pliktras Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2007 Γειά σας!!Έχω έναν amd x2 3800 am2 και 4χ512mb twinmos 800mhz twister.Η κάρτα γραφικών μου είναι μια gecube ati)/amd)radeon x1950pro 256mb pci-eΜε βάσει όλα αυτά θα ήθελα να μου προτείνεται μια καλή Motherboard με την οποία όμως να μπορώ να κ'ανω και αρκετό overclocking.Στο μυαλό μου έχω αυτές:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522523http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522463http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523534Ποιό πολύ γέρνω στις δύο πρώτες και κυρίως στην δεύτερη.Επειδή με το τωρινό μου Pc έχ ω πρόβλημα λόγο nvidia nf4sli chipset και ati vga φοβαμαι πάρα πολύ να πάρω mobo με chipset nvidiaΓι'αυτό απευθίνομαι σε εσάς που ξέρεται πολλά περισσότερα απο εμένα.Τι λένε αυτές οι μοβο απο επιδόσεις??Απο σταθερότητα??Απο οc?Ποια προτίνεται και γιατί???Θα ήθελα να μου πείτε αναλυτικά αν γίνεται την γνώμη σας για την κάθε motherboard.(το τωρινό μου πρόβλημα μεταξύ ati και nvidia chipset είναι οτι μετα απο λίγη ώρα gaming η οθόνη σβήνει και βγαίνει ένα μήνυμα που λέει πως η οθόνη δεν είναι συνδεδεμένη και μετά ίσως να σινεχύσει τ ο game αλλα με κολήματα)Γιάυτό πείτε μου τις γνώμες σας, τις προτάσεις σας και τις κριτικές σας γιατί θέλω να πάρω κάτι καλό και σταθερό γα το οποίο δεν θα μετανιώσω.Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Ιούνιος 25, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2007 Σε amd τα nforce ειναι καλυτερα. Τωρα για το θεμα ati+nforce αν τα ρυθμισεις σωστα δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pliktras Ιούνιος 25, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2007 το θέμα είναι να μη τα πειράξω.Αν μποείται παρακαλώ πείτε μου για τις μοβος που ενδιαφέρομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 25, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2007 Προτείνω την Μ2Ν SLI Deluxe.Είναι ποιοτική και σταθερή μητρικη, με πολλά συνεδευτικά που είναι ακρως χρησιμα.(γωνιακα σατα καλώδια, array mic κτλ)Κλοκάρει χωρις προβλήματα και με αυτήν θα μπορεσεις να τερματισεις τον 3800 σου.Αλλά για να παιξει σωστα χρειαζεται το τελευταίο BIOS. Το στοκ που εχει είναι προβληματικό.Οι αλλες 2 μητρικες έχουν στην καλύτερη ιδιες επιδοσεις με την M2N, είναι χειροτερες στο OC,Kαι εχουν και τα βυσματα τροφοδοσίας οπου να ναι._________Το προβλημά σου δεν εχει να κανει με την μητρική αλλά με την τροφοδοσία της καρτας γραφικών ή/και με την ψύξη της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Ιούνιος 25, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2007 το θέμα είναι να μη τα πειράξω.Αν μποείται παρακαλώ πείτε μου για τις μοβος που ενδιαφέρομαιAρχικα ρωτας για oc και τωρα λες οτι δεν θελεις να πειραξεις τιποτα.:105: Οπως και να εχει τα βασικα αν κανεις δεν θα εχεις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pliktras Ιούνιος 25, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2007 α μάλιστα αρα έφυγα για την m2n sli deluxeΤο bios όμως που έχει στο site είναι beta,επειδή δεν θέλω να βάλω beta Μπορείτε να μου πείτε πόσο καιρό θα κάνει περιπου η asus για να το κάνει κανονικό?(Το πρόβλημα με την κάρτα δεν είναι το chipset??Η τροφοδοσία αποκλίεται έχω tagan 480Watt.Η θερμοκρασία ίσως...Θα κάνω άλλο τοπικ στις κάρτες γραφικών...