Jump to content

μητρικη για core 2 duo

Koprodogis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

διαβαζοντας πολλα θεματακια δεν κατεληξα καπου να πω την αληθεια

η απορια-θεμα μου ειναι οτι λογο μοιρεας καταληξης μιας evga 650i θελω μια μητρικη.

ενας φιλος και γνωστης μου προτεινε την asus p5b.μητρικη που μαλλον και θα καταληξω.

απλα για παν ενδεχομενο θα ηθελα να μου προτεινετε και καποια αλλη

τα λεφτα να ειναι μεχρι 120 ευρο

και λογο παλιου εκτυπωτη να εχει παραλληλη θυρα,βεβαια εχω δει καποιους μετατροπεις-καλωδια αλλα δεν ξερω το κατα ποσο θα εξασφαλισουν καλη λειτουργια(αν γνωριζεται γλιτωστεμε απο αυτην την θυρα που μου περιοριζει τις διαθεσιμες μητρικες):100:

ξεχασα να αναφερω οτι η μητρικη πρεπει να ειναι απο το e-shop μιας και απο εκει θα γινει(αν γινει) η αντικατασταση της evga

Η mobo ειναι κατα τη γνωμη μου , ενα απο τα πιο κρισιμα πραγματα σε ενα pc.

Σου προτεινω την Asus P5W DH Deluxe, αν σε ενδιαφερει..το digital home..Απο κει και περα ..ειναι δικο σου θεμα.

Μια παρατηρηση μονο, φαντασου οτι οσο καλυτερη ειναι η mobo τοσο πιο καλα θα λειτουργουν πολλα..Ειναι σαν να πας να χτισεις ενα κτιριο..ε, εκει που θα "παταει" το ολο οικοδομημα, δε θα ηθελες να εχει τις καλυτερες προδιαγραφες, ακριβως για να εχεις και ασφαλεια, και γενικοτερα για το pc επιδοσεις, αντοχες κτλ?

Γνωμη μου λοιπον ειναι , να αφησεις στην ακρη τη λογικη των 120e , μαζεψε λιγα ακομη, (για μια καλη Asus)δεν ειναι δα και τοσο μεγαλη η διαφορα, και παρε κατι που θα αξιζει και θα κρατησει στο χρονο και μπορει να ενσωματωνει και λογικες νεας τεχνολογιας, αλλιως θα ειναι ξεπερασμενο το pc σου πολυ πιο γρηγορα..

Αυτα..

δε διαφωνω με αυτα που λες απλα δεν ειμαι ουτε καποιος απαιτητικος χρηστης ουτε πιστευω να κανω στο μελλον καποια αναβαθμιση

το overclocking επεισης ειναι κατι που δεν με απασχολει.

να αναφερω επιγραμματικα και τα υπολοιπα εξαρτηματα:

ιντελ 6600,gskill 800 2x1 γιγα(του πλαισιου με τα 4-4-3-5),seagate 320 και wd 160 giga,asus 8600gts και τροφοδοτικο ειπα να ακουσω τον γνωστο και μη εξαιρεταιο psu man του site και πηρα το hec cougar 600(πραγματι δειχνει εξαιρετικης ποιοτητας).

να πω την αληθεια δεν ειμαι διατεθημενος να δοσω 170 ευρο για μητρικη

αλλα ειμαι διατεθημενος να υποχωρησω αν δεν γινεται αλλιως.τι λετε και για την ASUS P5B DELUXE WIFI-AP η οποια ειναι εκτος χρηματων αλλα κατι θα γινει.

με καιει ομως το γεγονος της παραλληλης θυρας την οποια και δεν διαθετει ουτε η p5b ουτε η p5w

Εγώ θα πρότεινα MSI ειδικά από την στιγμή που δεν θές overclocking.

Απίστευτα σταθερές και ποιοτικές, σε καλές τιμές για αυτά που προσφέρουν, έχουν αξιόλογες ικανότητες o/c (αν θελήσεις) και καλό support (αποδεδειγμένα, το έχω τσεκάρει πολλές φορές άλλωστε πάντα βάζω MSI και στα δικά μου συστήματα και σε πελατών μου).

Δεν θα σε ζαλίσω με πολλά μοντέλα, θα προτείνω δύο μόνο:

1. MSI P6N SLI-FI

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523562

Και αν δεν θές SLI αλλά θες το 1333FSB:

2. MSI P35 NEO-F

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523566

Y.Γ. 1. Δύσκολη η παράλληλη θύρα σήμερα. Δεν είναι καλή ιδέα -γνώμη μου- να περιορίζεις τις επιλογές σου σε Motherboard, με κριτήριο αν έχει ή όχι παράλληλη θύρα.

Υ.Γ. 2. Καλό το Cougar ε; Είπαμε.. respect !

Φιλικά...

το γνωριζω οτι ειναι περιοριστικο αλλα δυστυχως ο πριχτης ο αδερφος μου για του οποιου τον υπολογιστη μιλαω εχει ηδη 3 μελανια για τον αρχαιο hp του(τα πηρε προσφορα,σχεδον τζαμπα) και εχει μουλαρωσει και δεν τον αλλαζει.το να χρησιμοποιησω αυτο(http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.750652)

το καλωδιο δεν ξερω τι αποτελεσματα θα εχει και δυστυχως αν δεν κανει δουλεια θα ακουσω πολλα καντιλια.

