Prof_Chaos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2007 Με αφορμή τις αδικαιολόγητες θερμοκρασίες του επεξεργαστη μου (c2d 6400) σε μια thermalright ultra 120 αποφάσισα να κάνω lapping της CPU μήπως και δώ βελτίωση.Οι θερμοκρασίες ειναι idle 35 και full 70 σε θερμοκρασία δωματίου.. (28C)Το θέμα ειναι οτι για εναν αρχάριο χρήστη φαντάζει λίγο περίεργο και επικύνδηνο..Διάβασα 2 οδηγούς και εχω τις εξής απορίες πριν κάνω την εγχείρηση η οποίες μπορεί να σας φανούν γελοίες ..http://forum.overclock3d.net/showthread.php?t=4735http://www.exoid.com/?page_id=811)χρησιμοποιώ γιαλόχαρτο 220 εως 2000; η κάποιο αλλο είδος υλικού..;2)Εαν αρχίσω απο το πιο σκληρό γιαλόχαρτο 220 πόση ώρα περίπου τρίψιμο προβλέπεται ; ρωτάω για να μην φτάσω στον πυρήνα που είναι απο κάτω και δεν το καταλάβω.. Και γενικά και στα άλλα νούμερα πόση ώρα περίπου πρέπει να τρίβω συνεχόμενα..;Καθαρά εμπειρικά γιατι δεν έχουμε όλοι το ίδιο χέρι..επίσης πρέπει να τρίβω χαλαρά;3)Οι κινήσεις που πρέπει να κάνω κατα την διάρκεια του τριψίματος πρέπει να είναι κυκλικές η κάθετες;4)Πρέπει να βάλω κάποιο υλικό πχ κρέμα στην CPU για να γίνει το τρίψιμο και αν ναί απο πιο γιαλόχαρτο και μετά;5)Τι υλικά χρειάζομαι επακριβώς εκτός απο το γυαλλί και τα γιαλόχαρτα;Αν μου λυθούν τα παραπάνω θα προχωρήσω μέχρι το τέλος τις εβδομάδας και θα ανεβάσω step by step τα αποτελέσματα σε φωτογραφίες και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Ιούλιος 1, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2007 Προσωπικα δεν νομιζω οτι με το λαπινγκ θα δεις και καμια μεγαλη διαφορα.1-2 βαθμοι μαξ.Καλυτερα να καταφυγεις στην αγορα μιας καλυτερης ψυκτρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Ιούλιος 1, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2007 Καλυτερα να καταφυγεις στην αγορα μιας καλυτερης ψυκτρας:105:Μηπως το airflow μεσα στο κουτι ειναι χειριστο? Την ψυκτρα την εχεις με ανεμιστηρα ή σκετη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούλιος 1, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2007 Έχω την εντύπωση ότι το 220 είναι πιο πολύ για ... χωράφια... Αν βρεις πάρε είτε το 1000 είτε ακόμη καλύτερα το 1600 ντουκόχαρτο. Εγώ πάντως δε βρήκα πουθενά μικρότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prof_Chaos Ιούλιος 2, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2007 :105:Μηπως το airflow μεσα στο κουτι ειναι χειριστο? Την ψυκτρα την εχεις με ανεμιστηρα ή σκετη?Οχι το thermaltake armor το μεγάλο έχω..και στην ψύχτρα εναν 12αρι που γυρνάει στα 1600rpm μόνιμα..Ισως ειναι ελλατωματική η ψύκτρα δηλαδή δεν πατάει καλά..Σε 2 μέρες βάζω πάνω οπως και να χει την thermlright ultra extreme που θεωρείται η καλύτερη αερόψυξη της αγοράς και βλέπουμε..Αν δώ πάλι τρελά πράγματα τότε καταφεύγω σε lapping..νομίζω ειναι η λογική σειρά που πρέπει να ακολουθήσω..Επίσης σκέφτομαι αυτή τη φορά να βάλω την ceramique και οχι την arctic silver 5 ..τι λέτε εσείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofos1442169074 Ιούλιος 2, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2007 το lapping δεν θα σου δωσει θεαματικα αποτελεσματα,οποτε δεν αξιζει..εκτος αν σε τρωνε τα χερια σου και το κανεις γιατι ετσι γουσταρεις,οποτε πασο..ισως η διαφορα των 30 βαθμων idle-full εχει να κανει με κανενα στραβο καπακι..πχ υπαρχει πολυς ντορος για τους "στραβους" 4300(μεταξυ αυτων και ο δικος μου..) εγω αυτη τη στιγμη εχω με 1,45 vcore και 35 βαθμους στην μητρικη(no a/c in da room), 38 idle -75 full(αυτα για να παρεις μια ιδεα ποσο "ψηνεται" ο "στραβος" μου..)ισως συμβαινει κατι αντιστοιχο στον δικο σου 6400..ισως παλι,η ultra 120 δειχνει τα χρονακια της... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Ιούλιος 2, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2007 ...πολυς ντορος για τους "στραβους" 4300(μεταξυ αυτων και ο δικος μου..) ..ενα λίνκ??:087: καμιά εικόνα??:115: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.