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούνιος 25, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2007 δεν υπαρχει προβλημα που ειναι beta δουλευη μια χαρα τουλαχιστον σε μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos21unoDK Ιούνιος 26, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2007 Εγω παντως αμα επαιρνα θα επαιρνα αυτη MSI K9N-PLATINUM SLI δηλαδη την τελευταια που εχεις εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 26, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2007 Εγω παντως αμα επαιρνα θα επαιρνα αυτη MSI K9N-PLATINUM SLI δηλαδη την τελευταια που εχεις εκει.Αν δεν ασχολείσαι καθολου με ΟC, δεν χρειάζεσαι ολα τα εξτρα της M2N και θες να πληρώσεις παραπανω €€ τοτε είναι καλή επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Ιούνιος 26, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2007 Επειδή με το τωρινό μου Pc έχ ω πρόβλημα λόγο nvidia nf4sli chipset και ati vga φοβαμαι πάρα πολύ να πάρω mobo με chipset nvidiaΕπειδή το nVidia nForce4-Ultra (& SLI) είναι ίσως το καλύτερο chipset όλων των εποχών που βγήκε (από καταβολής PC), από κάθε άποψη, κακώς πας να αλλάξεις motherboard.Αν είναι να αλλάξεις κάτι, άλλαξε κάρτα γραφικών.Ευκαιρία να πάρεις μία nVidia (π.χ. 7600GT) για να έχεις καί σοβαρότατη υποστήριξη καί για Linux, Solaris κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pliktras Ιούνιος 27, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2007 Φίλε μου WAntilles ευχαριστώ για τις προτάσεις σου αλλα την κάρτα μου την αγόρασα τώρα μόλις και είνα πάρα μα πάρα πολύ ανώτερη της 7600GT.Έχω την GeCube x1950pro 256mb pci-e !!!Παιδιά επειδή,σήμερα ένας φίλος αναβάθμισε σε am2 με την ίδια κάρτα και η mobo του έχει παρόμοι πρόβλημα με αυτό που έχω εγώ , ξανα άλλαξα γνώμη.Φοβάμαι πάρα πολύ να πάρω με nvidia chipset,Θέλω ή ATI chipset να έχει ή AMD . Δώστε μου μερικά λινκ απο μερικές σχετικά καλές mobos με ati ή amd chipset .Αυτή εδω καλή είναι ?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522523Είναι και φτηνή και θα μπορέσω μετά να κάνω και crossfireΤο chipset καλό είναι??Το αντίστοιχο nvidia chpset πιο είναιΔεν έχω ιδέα απο amd chipset και ati γι΄'αυτό πείτε μου κάποια πράματα...Σας ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 27, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2007 ΔΕΝ υπαρχει ασυμβατότητα μεταξύ ΑΤi gpu και nvidia chipset.Αν το προβλημα του φιλου σου ειναι παρομοιο με το δικό σου τότε εχει και αυτός προβλημα τροφοδοσίας/θερμοκρασιων.Μητρική της προκοπης με ΑΤι(/amd->το ιδιο ειναι) δε θα βρεις για AM2 δυστυχώς.Και εγω αρχικα εψαχνα μια αλλά τα παρατησα.Η M2R32 παει να κάνει κατι αλλά στα 150€ που κοστίζει δεν αξίζει καθολου.Είναι και φτηνή και θα μπορέσω μετά να κάνω και crossfireΤο chipset καλό είναι??Το αντίστοιχο nvidia chpset πιο είναιΑυτη που δειχνεις στο λινκ είναι ψιλο(?)χαλια.Το chip είναι το αντιστοιχο του NF4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pliktras Ιούνιος 27, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2007 Μα όλοι έτσι λένε για την ασυμβατότητα, αλλα ούτε πρόβλημα θερμοκρασίας έχει αυτός ούτε τροφοδοσίας...Και έιναι σχετικά έμπιρος χρήστης... Επίσης διάβασα οτι αν είναι όλα της ίδιας εταιρίας πχ amd cpu, vga,chipset (ακόμα και ati μιας και είναι η ίδια εταιρία τώρα) είναι πολύ μεγαλύτερη η συμβατότητα πολύ λιγότερα τα προβλήματα και ο υπολογιστής overclokaretai πιο πολύ.Επίσης το μάτι μου γυάλισε και αυτή εδω..που απο μια γρήγορη ματιά που έριξα φένεται άξια mobo αρκει να έχεις το νεότερο Bios και drivers.Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύουν όλα αυτά αλλα...Πολύ φοβάμαι...