vrider Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2007 Εδω και καμμια δεκαπενταρια μερες εχω ποσταρει το ακολουθοσε γειτονικο thread αλλα 'φως' δεν εχω δει !"Μπαινω σφηνα εδω για να μην ανοιγω νεο therad, μιας και αφορα το ιδιο chipset & CPU.Παρακαλω τη βοηθεια λοιπον σας μιας και τελειως νεος στο αθλημα.(Νομιζα οτι θα τα καταφερνα χωρις προβλημα......) Μ/Β gigabyte 965g-ds3 (on board graphics) με C2D 4300.Αλλαζω, απο το Bios μονο το 9χ200 σε 9χ 266. Ολα τα αλλα stock, καιαρνειται να boot-αρει. Προφανως κανω κατι λαθος αλλα δυστυχως συγκεντρωμενα ολα τα βηματα δεν τα βρηκα και ετσι εχω χαθει λιγακι.Επισης προσπαθω με το προγραμμα της Gigabyte μεσω WIndows αλλα ενω το προγραμμα λεει 2,394 το CPU-Z λεει αλλα. Και βεβαια μολις τρεχω το Orthos δεν αντεχει ουτε 3 λεπτα. Επισης, ποτε πρεπει να πειραξω το ρευμα, ( Εχω δει ενα πινακακι σεκαποιο αλλο tread το οποιο λεει 9χ340 και V 1,325) αλλα θελω να παω βημα-βημα και κυριως να καταλαβαινω τι κανω. Μετα, οι διαιρετες τι εινα και πως τους αλλαζω αν πρεπει. Απ οσο εψαξα δεν βρηκα καποιο post υπο μορφη ¨τυφλοσουρτη¨, οπως για παραδειγμα βρηκα για τα δυκτια.Τελος, με τις μνημες (Kingston Value Ram 667 1x1 gb)δεν πρεπει να κανω κατι ? Ετσι θα τις αφησω στο ταπεινο 667 ( ασε που το CPU Z λεει 333, κοροιδο με πιασανε?).Νομιζω οτι το παρακανα, και τα ειπα ολα μαζεμενα...... Εν πασει περιτπωσει καθε βοηθεια θα ηταν χρησιμη.Ευχαριστω "Παντως εχω κανει μια μικρη προοδο μιας και το εχω σεταρει ωστε να ειναι σταθερο και να ΒΟΟΤαρει κανονικα αλλα ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ......Εχουμε λοιπον και λεμε απο BiosCPU Clock Rtio x9CPU Host Calc EnabledCPU Host Freq x230PCI Exp Mhz AutoCIA 2 DisabledSys Mem Mult AutoSystem Volt AutoΜε αυτο λοιπον το setting με το Easy Tyne ανεβαζω 9χ266 αλλα: 1. Τα Volt (παντα συμφωνα με το Easy Tune) εχουν φτασει στο 1,422. Η μνημη ειναι στα 765 mhz me 2,1 V3. και βασικοτερο οταν αυτα προσπαθω να τα σεταρω στο bios.... αποτυχια!Σιγουρα κατι κανω λαθος ... αλλα δεν ξερω τι .......!!:022:σορρυ για το μακροσκελες ποστ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 23, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2007 Πράγματι πολλά ρώτησες και παίζει να ξεχάσω μερικά!:043: Κατ'αρχήν βάλε τις μνήμες να τρέχουν στα 400,ώστε να είναι 1:1 με το fsb του cpu,δηλ 200.Αν δεν έχει 400 βάλε 533.Μετά σιγά-σιγά ανέβαζε το fsb με βήμα 5-10 και τέσταρε στα windows.Πιθανώς οι μνήμες να χρειάζονται παρπάνω ρεύμα,οπότε ίσως πρέπει να τους δώσεις λιγάκι παραπάνω.Τέσταρέ τες με το memtest μέσω dos,ώστε να μην έχεις κάποιο πρόβλημα με τ;α windows σε περίπτωση corruption.H διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα,αλλά αποτελεσματική για κάποιον αρχάριο.Μόλις κολλήσεις..θα μας βρείς εδώ!:001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.