Jump to content

JetRam Από 333 σε 400 χωρίς παραπάνω ρεύμα. Πως θα γίνει έλεγχος;

Ilias83

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω 2x256 JetRam στα 333Mhz.

Δεν δοκίμασα ποτέ να τις ανεβάσω έχοντας δει από άλλους χρήστες, οτι ούτε καν ανοίγει το μηχάνημα αν προσπαθήσεις...

Χθες λέω δεν κοιτάω να δω αν πάνε μέχρι τα 200?

Αλλάζω λοιπόν τις ρυθμήσεις στο BIOS δίνοντας αρχικά και λίγο ρεύμα παραπάνω...

Αμέσως από 166 πήγα στα 200.

Και μετά από μια δοκιμή παίζει εκεί και ο επεξεργαστής και οι μνήμες και μάλιστα χωρίς να δώσω καθόλου παραπάνω ρεύμα.

Πρώτη δουλειά Memtest 2 και κάτι passes και κανένα σφάλμα...

(Βασικά βαριέμαι να περιμένω - και από την άλλη μόνο του δεν το αφήνω)

Ερώτηση: Είναι εφικτό αυτό που μόλι έγινε;

Τι test να τρέξω για να δω αν είμαι εκεί σταθερός...

(Δεν έχω κάνει καμοια διαδικασία για στρώσιμο των μνημών, απλά άλλαξα τα hz)

post-1045-1416071630,8816_thumb.jpg

Πόσα passes;

Πόσες ώρες...

Απλά απ' ότι κατάλαβα το memtest τρέχει 9 tests το memetest86 και 10 το memtest86+

συνέχεια...

Απλά δεν ξέρω αν τελειώνει ποτέ...

Εγώ έκανα 2 passes και το σταμάτησα...

Πόσα να το αφήσω και πόσες ώρες;

βαλε μονο το test 5.

Αμα δεν εχει πεταξει σε 1 ωρα ειναι καλο σημαδι.

Αν θες να τις ανεβασεις και αλλο ανεβαζε ανα 5 Mhz και βαζε test 5 για κανα 10λεπτο

Καμοια ειδική ρύθμηση χρειάζομαι;

Αν δεν μου βγάλει σφάλματα θα είμαι καλημμένος και για τη CPU???

To chip που έχω πάνω είναι VIA KT600. (όχι NF2). Υπάρχει τρόπος να κλειδώσω το AGP/PCI ωστε να μην κινδυνευουν ο δίσκος και οι λοιπές συσκευές;

Από Memtest86+ έβγαλα στο test #5 90 passes...

2 ώρες και ένα τέταρτο. Λάθη μηδέν...

Ετοιμάζω και το prime...

Για AGP/PCI ευτυχώς τώρα βρήκα οτι η μητρική μου έχει έναν διαιρέτη 6:2:1. Το έκανα 5:2:1 και έτσι δουλεύουν πάλι στις ίδιες συχνότητες με πριν 66/33.

Οπότε νομίζω καλύφτηκα και από AGP/PCI (να μην κάψω και τίποτα).

Τώρα για παραπάνω αν ανέβω δεν ξέρω τι θα γίνει καθώς δεν είδα πιο μικρό διαιρέτη...

Ετοίμάζομαι να τρέξω Prime95. Θα ξέρουμε αύριο με το καλό...

Ελπίζω να εννοεις το αναποδο για τον διαιρετη. Αν τωρα εχεις 5:2! δουλευεις στα 80/40. Δεν ειναι τραγικο και, αν συμβαινει, για ν αμην το εχεις καταλαβει δεν εχεις προβλημα, αλλα αφου μπορεις να το πας στα 66/33 με τον 6:2:1 καντο

Εγω δουλευα σε ΚΤ266Α στα 163/4 καιρο χωρις προβλημα παντως

για να πείς ότι είσαι αξιόπιστος θέλει κουράγιο. βασικά δεν πρέπει να βγάλουν κανένα λάθος για 1 μέρα π.χ., τότε είσαι αξιόπιστος. πάντως αν έχει πρόβλημα ή είναι χτυπημένες οι μνήμες συνήθως στην πρώτη μισή- μία ώρα σου βγάζει λάθη.

Λοιπόν τρέχει εδώ και 6 ώρες Prime95 In-place FFT. Μέχρι τώρα έχει περάσει όλα τα tests...

’ντε να δούμε...

Και από αύριο ξεκινάνε εξαντηλτικά tests με Memtest86+ με όλα τα tests για μια μέρα από πρωί μέχρι βράδυ (βράδυ τον κλείνω πάντα) και την επόμενη Prime95.

Στο Prime να επιλέξω και τίποτα άλλο; (έχει άλλα δυο)

Κάποιο άλλο πρόγραμμα για να ελένξω την σταθερότητα του συστήματος;

Αρχική απάντηση από morpheus

Ελπίζω να εννοεις το αναποδο για τον διαιρετη. Αν τωρα εχεις 5:2! δουλευεις στα 80/40. Δεν ειναι τραγικο και, αν συμβαινει, για ν αμην το εχεις καταλαβει δεν εχεις προβλημα, αλλα αφου μπορεις να το πας στα 66/33 με τον 6:2:1 καντο

Εγω δουλευα σε ΚΤ266Α στα 163/4 καιρο χωρις προβλημα παντως

Λάθος μου... Αυτή τη στιγμή τέλος πάντων τρέχω κανονικά 66/33.

Είμαι λοιπόν σταθερός εκεί...

12,5 ώρες Prime95 έβγαλε και άλλες 13,5 Memtest86+

Οι μνήμες δεν ξέρω αν πηγαίνουν άλλο πάνω, ο επεξεργαστής πρέπει σίγουρα να πηγαίνει (δοκίμασα και στα 230 bootαρε κανονικά, αλλά φοβάμαι για τις λοιπές συσκευές οπότε μέχρι τα 200 που μπορώ να κρατήσω το 66/33. Παραπάνω αλλάζει. (Εκτός και αν βρω κανα άλλο BIOS ή καμοια άλλη μητρική NF2 σε καλή τιμή)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.