Jump to content

χαμηλή ταχύτητα σε 2.5άρη WD PASSPORT

lefteriz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρααα

πήρα τον WD passport 160GB

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303888

το πρόβλημα ειναι ότι η ταχύτητα του δεν ξεπερνάει τα 15mb/sec...

hdtunebenchmarkwd1600beuj8.png

καμιά ιδέα???

δοκίμασα και διαφορετικό καλώδιο.. σύνδεση και στο USB hub (τροφοδοτούμενο) και στις on-board

Πολύ ενδιαφέρον το ότι διατηρείται σταθερό το transfer rate.

Από την άλλη είναι 2,5 ίντσες, είναι στις 5.400 στροφές, είναι και usb.

Εδώ ένα μέτριο usb stick δεν πάει πάνω από 7-8MB/sec.

Ουσιαστικά ο δίσκος σου είναι γρήγορος όσο ένα γρήγορο usb stick.

το flashaki μου (kingston data traveler II+ 4gb) αντιγράφει με 20mb/ sec :D

επίσης με τον παλιό 2.5αρη 60gb (πάλι της WD, αλλά δίσκος + κουτάκι trust) αντιγράφει χαλαρά με πάνω από 20mb/sec...

απλώς περιμένα μεγαλύτερη ταχύτητα γενικά :)

σε αντίστοιχο κουτί της WD αλλά μικρότερη χωρητικότητα είχα δει μεγαλύτερες ταχύτητες, και κανά 2 review που είδα στο ιντερνετ γι αυτή τη σειρά της WD αλλά των 60-80gb τα πήγαιναν πολύ καλά.

μήπως λόγω της μεγάλης χωρητικότητας θυσίασαν κάπως τις επιδόσεις?... :)

Το OCZ RALLY 2 DUAL CHANNEL το ταχύτερο στην αγορά φλασάκι πιάνει 28 ΜΒ στο read και 15ΜΒ στο write και αυτά θεωρητικά, μια και φίλος που το αγόρασε δεν τα έπιασε τα 28ΜΒ.

15 δεν ειναι φυσιολογικό νούμερο.

Κάτι δεν πάει καλά ή με τα USB σου ή με τον controller του κουτιού ή (το πιθανότερο) την μεταξύ τους σχέση.

Δοκίμασες τον δίσκο σε άλλον υπολογιστή;

μόλις τον δοκίμασα στο laptop...

laptopbenchyi1.png

μάλλον πιο κοντά στην πραγματικότητα. :)

θα κοιτάξω τους οδηγούς USB... με άλλη συσκευή USB δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα ταχύτητας πάντως

και τέλος το screenshot αυτο το οποίο πάρθηκε από ενα άλλο desktop PC p4 2.8 με winXP.

hdtunebenchmarkwd1600behk5.png

25MB/sec average:001:

εχω τον 60αρη passport

στο desktop αλλα και στο laptop εχω αρχιζει περιπου απο τα 35ΜΒ/s και τελειωνει περιπου στα 25MB/s, δυστυχως δεν εχω screenshot πια.

ο 160αρης θα επρεπε να ειναι αρκετα πιο γρηγορος μονο και μονο λογω πυκνωτητας.

Άσε τί λένε τα benchmark. Εγκατέστησε το FreeMeter και ενεργοποίησε το disk graph, μετέφερε ένα μεγάλο αρχείο (700ΜΒ) από (read) και προς (write) τον δίσκο και δες το average που δείχνει.

HD TACH παλι σε αυτο το pc με XP SP2

tachol8.jpg

θα δοκιμάσω κι εγώ αυτό το πρόγραμμα που αναφέρεις

EDIT. καλα εντάξει... τρέχω hd tune στον 250άρι 3.5άρι USB και βγάζει πάλι 15mb μέγιστο... :D

έκανα εγκατάσταση το τελευταίο INF package από ιντελ , δεν άλλαξε κάτι.

ρε παιδιά οκ έλεος :D

εκανα φορματ τελικά, μιας και χρειαζόταν να κανω..

στην αρχή όλα καλά 25mb+ average... Πέρασα drv για τις συσκευές... ριχνω ενα hd tacH και πάλι τι να δω, 15MB /sec ΜΑΧ Και στους 2 εξωτερικούς

ομορφα και απλα πραγματα, καπιος οδηγος προκαλει καποιο προβληματακι, μηπως να εκανες παλι ενα φορματ, να περναγες ενα ενα τους οδηγους και στο καπακι hdtach ωστε να δεις τι προκαλει το προβλημα?

αυτό θα κάνω σε κάποια φαση!!! thanks για το feedback κι οταν έχω νεότερα θα ενημερώσω.... :)

παιδιά έκανα κατι τεστ στις USB θύρες και ανακάλυψα ότι τοσο ο 2.5αρης οσο και ο 3.5αρης εξωτερικοί δίσκοι πιάνουν την φουλ ταχύτητα τους όταν τα συνδέω στις USB του tower.

δηλαδή στις 4 οn-board πίσω απο το Mobo τρεχουν με 15MB/sec μέγιστο ενώ στο ξεχωριστό Usb header όλα οκ!!

ντααααααααααξ.....

Τι καλα να λειτουργουσαν ολα σωστα ε? Μηπως να το γυρισουμε ολοι σε MAC? μπουχαχα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.