Jump to content

8600 vs 8800!

gt4

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια.Εχω να κανω την εξισης ερωτηση:

Ενω οι καρτες γραφικων της σειρας 8600 ειναι πιο φτηνες και προηγουμενη σειρα απο τις καρτες της σειρας 8800 εχουν μεγαλυτερο engine clock και περιπου ιδιο memory clock(με τις 8800).επισης και οι δυο σειρες εχουν πανω κατω την ιδια μεγιστη αναλυση και πολλα αλλα κοινα χαρακτηριστικα.οι 8800 βεβαια εχουν πολυ περισσοτερη μνημη.Αυτο που δεν καταλαβαινω λοιπον ειναι γιατι και ποσο ειναι καλυτερες οι 8800 και γιατι καποιος να δωσει τα παραπανω λεφτα για μια 8800?Θα δει καποια σημαντικη διαφορα?Oποιος μπορει να με ξεμπερδεψει απο το μπερδεμα που εχω φαει ας το κανει.

Ευχαριστω!!!

Σαφως και υπάρχει διαφορα μεταξύ των 8800(GTX) - 8600(GTS) καθως

μιλαμε για

• τριπλάσιο bandwidth(128bit vs 384bit) στις ιδιες συχνοτητες μνημων
  • τετραπλάσιο αριθμό shader procs(32vs128)
  • διπλάσιο αριθμό texture units (16 vs 32)
  • τριπλάσιο αριθμό ROPs (8 vs 24)

Δηλαδή στα παιχνίδια η 8600GTS δεν βλέπει την 8800GTX(αλλά και την GTS) ουτε με κυαλια.

δηλαδη απ'οτι καταλαβα το μεγαλυτερο engine clock των 8600 δεν παιζει καπιο ρολο σε σχεση με αυτο των 8800.

ευχαριστω που με ξεμπερδεψες γιατι σκοπευα να αγορασω μια 8600 αλλα μαλλον τωρα θα παω για 8800.

σ'ευχαριστω και γιάυτη την βοηθεια/συμβουλη.περιπου τοσα χρηματα σκοπευα να δωσω για gpu.Δυστυχως περισσοτερα λεφτα δεν υπαρχουν.

Επισης ακομα και αν η 8800 εχει μικροτερο engine clock μπορεις να το πειραξεις με κανα rivatuner και να φτασεις πιθανον το engine clock της 8600 (λεω πιθανον επειδη δεν ξερω τι διαφορα εχουν μεταξυ τους στο engine clock).

Αρχικό μήνυμα απο thanos21unoDK

Εγω παντοσ θα επαιρνα αυτη 8600GTS reference gpu clock 675mhz που φτανει αυτο το ρολοι

δεν παιζουν ρολο μονο οι χρονισμοι.Οι 8800 ειναι σαφως καλυτερες απο τις 8600 ασχετα με τους χρονισμους που εχουν.

E λογικο ειναι να ειναι πιο ακριβες ρε c man...Αφου ο soulclaimer το εκσηγησε κιολασ...!!

• τριπλάσιο bandwidth(128bit vs 384bit) στις ιδιες συχνοτητες μνημων
  • τετραπλάσιο αριθμό shader procs(32vs128)
  • διπλάσιο αριθμό texture units (16 vs 32)
  • τριπλάσιο αριθμό ROPs (8 vs 24)

εξαρταται τι ζητας απο την καρτα αμα δεν παιζεις πολυ βαρια παιχνιδια

και με αυξημενα φιλτρα σε μεγαλες αναλυσεις η 8600gt σε φθανει

εγω χρησιμοποιω μια 7600gt και δεν εχω πει ακομα οτι ηρθε η ωρα της αναβαθμισης

εξαρταται τι ζητας απο την καρτα αμα δεν παιζεις πολυ βαρια παιχνιδια

και με αυξημενα φιλτρα σε μεγαλες αναλυσεις η 8600gt σε φθανει

εγω χρησιμοποιω μια 7600gt και δεν εχω πει ακομα οτι ηρθε η ωρα της αναβαθμισης

εγω παιζω πολλα παιχνιδια στο pc και με τις εξελιξεις που υπαρχουν θα μου χρειαστει.και η καρτα που θα παρω θελω να με βγαλει για τουλαχιστον 3 χρονια ακομη οποτε θα παω για μια 8800.Α..και το πιο σημαντικο ειναι οτι θελω να παιζω τα παιχνιδι σε οσο το δυνατον καλυτερα γραφικα.Ειμαι λιγο απαιτητικος με τα παιχνιδια βλεπετε.

8600gts vs 8800gtx κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι σαν να συγκρινεις ενα παπακι με μια χιλιαρα μηχανη....απλα δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ τους!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.