Candyman η πρωτη μου αρεσει πολυ και μενα αλλα για τις msi εισαι σιγουρος οτι δεν εχουν προβληματα?γνωστος τεχνικος με συμβουλεψε να τις αποφυγω,στη δευτερη εχεις δοσει λαθος λινκ

βεβαια ειμαι ανοιχτος σε καθε προταση ακομα και σε msi και abit(αν και πασχουν απο παραλληλη) αρκει να ειναι σταθερη και ας μην εχει κορυφαιες επιδοσεις

τι λετε μεταξυ 650 και 965 απο τσιπακια(για τα νεα δεν γνωριζω σχεδον τπτ)

To link δεν ήταν λάθος, ο τίτλος ήταν. :D

Για τις MSI παίρνω και όρκο ότι είναι πολύ σταθερές. Τις εμπιστεύομαι χρόνια, έχω βάλει σε ΠΟΛΛΑ μηχανήματα (πάνω από 30 και AMD και intel) και δεν είχε πρόβλημα ούτε μία. Νομίζω ότι πολλά παιδιά από το φόρουμ θα συμφωνήσουν.

Για την παράλληλη θύρα, μπορείς να βάλεις με κάρτα PCI (σαν αυτή):

http://www.web-tronics.com/pcipaprpop.html

δεν μπορω να βρω ευκολα τετοια καρτουλα pci και δεν θελω ειναι η αληθεια καθοτι 2 pci θα εχει η μητρικη αφου μπει και η καρτα γραφικων και την μια την τρωει μια καρτα τηλεορασης,ας αφησω την αλλη για παν ενδεχομενο

Καταλαβαινω οτι ειμαι περιεργος αλλα τι να κανω,σορρυ για το πριξιμο

μεχρι τωρα ειμαι μεταξυ :

MSI P6N SLI-FI

Asus p5b

ισως και την ASUS P5N-E SLI

περιμενω αποψεις

δεν μπορω να βρω ευκολα τετοια καρτουλα pci και δεν θελω ειναι η αληθεια καθοτι 2 pci θα εχει η μητρικη

Για την ιστορία... η MSI P6N SLI-FI έχει δύο PCI express x16 (για VGA), τρείς PCI, και μία PCI express x1.

Υποστήριξη Καρτών Γραφικών: 2 x PCI Express x 16 slot (SLI ready)

Εσωτερικές Συνδέσεις: 1 x PCI Express x1 slots, 3 x PCI, ATX 24-Pin power connector, 8-pin ATX 12V power connector, CPU / Systemx3 FAN connectors, 1 x MSI D-Bracket 2 Connector, CD-in connector, Front panel audio connector, Front panel connector, 1 x IEEE1394 connector, 2 x USB 2.0 connector (υποστήριξη επιπλέον 4 USB 2.0 ports), 1 x Floppy disk drive connector, 1 x serial port connector, SPDIF-out connector για HDMI, Chassis intrusion switch connector, Clear CMOS button.

PER.523562.jpg

H πρωτη απο πανω δεν την μετραω καθως θα την φαει η καρτα γραφικων:106: :022:

οποτε μενουν 2

(δεν θα μπει ποτε δευτερη καρτα γραφικων βεβαια)

Δεν θα την "φάει" η ψύκτρα, είναι αρκετα μακρυά πάντως. Τώρα αν βάλεις 8800gtx που είναι θηρίο.. δεν ξέρω αν χωράει. H 8600 πρέπει να χωράει though...

Δες κανα review στο νετ... ισως έχουν βάλει πάνω κανα θηρίο.

τελικα βρηκα pci που να βγαζει παραλληλη θυρα.

οποτε τελος με αυτον τον βραχνα.

οποιος μπορει ας προτεινει καποια μητρικη σταθερη περαν αυτων που μου προτεινε ο candyman τον οποιο ταλαιπωρησα να μου βρισκει με παραλληλη(και φυσικα απο σεν απεριμενω προτασεις)

ο μονος περιορισμος πλεον ειναι να ειναι απο e-shop

τελικα σημερα αγορασα την abit ip35

αλλα μαλλον δεν με θελει

δεν κουνιεται το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη

ελεος πεθανε και αυτο????

παλι καλα που αρχισε να χτυπαει η μητρικη

κανει πολλα συνεχομενα μπιπ

λετε να αρπαξε και κανας επεξεργαστης?

δεν το αφησα ουτε μισο λεπτο να λειτουργησει βεβαια

Όχι και άσχημη η μητρική που πήρες.

Όσον αφορά το ανεμιστηράκι κοίταξε να δεις αν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο τροφοδοσίας του με τη μητρική.

ναι το εχω βαλει μια χαρα στην τροφοδοσια

το κακο ειναι οτι το δοκιμασα σε αλλη μητρκη να δω αν γυριζει το ανεμιστηρακι και δεν γυραει.

ελεος ρε παιδια πρωτα η μητρικη και μετα αυτο???

πως να πεθανε το ανεμιστηρακι τωρα?

πιστευω απο αυτο ειναι τα μπιπ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.