Jump to content

Δε μπαίνει στο bios με τίποτα!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γύρισα σπίτι μετά από 2,5 μήνες στη Χίο και είπα να ασχοληθώ λίγο με τον υπολογιστή μου. Για να μπω κατευθείαν στο θέμα: δε μπαίνει bios με τίποτα! Λειτουργεί ο υπολογιστής κανονικά, μπαίνει windows κτλ αλλά όσες φορές και αν φλασάρω από dos ή windows, bios δε βλέπω. Συν το ότι κάθε φορά μου βγάζει μήνυμα checksum error και πατάω f1 για να μπουτάρει. Βέβαια κάποιες φορές δεν το χρειάζεται το f1 αλλά σπάνια.

Όταν πάω να μπω στο bios, μου εμφανίζει μία λεπτή μπλε (στο χρώμα του bios menu) λωρίδα και πάνω αριστερά εμφανίζει το δρομέα σαν να περιμένει να πληκτρολογήσω κάτι αλλά εκτός από το να πατήσω reset δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Δοκίμσα με άλλες μνήμες και slot, και με άλλο επεξεργαστή αλλά έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.

Μήπως τα έφτυσε η μητρική;

Έχω αλλά μη μου βάζεις φωτιές τώρα... Με κάποιο modded bios που βρήκα στο xtremesystems μπήκε στο bios αλλά από τη στιγμή που μπαίνω στο reloaded χάνει τη μπάλα. Αν δοκιμάσω και με άλλη κάρτα και κάνει τα ίδια, τότε τι γίνεται;

Δοκίμασε να βγάλεις το PSU απ'το ρεύμα, πάτα το power 2 φορές, βγάλε την μπαταρία και άστο για 5 λεπτά.

Τα δοκίμασα και αυτά με τη μπαταρία αλλά δε νοιώθει :(

Πόση ώρα έκανες ccmos+μπαταρία off?Μήπως να δοκίμαζες άλλη μπαταρία?

Έκανα 10 λεπτά για να είμαι σίγουρος αλλά με άλλη μπαταρία δεν έχω δοκιμάσει λόγω του ότι μέτρησα την υπάρχουσα με το πολύμετρο και μου βγάζει 3,3V.

petakseto de ginete tipota

Έξυπνο, πως δεν το είχα σκεφτεί;

Τελικά, μετά από μερικές ακόμα επαναλήψεις της διαδιακασίας με βγάλσιμο μπαταρίας κτλ, το πρόβλημα λύθηκε.

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.