Jump to content

Προβλημα με 2 μνημες

macbeth

Recommended Posts

ρε παιδιά έχω έναν επεξεργαστή 2,8 με μνήμη 512......είπα να βάλω k μια ακόμα 512....αλλα δεν ανοίγει το pc με την δεύτερη μνήμη....την άλλαξα θέση το ίδιο....έβγαλα την παλιά k έβαλα μονο την καινούργια στην θέση τις παλιάς k όλα ok....την να κάνω?????

Κατέβασε το cpu-z και τρέξτο. Στην καρτέλα SPD κοίτα τη συχνότητα και τι χρονισμούς δέχεται η μνήμη σου. Έπειτα βάλε πάνω στο σύστημα την άλλη και επανέλαβε τα παραπάνω. Αφού το κάνεις αυτό μπες στο BIOS και δώσε τους χρονισμούς εκείνης που είχε τα μεγαλύτερα νούμερα. Έπειτα βάλε και τις δυο πάνω και προσπάθησε να εκκινήσεις.

η συχνοτητα ειναι ιδια....απλα προσεξα οτι λεει channel single...λογικα επρεπε να λεει channel double η κατι τετοιο ετσι????....θα ψαξω αν μπορω να το αλλαξω αυτο κ θα δουμε.....

Η συχνότητα μπορεί να είναι η ίδια αλλά μάλλον τα timings είναι που κάνουν τη ζημιά. Αν θες πάρε ένα screenshot (πάτα το f5) και στείλτο εδώ. Ένα για κάθε μνήμη. Όσον αναφορά το BIOS κάπου πρέπει να λέει DRAM Configuration. Εχεί θα έχει κάποιες επιλογές στις οποίες θα έχει αριθμούς. Βρες αυτό και μιλάμε πάλι...

ΥΓ> Το dual channel έχει να κάνει με τις θέσεις που μπαίνουν οι μνήμες αλλά αν δεν εκκινεί καθόλου το σύστημα όταν είναι και οι δυο πάνω δεν νομίζω πως έχει σχέση αυτ'ο...

το προβλημα λυθηκε.....η μνημη που ειχα παρει ηταν χαλασμενη.... πηγα σε service το pc κ τελικα βρεθηκε η λυση....ας ελπιζουμε οτι θα την παρουν πισω στο πλαισιο......

thx για την βοηθεια παιδια....να ειστε καλα.....

ααα και κατι αλλο.....μου ειπαν οτι να προτιμαω kingston για μνημη......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.