Jump to content

Πρόβλημα με o/c

dimisd1442169115

Recommended Posts

Έχω τον υπολογιστή της υπογραφής με chip nforce 570. Είπα να ασχοληθώ λιγάκι με κλοκάρισμα και μπήκα στο bios και άρχισα να αλλάζω τo ΗΤΤ με σταθερό πολλαπλασιαστή στα 10. Έφτασα μέχρι 230*10 και όλα μια χαρά έμπαινε στα win απλά από το Α64info το HTLink είχε βαρέσει 1150 περίπου και οι μνήμες 460.

1ον Η μητρική στο bios δε διαθέτει διαιρέτη ώστε να ρίξω τις μνήμες

2ον Με clockgen δεν παίζει να ρίξω και το HTlink

3ον Αν τα αφήσω ως έχει και το σύστημα παίζει σταθερά υπάρχει πρόβλημα;Να παραθέσω ότι η cpu έπαιζε σε idle 36-37 με κάμπριο κουτί χωρίς airflow. Το HTlink αν παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, υπάρχει κανένας κίνδυνος;

4ον Υπάρχει καμία εφαρμογή που τα κάνει όλα αυτά, η πήρα μάπα chipset;

Επίσης η mobo είναι rev 2.0 και έχει ενημερωθεί με το τελευταίο bios.

Για το HT πρέπει να υπάρχει μια επιλογή στο bios που λέει 1x, 2x, 3x, 4x, 5x, 2,5x κ.λπ. Αυτήν χαμήλωσέ την.

Δυστυχώς δεν υπάρχει. Το μόνο με x είναι ο πολλαπλασιαστής και όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με ρεύμα. Θα δοκιμάσω και το απόγευμα με το Easy Tune 5 της Gigabyte μπάς και έχει εκεί καμιά επιλογή αλλιώς αν θέλω οπωσδήποτε να ασχοληθώ με κλοκάρισμα μάλλον θα τη βγάλω στο σφυρί τη mobo.

Στο web βρήκα κάτι για ctrl+f1 για ξεκλείδωμα του bios. θα το δοκιμάσω το απόγευμα και επιστρέφω. We have work to do...

p.s. Γιατί το hypertransport πρέπει να παίζει κάτω από 1000; Στα 1150 δλδ τι συμβαίνει ή τί μπορεί να συμβεί;

Απλά μπορεί να μην είναι σταθερό το μηχάνημα και να φάς ένα ωραιότατο corruption.Στους am2 επξεργαστές μπορείς να το ανεβάσεις περισσότερο (ανάλογα και τη μητρική),αλλά σε γενικές γραμμές θα πρότεινα μέχρι 1000.Η διαφορά στις επιδόσεις είναι ελάχιστη..

Με το ctrl+F1 λογικά θα βρείς τις επιλογές.Αν είχες διαβάσει το manual λογικά θα το έλεγε..

Απλά μπορεί να μην είναι σταθερό το μηχάνημα και να φάς ένα ωραιότατο corruption.Στους am2 επξεργαστές μπορείς να το ανεβάσεις περισσότερο (ανάλογα και τη μητρική),αλλά σε γενικές γραμμές θα πρότεινα μέχρι 1000.Η διαφορά στις επιδόσεις είναι ελάχιστη..

Με το ctrl+F1 λογικά θα βρείς τις επιλογές.Αν είχες διαβάσει το manual λογικά θα το έλεγε..

Μια ματιά που έριξα δε με διαφώτισε το manual. Θα το τσεκάρω πάντως να δώ τι παίζει όπως επίσης και με το Easy tune που προανάφερα.

Τελικά βρέθηκε λύση με ctrl-f1 και έριξα το HTLink στα 920. Από κει και πέρα με ΗΤΤ 230 και πολλ/στή 10 τρέχω Orthos πρός το παρόν για 14 λεπτά και δεν έχει βγάλει τίποτα με θερμοκρασίες full στα 54 και 58 αντίστοιχα. Είναι λογικό ο ένας πυρήνας να στρεσάρεται περισσότερο από τον άλλο. Γιατί τόση διαφορά; Επίσης στη μνήμη δεν έβαλα διαιρέτη ακόμη και τα στικάκια τρέχουν στα 460(γυμνές χωρίς αέρα) με θερμοκρασία γύρω στα 50. Είναι ψηλή;

http://www.imageshack.gr/images/zkdotuk5xnzw4zdmjteb.jpg

Από τάση καλά είμαι;(Με orthos running)

Τελικά έβαλα και διαιρέτη στις μνήμες και τις έχω ρίξει αυτή τη στιγμή στα 400 περίπου και η cpu έχει φτάσει στα 2402,5 με τάση 1,624 και θερμοκρασίες full 58 βαθμούς. Τα κακά μαντάτα είναι ότι με orthos blend stress μετά από κανά τέταρτο το pc σβήνει. 'Εχω κάνει κάτι λάθος?

Τελικά έβαλα και διαιρέτη στις μνήμες και τις έχω ρίξει αυτή τη στιγμή στα 400 περίπου και η cpu έχει φτάσει στα 2402,5 με τάση 1,624 και θερμοκρασίες full 58 βαθμούς. Τα κακά μαντάτα είναι ότι με orthos blend stress μετά από κανά τέταρτο το pc σβήνει. 'Εχω κάνει κάτι λάθος?

2T εβαλες?

edit

Οταν λες "τις έχω ρίξει αυτή τη στιγμή στα 400 περίπου" εννοείς 400 ή 800?

Βαλε 533 διαιρέτη, και 2v ρευμα.

2T εβαλες?

edit

Οταν λες "τις έχω ρίξει αυτή τη στιγμή στα 400 περίπου" εννοείς 400 ή 800?

Βαλε 533 διαιρέτη, και 2v ρευμα.

'Εχω βάλει 667 διαιρέτη. Με ρεύμα έχω δώσει λίγο στον επεξεργαστή από 1,25 στα 1,3 και τον έχω ανεβάσει στα 2500. Τον δούλεψα για κανά 3ωρο όπως θα δούλευα κανονικά με θερμοκρασίες μέχρι 44. Από κει και πέρα με ρεύματα θα ασχοληθώ από βδομάδα για να οργανωθώ από ψύξη.

Επίσης τι είναι το 2Τ και πώς το ορίζω;

Υπάρχει κανά τεστ τύπου memtest αλλά να μην χρειάζομαι floppy γιατί δεν έχω.

Bρες ενα CD του ubuntu.

Eχει αν θυμαμαι καλά memtest μεσα.

Εναλλακτικά χρησιμοποίησε το windows memtest.

To 2T ειναι καπου στις ρυθμισεις για τις μνημες, και εχει να κανει με τον τροπο που διαβαζει/γραφει ο imc την ραμ

Ερώτηση: Αν φτάσω σε κάποιο σημείο που αρχίζουν όλα να ξεμένουν αποό ρεύμα υπάρχει περίπτωση να σβήνει το pc;Τι ρεύμα να δώσω στον επεξεργαστή τελικά;Το chip σηκώνει θερμοκρασίες κάργα. Αυτή τη στιγμή που δουλεύω μέρες τώρα στα 2.2 ghz με ρεύμα σηκωμένο στη cpu στα 1,275 το chip έχει 58 βαθμούς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.