζω να αλλαξετε ολοι μυαλα γιατι δεν προκειται να επιτρεψουμε αναλογες καταστασεις οταν το thread ξανανοιξει...

Το θεμα ξανανοιγει.

Edit απο μερους της ΔΟ στα post δεν εγινε.

Ελπιζουμε να κινηθειτε σε τεχνολογικα πλαισια αποφευγοντας τις προσωπικες σας κοντρες.

Οσοι θεωρειτε οτι εχετε κατι να χωρισετε, μαλλον κανετε λαθος.

Μου έφεραν την Δευτέρα έναν E6600 με 2 giga DDR2@667 και 2 SATA 250, στο γραφείο, στην θέση ενός μηχανήματος P4@1.7 GHz που έσκασε από την ζέστη την περασμένη εβδομάδα. Το προηγούμενο έτρεχε W2K Server + Oracle 8i + Office 2000 και είχε 512Μ και IDE δίσκους. Αυτό τρέχει Slackware 11 με όλα τα παραπάνω μέσα από VMWare γιατί τα W2K δεν έχουν driver για την ethernet και για τον SATA controller.

Για να πάει καλά με 32 bit kernel που το τρέχω εδώ έχει ιδιοτροπίες. Στην αρχή σερνόταν και όταν σύγκρινα την ταχύτητα του με τον opteron 250 που έχω σπίτι, η αίσθηση μου ήταν πως ο Opteron, που τρέχει στα 64 bits, τον πάταγε κάτω. Όταν την έψαξα λιγάκι και του έφτιαξα τον kernel όπως τον ήθελε, η μέρα με την νύχτα σε σχέση με πριν.

Λοιπόν, σε σχέση με τον Opteron δεν είναι αισθητά πιο γρήγορος. Σε κάποια πράγματα είναι και πιο αργός μάλιστα, ειδικά σε ότι ζητάει πολύ μνήμη με την μία. Όταν τρέχω προγράμματα που κάνουν πολλούς υπολογισμούς χωρίς να ζητάνε μνήμη, σκίζει πάντως. Υποθέτω ότι στα 64 bits δεν θα κάνει τίποτα πιο σπουδαίο αφού θα χάσει το πλεονέκτημα της μεγάλης cache που χρησιμοποιεί για να κρύβει από κάτω τα latencies του FSB.

Για όσους τρέξουν Linux/x86 το μυστικό είναι optimization for size for pentium-m. Αυτό βοηθάει πολύ την cache η οποία κάνει την διαφορά. Μόνο στα προγράμματα που κάνουν πολλούς υπολογισμούς χωρίς να ζητάνε μνήμη συμφέρει το optimization for speed.

2) H intel εκμεταλλεύτηκε την ευρεία αποδοχή του C2D των enthousiasts οι οποίοι με τη σειρά τους εκμεταλλεύτηκαν την επιρροή που έχουν στους απλούς χρήστες. Κυρίως μέσω του internet.

3) Ο C2D πραγματικά αποτελεί έναν καλοσχεδιασμένο επεξεργαστή (σε σχέση με το φιάσκο του P4) παρά τα προβλήματα της πλατφόρμας του κυρίως (πολλά chipsets που αλληλοαναιρούνται, DDR2, τιμολογιακή πολιτική σε κάποιο βαθμό, αναξιόπιστες μητρικές στην αρχή κλπ).

Τώρα, αν εννοείς οτι την πατάει από πλευράς επιδόσεων, αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό. Όσον αφορά τα απόλυτα νούμερα τουλάχιστον η έξυπνη -και υπερσύγχρονη- σχεδίαση του C2D τον κάνει αποδοτικότερο σε αρκετές εργασίες που απαιτούν ωμή επεξεργαστική ισχύ.

Αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι από το πρώτο ποστ. Γιατί τόσο ευρεία αποδοχή του C2D? Στα ίδια φράγκα έρχεται δεύτερος. Γιατί λοιπόν τόσος ενθουσιασμός?