Βαίβεα εσείς ξέρετε καλύτερα απο εμένα αλλα τεσπα...Help please Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 27, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2007 Επίσης διάβασα οτι αν είναι όλα της ίδιας εταιρίας πχ amd cpu, vga,chipset (ακόμα και ati μιας και είναι η ίδια εταιρία τώρα) είναι πολύ μεγαλύτερη η συμβατότητα πολύ λιγότερα τα προβλήματα και ο υπολογιστής overclokaretai πιο πολύ. Eiναι σχετικό αυτό. Οσο για την μητρική, αν πιστευεις πως θα σε ικανοποιήσει, προχώρα. Εγω παντως δε θα την αγόραζα. Αν θελεις τοσο πολυ ATi chip, υπαρχει και η MSI K9A Platinum. Aν και με οποιοαδηποτε μητρική θα έχεις προβλημα. (θερμοκρασίες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pliktras Ιούνιος 27, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2007 Ναι και εγω την είδα αυτη την Msi και είνα πολύ κορυφή αλλα δεν υπάρχει ούτε στο eshop απο το οποίο αγοράζω πάντα γιατί με βολέυει οσο κανένα άλλο μναγαζι, ούτε στα multirama την έχει ούτε στο πλαίσιο (έτσι κι αλλιώς πλαισιο στην Ξάνθη δεν εχουμε οποτε..)Οπώτε να προχωρίσω στην asus, στο τελευταίο λινκ που έδωσα?Ναι ρε παιδιά αλλα γιατί να έχει πρόβλημα η κάρτα με τις θερμοκρασίες??Μπορεί εγω απλά να νομίζω πως ζεσταίνεται.Την ακουμπάω με το χέρι και βλέω πως είναι ζεστή αρκετά και πως βγα΄νει αρκετά ζεστος αέρας, όμως μπορεί να είναι στα φυσιολογικά επίπεδα.Και η παλιά μου ζεστενόταν τόσο (δεν θυμάμαι ακριβως... αλλα θυμάμαι οτι ήταν και αυτή ζεστη)όμως ποτέ δεν είχα πρόβλημα....Και επειδή ήταν nvidia η παλιά μου,είναι ένας λόγος παραπάνω να φοβάμαι...Τελικά αν καταλίξουμε στο οτι θα αγοράσω αυτή την ακριβή asus θα σας ρωτίσω και κάποια πραματάκια γιάυτήν αλλα έχουμε καιρό ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 27, 2007 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2007 Οπώτε να προχωρίσω στην asus, στο τελευταίο λινκ που έδωσα?Μα δεν είναι καλή μητρική. Ουτε τα βυσματα στις σωστές θέσεις δεν έχει. Δεν την προτείνω με τιποτα.Και σου ξαναλέω, αν νομιζεις πως με την αγορά νεου μοβο θα λύσεις το προβλημα σου μάλλον κανεις λάθος, καθως αυτό εντοπίζεται κατα πασα πιθανοτητα στην καρτα γραφικών καθ αυτή και οχι σε καποια(απιθανη) ασυμβατότητα της με την υπάρχουσα μητρική.Αν ανοιξεις το ΑΤi tool δε σου λεει θερμοκρασία? Πρεπει να λέει.Απο κει και περα, μπορεί η καρτα να τα εφτυσε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στις οποίες λειτουργούσε για καποιο διαστημα ή μπορεί να είναι και ελλατωματική εκ γενετής(--> ψηκτρα που δε παταει καλά,προβληματικες μνημες κτλ).Το κουτί που έχεις αν και θεωρητικά έχει καλό airflow στην πραξη δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.Εγώ με το 6Α μου είχα ~12°C πανω στην cpu και 15°C πανω στην gpu σε σχέση με ενα Chieftec full tower.Η θερμοκρασία μεσα στο case εφτανε και τους 45°C, ενω στο chiftec επαιζε 1-2 βαθμούς πανω απο την θερμοκρασία δωματιου.(22°C) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pliktras Ιούνιος 27, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2007 τι να πω δεν ξέρω...Η ψύκτρα πατάει καλά και έχω αλλάξει και ψύκτρα.Επίσης έβαλα τους drivers 6.12 και την υπερχρόνισα αρκετά με το rivatuner και μέχρι στιγμής παρα το γεγονός οτι έπαιζα πολύ ώρα παιχνίδια δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα...Μα δεν θα αλλά ξω μόνο μοβο θα αλλάξω ολόκληρω pc και θέλω πρόταση για μια μοβοΤώρα έχω 939 και είδη έχωφ παραγγίλει τα πάντα εκτος απο μοβο για am2Επίσης η κάρτα ΔΕΝ έχει θερμόμετρο και εχω βάλει πααααααρα πολλά προγράμματα αλλα με κανένα δεν μπόρεσα να δω θερμοκρασίες, ούτε απο το ati tray tools.Θα τρελαθω, όλοι καλη καλη καλη λέτε την ατι.Μια φορά έβαλα ατι και σκ@τ@ μου βγήκε.Όσο είχα nvidia που ζεσταινόταν το ίδιο ίσως και περισσότερο δεν είχα κανένα πρόβλημα....:022: :022: :022: Link to comment Share on other sites More sharing options...
