Jump to content

HD και κάρτες γραφικών

Dark_Son20

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ok μπαίνω πλέον σε χωράφια που δεν ξέρω...

έχω ετοιμάσει ένα HTPC και το θέμα είναι το HD

βασικά πια η σχέση του με τη κάρτα γραφικών...

πχ πιο μετά θέλω να χώσω πάνω ένα HD-DVD η blue-ray (ανάλογα τις εξελίξεις)

εδώ τι μέρος παίζουν οι κάρτες γραφικών? πχ αν έχω sli τις 2 7600GS που μου περισσεύουν θα δίνουν καλύτερα από μια HD2600 που σκέφτομαι να του βάλω?

προσοχή ο τομέας gaming απλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου...

θέλω να την βγάλω όσο το δυνατόν πιο φτηνά και να παίζει ok τα HD

αν ξέρετε και κάποιο άρθρο που να αναλύει για το HD στα pc θα μου άρεσε (όχι δεν θέλω γενικό AV άρθρο :p σιχαίνομαι να διαβάζω για ενισχυτές και για πραματάκια τρελής αξιας :p)

Το ΗD

οταν αποκωδικοποιείται από την καρτα γραφικών εχεις λιγότερο CPU utilization, ομαλότερο framerate και καλύτερη ποιοτητα εικόνας(λιγοτερος θόρυβος κτλ)

Αναμεσα σε 2Χ7600 και 2600, θα προτιμούσα την δευτερη ,

γιατί έχει το UVD, το ποίο αποδίδει τις περισσότερες φορές καλύτερα από το PureVideo της nvidia και έχει και ενσωματομένο ΗD 5.1 ήχο.

Οι εξελίξεις τρέχουν σε αυτόν τον τομέα και τα πάντα αλλάζουν μέσα σε μερικές εβδομάδες. Με μια γρήγορη cpu πιθανόν είσαι καλυμμένος. Αν όχι βάζεις μία π.χ. 8500GT ή π.χ. μια HD2400 που υποστηρίζουν hardware decoding των HD ταινιών και είσαι ok.

Δεν ξέρω τα onboard τι μπορούν να κάνουν, ποιο συγκεκριμένα το 690G της AMD και τα NVidia 6100/6150/7025/7050 στην αποκωδικοποίηση ταινιών HD. Με έναν μέτριο dual core ίσως και να αρκούν.

Πάντως video hardware decoding κάνανε (τουλάχιστον οι Nvidia από όσο ξέρω) από τις 6xxx, απλά όσο βελτιώνονται τα μοντέλα, το GPU αναλαμβάνει όλο και πιο πολλές εργασίες σε σχέση με το παρελθόν, όσον αφορά το decoding.

Θέλω να πω δηλαδή ότι -πλέον- δεν νομίζω ένα σύγχρονο pc να μην μπορεί να παίξει HD πια.

Εμένα πάντως παίζει σε 1080p άψογα (με Purevideo αλλά και χωρίς αυτό έπαιζε μια χαρά) χωρίς να έχω κάτι extreme πάνω.

Θεωρώ πως το να πάρει κανείς την Ati (ας πούμε π.χ. την 2600) με χειρότερες επιδόσεις από μια π.χ. 8600gts μόνο και μόνο για το UVD είναι έξυπνη αγορά; Αλλωστε δεν νομίζω ότι με μια 8600gts δεν θα μπορεί κανείς να δει HD άψογα...

Ο john έχει δίκιο πάντως συμφωνώ μαζί του γιατί λέμε σχεδόν το ίδιο πράγμά επί της ουσίας.

το σύστημα από CPU δεν είναι και ότι πιο δυνατό...ένας απλό opteron 146(χωρίς ο/c για να βγάζει τον σκασμό :p) είναι με 1gig ram γι αυτο κλείνω προς το UVD...

το σύστημα γενικά είναι έτοιμο εχτώς τις VGA...

ο ήχος πάει από την DFI με οπτική στα logitech z5500

η τηλεόραση είναι samsung 32 Slimfit και έχει μέχρι 1080i οποτε μάλλον στο 720p θα παίζω κυριώς....

το δίλημμα μου πιο είναι....

τα σκάω για μια HD2600 και έχω στο WoW-pc το sli 7600gs

η βάζω το sli, αν δίνει σαν εννιά το sli στο HD (αυτή είναι η βασική απορία μου...αν θα χρησιμοποιεί και τις 2 για decode η είναι άχρηστο)

και τα σκάω για μια 8600GTS στο WoW-pc

Αν δεν θες να παίζεις παιχνίδια και το θες μόνο για player, βάλε μια HD2400, αλλά πρόσεξε να είναι μια έκδοση με τον ήχο μέσω HDMI (είχα διαβάσει ότι η ΑΤΙ το άφησε αυτό στην εκάστοτε εταιρία να το αποφασίσει όσον αφορά στο 2400). Απλά το λέω αυτό, ώστε αργότερα, όταν βάλεις έναν ενισχυτή, θα έχεις μόνο ένα καλώδιο από το PC και άλλο ένα από τον ενισχυτή στην TV. Και νομίζω ότι στο σαλόνι κάτι τέτοιο είναι από τους πρώτους παράγοντες ;)

edit: με πρόλαβες, παρόλα αυτά το αφήνω το ποστ για reference

το σύστημα από CPU δεν είναι και ότι πιο δυνατό...ένας απλό opteron 146 είναι με 1gig ram γι αυτο κλείνω προς το UVD...

το σύστημα γενικά είναι έτοιμο εχτώς τις VGA...

ο ήχος πάει από την DFI με οπτική στα logitech z5500

η τηλεόραση είναι samsung 32 Slimfit και έχει μέχρι 1080i οποτε μάλλον στο 720p θα παίζω κυριώς....

το δίλημμα μου πιο είναι....

τα σκάω για μια HD2600 και έχω στο WoW-pc το sli 7600gs

η βάζω το sli, αν δίνει σαν εννιά το sli στο HD (αυτή είναι η βασική απορία μου...αν θα χρησιμοποιεί και τις 2 για decode η είναι άχρηστο)

και τα σκάω για μια 8600GTS στο WoW-pc

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω ότι το SLI βοηθάει μόνο σε 3D. Δεν το έχω ψάξει όμως...

Το SLi θα βοηθήσει στην αύξηση της κατανάλωσης του συστήματος που με την σειρά του θα οδηγήσει στην αύξηση του θορύβου από το PSU. Αυτό σημαίνει πέρα από κατανάλωση και θόρυβο όσο και αν βγάλει το σκασμό ο Opteron.

Επίσης το SLi δεν είμαι σίγουρος αν βοηθάει στο decoding. Το optimization γίνεται συνήθως στα games. Δεν ξέρω αν έχει ασχοληθεί στους drivers της, η NVidia, με την επιτάχυνση μέσο SLi του video decoding.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.