Και γιατί θεωρείται τόσο τρομερό τσιπάκι? Είναι η μετά από 1,5-2 χρόνια απάντηση της ιντελ.

Με διπλάσια κας και μεγαλύτερες ταχύτητες. Οπότε, πώς θεωρείται υπερσύγχρονο και υπερεξελιγμένο τσιπ?

Με διπλάσια κας και μεγαλύτερες ταχύτητες. Οπότε, πώς θεωρείται υπερσύγχρονο και υπερεξελιγμένο τσιπ?

Αν πας στο spec.org θα δεις ότι οι επιδόσεις του per core είναι αχτύπητες. Και το αχτύπητες δεν πάει μόνο σε σχέση με την AMD αλλά και με όλους τους άλλους. Αυτό το per core performance του δίνει avantage στο desktop αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι η cpu δεν είναι το σύστημα. Το σύστημα είναι όλα μαζί και μπορεί να γίνει τόσο γρήγορο όσο σηκώνει η τσέπη σου ανάλογα με τις ανάγκες που έχεις.

Στην αρχή σερνόταν και όταν σύγκρινα την ταχύτητα του με τον opteron 250 που έχω σπίτι, η αίσθηση μου ήταν πως ο Opteron, που τρέχει στα 64 bits, τον πάταγε κάτω.

Λοιπόν, σε σχέση με τον Opteron δεν είναι αισθητά πιο γρήγορος. Σε κάποια πράγματα είναι και πιο αργός μάλιστα, ειδικά σε ότι ζητάει πολύ μνήμη με την μία. Όταν τρέχω προγράμματα που κάνουν πολλούς υπολογισμούς χωρίς να ζητάνε μνήμη, σκίζει πάντως. Υποθέτω ότι στα 64 bits δεν θα κάνει τίποτα πιο σπουδαίο αφού θα χάσει το πλεονέκτημα της μεγάλης cache που χρησιμοποιεί για να κρύβει από κάτω τα latencies του FSB.

Αυτά ακριβώς φωνάζω ένα χρόνο τώρα, ενάντια στα τρεντ και τη μόδα.

Ότι η διαφορά είναι πολύ-πολύ μικρότερη απ' όσο πιστεύουν μερικοί.

Αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι από το πρώτο ποστ. Γιατί τόσο ευρεία αποδοχή του C2D? Στα ίδια φράγκα έρχεται δεύτερος. Γιατί λοιπόν τόσος ενθουσιασμός?

Και γιατί θεωρείται τόσο τρομερό τσιπάκι?

Τρεντ και μόδα.

Είναι η μετά από 1,5-2 χρόνια απάντηση της ιντελ.

3.25 χρόνια -> Απρίλιος 2003 (έλευση AMD K8) <-> Ιούλιος 2006 (έλευση Intel Core2)

Αυτά ακριβώς φωνάζω ένα χρόνο τώρα, ενάντια στα τρεντ και τη μόδα.

Δεν είσαι ο μόνος!!! ;)

Ότι η διαφορά είναι πολύ-πολύ μικρότερη απ' όσο πιστεύουν μερικοί.

Έτσι ακριβώς! #1

Λοιπόν, σε σχέση με τον Opteron δεν είναι αισθητά πιο γρήγορος. Σε κάποια πράγματα είναι και πιο αργός μάλιστα, ειδικά σε ότι ζητάει πολύ μνήμη με την μία

Έτσι ακριβώς! #2

Ναι αλλα:

1)Μεχρι πριν 2-3 μηνες τι τιμες ειχαν οι AMD επεξεργαστες? Μηπως τις υπερδιπλασιες?

2)Μηπως πολλους δεν τους ενδιαφερει η αποδοση στα 64BIT? Καλα το SMP,που και παλι δεν με ενδιαφερει αν θα ειναι 2+2 ή 4, αλλα οχι οτι εχει και τωρα η AMD καλυτερους επεξεργαστες.

Αν ειχε δηλαδη η ΙΝΤΕΛ χειροτερους και μειωνε τιμες στο μισο θα γινοντουσαν αυτοματως καλυτεροι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.