power636 Ιούνιος 28, 2007 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2007 τι να πω δεν ξέρω...Η ψύκτρα πατάει καλά και έχω αλλάξει και ψύκτρα.Επίσης έβαλα τους drivers 6.12 και την υπερχρόνισα αρκετά με το rivatuner και μέχρι στιγμής παρα το γεγονός οτι έπαιζα πολύ ώρα παιχνίδια δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα...Μα δεν θα αλλά ξω μόνο μοβο θα αλλάξω ολόκληρω pc και θέλω πρόταση για μια μοβοΤώρα έχω 939 και είδη έχωφ παραγγίλει τα πάντα εκτος απο μοβο για am2Επίσης η κάρτα ΔΕΝ έχει θερμόμετρο και εχω βάλει πααααααρα πολλά προγράμματα αλλα με κανένα δεν μπόρεσα να δω θερμοκρασίες, ούτε απο το ati tray tools.Θα τρελαθω, όλοι καλη καλη καλη λέτε την ατι.Μια φορά έβαλα ατι και σκ@τ@ μου βγήκε.Όσο είχα nvidia που ζεσταινόταν το ίδιο ίσως και περισσότερο δεν είχα κανένα πρόβλημα....:022: :022: :022:θερμοκρασια δεν προκειτε να δεις με κανενα προγραμμα.υπαρχουν ομως και gecube που εχουν αισθητηρα .ειναι αμα την πετυχεις.η διαφορα ειναι σε ενα τρανζιστορ διπλα απο το φισακι για το fan.αν κοιταξεις στη δικια σου θα λειπει.εγω αλλαξα 3-4 για τον ιδιο λογο.........ασχετο αλλα η δικια σου μεχρι ποσο ανεβαινει??????(oc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 28, 2007 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2007 τι να πω δεν ξέρω...Η ψύκτρα πατάει καλά και έχω αλλάξει και ψύκτρα. Επίσης έβαλα τους drivers 6.12 και την υπερχρόνισα αρκετά με το rivatuner και μέχρι στιγμής παρα το γεγονός οτι έπαιζα πολύ ώρα παιχνίδια δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα... Μα δεν θα αλλά ξω μόνο μοβο θα αλλάξω ολόκληρω pc και θέλω πρόταση για μια μοβο Τώρα έχω 939 και είδη έχωφ παραγγίλει τα πάντα εκτος απο μοβο για am2 Επίσης η κάρτα ΔΕΝ έχει θερμόμετρο και εχω βάλει πααααααρα πολλά προγράμματα αλλα με κανένα δεν μπόρεσα να δω θερμοκρασίες, ούτε απο το ati tray tools. Θα τρελαθω, όλοι καλη καλη καλη λέτε την ατι.Μια φορά έβαλα ατι και σκ@τ@ μου βγήκε.Όσο είχα nvidia που ζεσταινόταν το ίδιο ίσως και περισσότερο δεν είχα κανένα πρόβλημα.... :022: :022: :022: The magic word RMA Και δεν φταίει η ATi που αγόρασες Gecube απ το e-shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
pliktras Ιούνιος 28, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2007 Αυτή την στιγμή με stock ψύκτρα την ανέβασσ τον πυρήνα στα 607,5 και την μνήμη στα 708.8!Δεν ξέρω καλά είναι...Αλλα σήμερα μου ξανα έβγαλε πρόβλημα στα games.Επίσης για πείτε μου λίγο τι είναι αυτό το rma?ΥΓ Αν δεν βάλω την κάρτα στο ρεύμα και την αφίσω να πέρνει μόνο απο την μοβο τι θα γίνει??ΥΓ2 έβγαλα το καλώδιο του tagan με το οποό σύνεδεα την κάρτα και έβαλα ένα απλό με τα κίτρινα και μαύρα καλώδια που το έδινε η gecube το οποίο το σύνδεσα με το 4πολικό Molex και μου φάνηκε πως το κύκλωμα τροφοδοσίας της κάρτα (αυτό είναι που ζεστένεται φρικτα) ήταν πιο χλιαρό...EDIT- Άλλαξα το καλώδιο του tagan με άλλο πάλι tagan για pci-e (και το άλλο το ίδιο ήταν) και επίσης το έβαλα σε άλλη θύρα πίσω απο το τροφοδοτικό και μου φένετε πως έπεσε λίγο η θερμοκρασίαάσχετο το ΥΓ2 και το edit αλλα απλά το λέω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.