Jump to content

129 κελσίου

out_of_limits

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εκεί που κάθομαι και κάνω επιλογές σε κάτι video clips μου πεταει το asus probe message οτι ο cpu έχει 103 βαθμούς κελσίου. τρελάθηκα. Λέω δε μπορεί κάποιο softwarικό σφαλμα θα είναι. Κάνω ακαρίαια reset και μπαινω στα bios και στο hardware monitor μου δειχνει 129 βαλθμους κελσίου. Κόντεψα να πάθω ανακοπή και κλείνω το συστημα για να το εξετασω. Σε πρωτη φαση δεν είδα κατι κακό και λέω θα πειραχτηκε το τροφοδοτικό απο τις πολλες διακοπές χθες και θα στέλνει απειρα volt. ετσι οπως το κοιτουσα πεφτει η μ@@@ια η gigabyte η ψυκτρα στο πατωμα. κοιτ.αω τη μητρηκη και βλεπω οτι είχει σπασει ενα κομματάκι απο το σημειο που επιανε η ψυκτρα τη μητρικη. καταλαβα οτι οι θερμοκρασίες προερχονται απο το οτι ειχε μετατωπιστει η ψυκτρα και δεν ακουμπουσε καθολου στη cpu. μετά απο κολλησεις και απο πατέντες για να εξακριβώσω κατα πόσο ασφαλής είναι η νέα τοποθετηση της ψυκτρας αναβω το pc και μου βγαζει καποια πρωτοφανη errors. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΒΛΑΒΗ ΕΧΕΙ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΜΟΥ??????? ευχαριστω εκ των προτέρων :022: :022:

Έχει σημασία να ξέρεις τί βλάβη έχει ο επεξεργαστής σου;

Το θέμα είναι να λειτουργεί. Το έχω ξαναπεί δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις (σε τέτοιες περιπτώσεις), ή δουλεύει ή δεν δουλεύει, η γάτα του Σρέντιγκερ είναι νεκρή ή ζωντανή!

δηλαδη δεν υπάρχει περιπτωση να υπολειτουργει? να μείνει η γάτα ανάπηρη αλλα να ζει για να στο θέσω έτσι...:063:

δηλαδη δεν υπάρχει περιπτωση να υπολειτουργει? να μείνει η γάτα ανάπηρη αλλα να ζει για να στο θέσω έτσι...:063:

ΌΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

post-3474-1442174699,7075_thumb.gif

Αμα είχε κάποιο πρόβλημα θα το είχες καταλάβει...

Πώς δεν υπάρχει βρε παιδιά ενδιάμεση κατάσταση.

Έχω ακούσει για προβληματικές cpu, που δείχνουν μισή L2 και κάτι τέτοια στοιχεία λάθος σε cpuz κλπ.

Συνήθως αν έχει αλοιωθεί ο πυρήνας το καταλαβαίνεις στις εφορμογές, πχ μπορεί να τρώς μπλε οθόνες ή να σου βγάζει λαθος αποτελέσματα σε συναρτήσεις.

Από την στιγμή που δε σου ξεκινάει παίζει κάτι άλλο.. Ή κάηκε ο επεξεργαστής ή οι πατέντες δεν ήταν καλές και κάτι βραχυκυκλώνει. Πές μας ακριβως τι σου βγάζει.

ΌΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

lol που το θυμηθηκες το πειραμα με τη γατα του σρεντιγκερ φιλε μου.Τι μου θυμιζεις τωρα:)

Οι θερμοκρασιες ηταν πολυ υψηλες αλλα αν σου δουλευει μαλλον ειναι οκ .......για τωρα.

Τρεξε κανα s&m για να κανεις ενα γενικο τσεκ.

Οι ενδιάμεσες καταστάσεις είναι ο κανόνας στην πραγματική ζωή (όσο και αν κάποιοι χουντικοί θέλουν να μας υποδείξουν το αντίθετο), αυτό το ξανασημειώνω για να μην παρεξηγηθώ.

Και σε αυτή την περίπτωση μια χαρά μπορεί να έχει χαλάσει τμήμα της CPU.

Πολύ άνετα μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στον IMC ( Integrated Memory Controller ) και να δημιουργούνται από εκεί errors.

Θα μπορούσε να υπήρχε πρόβλημα και σε μια από τις λανθάσουνες μνήμες...

Και πολλά άλλα...

Καλά, πως και δε λειτούργησε η ασφάλεια υπερθέρμανσης της μητρικής. Αν δε το έπαιρνες χαμπάρι δλδ θα έπιανε 1000βαθμούς? :-) Πρώτη φορά ακούω τέτοια κατάσταση σε νέα συστήματα γιατί απλά δε φτάνουν σε αυτό το σημείο. Αλλά σίγουρα σε τέτοια θερμοκρασία όλο και κάτι θα πειραχτεί.

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει. Ξεκινάει το pc ή όχι? Δηλαδή μπαίνει στα windows και εκεί βγάζει τα μυνήματα? Bootάρει και στο βοοτ βγάζει τα μυνήματα? Δεν ξεκινάει καθόλου και απλά κάνει μπιπ η μητρική τί? Πιοα έιναι τα μυνήματα λάθους που βγάζει ώστε να μπορέσουμε να ψάξουμε να δούμε α υπάρχει λύση?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.