Jump to content

Εκκλησια και η γνωμη σας

morfeas-dsl-

Recommended Posts

Αν η εκκλησία ήταν σωστή θα έδινε την ακίνητη περιουσία της στο κράτος ή ακόμα καλύτερα στους φτωχούς........

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

μωρς κατι ηξεραν και μαζευαν λεφτα αυτοι ηξεραν οτι θα ερθουν και οι μαυρες μερες

μακαρι να μας φυγουν απο το σβερκο οι παπαδες αλλα πολυ φοβαμαι οτι καμια κυβερνηση δε θα χρεωθει τοσο μεγαλο πολιτικο κοστος

αυτο ξαναπεστο μια με τους αγροτες μια με τα εσωκομματικα τωρα αν τα βαλλει και με τους χριστιαννους κατα διαολου θα παει η ΝΔ

Αρχική απάντηση από Ar@besqu.e

Ο Παπανδρέου είδες τι λέει.....

Και αυτος εχει αγανακτησει. Ας ελπισουμε αν βγει να τα κανει πραξη γιατι η ΝΔ στηριζεται πολυ σε ατομα θρησκευομενα και δυσκολο να κανει καποια κινηση.

Ισως θα ηταν δικαιοτερο οποιος πιστευει στον χριστιανισμο κ στην εκκλησια να φορολογειται και τα εσοδα να πηγαινουν σε μισθους ιερεων. Σιγουρα οι ιερεις προσφερουν πνευματικο εργο σε καποιους και θα ηταν αδικο να τους εξαφανισουμε εν μια νυχτι.

Παιδιά επειδή τώρα είχα όρεξη και διάβασα το threadάκι να ποιά είναι η γνώμη μου.

@Grace:Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.Η πίστη του καθενός αλλά και η ουσία της θρησκείας σε καμμία περίπτωση δεν αντι[προσωπεύονται από το μέσο(βλπ. παπάς).

@alex_gr:edited by me :)

Γενικά τώρα.Και εγώ είμαι της άποψης οτι ο καθένας πιστεύει με τον τρόπο του.Δεν υπάρχει καλό/κακό,σωστό/λάθος.Δλδ ας πουμε αν πιστεύω στον θεό,δεν πάω στην εκκλησία και είμαι καλός άνθρωπος στην ζωή μου με κάνει κακό χριστιανό και αν ισχύει το αντίθετο είμαι καλός?Φυσικά και όχι.Αυτό που έχω παρατηρήσει,και το είδα και εδώ μέσα,είναι οτι τα επόμενα χρόνια η εκκλησία θα δεί μαύρες μέρες .Τα περισσότερα παιδιά της γενιάς μας αν και είχαν θρησκόληπτους γονείς,έχουν σιχαθεί την εκκλησία ως παρουσία για τους λόγους που λίγο πολύ αναφέρθηκαν και έτσι ο καθένας όπως είναι λογικό ακολουθεί μια δική του "πίστη".Και όπως είναι αναμενόμενο δεν νομίζω να αλλάξει μετά.

Για την εκκλησία τωρα αυτό που έχω να πώ είναι οτι έχει ξεχάσει τον σκοπό της.Τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό του κλήρου,καθώς υπάρχουν και μάλη του που είναι πραγματικά καλοί άνθρωποι και πρεσβεύουν τις πραγματικές αξίες της θρησκείας.Η εκκλησία είναι παρακράτος.Και σαν τέτοιο είναι αναμενόμενο να διακατέχεται από τέτοια σαπίλα.Σε περιπτώσεις που παίζονται θέσεις που συγκεντρώνουν τόσες εξουσίεσ δεν είναι απορίας άξιο το οτι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.Και αν οι περισσότεροι λένε για τους πολιτικούς και το πόσο διεφθαρμένοι είναι εγώ πιστεύω δεν πιάνουν μια μπροστά στην εκκλησία.Γιατί και οι πολιτικοί έχουν ένα όριο.Για τους κληρικούς τα όρια έχουν εκλείψει προ πολλού.Είναι αστείο να βγαίνει ο Χριστόδουλος και να λέει για φτώχια,εράνους και τους φτωχούς συμπολίτες που μας έχουν ανάγκη και την ίδια στιγμή που τα λέει τα ενδύματα και τα αξεσουάρ που φοράει να αξίζουν όσο και τα έξοδα για την αποκατάσταση των πληγέντων από τα τσουνάμι ή για την αγορά τροφίμων για 5 χρόνια για την μισή Αφρική.Είναι αστείο υποτίθεται ένας από τους κύριους εκπροσώπους μιας πίστης που έχει ως σύμβολά της την αγάπη και τον διαμοιρασμό του πλούτου(βλπ. χιτώνες) να είναι τόσο αναίσθητος και τόσο προκλητικός.Και όλα αυτά φυσικά στηρίζονται σε ένα πράγμα που λέγεται παράδοση και το οποίο μπορεί να σημαίνει ενιαία ταυτότητα αλλά από την άλλη σημαίνει και συνέχιση του σκοταδισμού και της κληρικοκρατίας.

Προσωπικά είμαι θεοσεβούμενος.Πιστεύω γενικά οτι κάποιος κάνει κουμάντο.Αλλά δεν είμαι ορθόδοξος με την έννοια που το λένε όλοι.Και οτι κάνω στην ζωή μου είτε καλό είτε κακό το κάνω επειδή το θέλω και όχι από τον φόβο μην καταλήξω στην κόλαση ή τον παράδεισο.

η ιεραρχια στην εκλησια σε τι χρειαζεται? το εχετε σκεφτει ποτε αυτο?

τι σημαινει πατριαρχης και απλος παπας και μιτροπολιτης.

με το θεο εχουμε να κανουμε ή με εταιρια?

συμφωνω με τα περισσοτερα ερωτηματα των 'αντιθετων' (οχι με τις απαντησεις, αλλα με τα ερωτηματα) ... ωστοσο εδω και χρονια ποτε δεν εχω παρει την εξης απαντηση απο κανεναν και φυσικα ουτε κι εγω μπορω να την δωσω...

Αν υπηρχε η δυνατοτητα να σκοτωσεις καποιο ατομο - με η χωρις αιτια - ΠΟΤΕ να μην 'πιαστεις' απο τις δαγκανες του νομου ... τι θα σε εμποδιζε απο το να μην το κανεις?

Πριν απαντησετε να θεωρησετε ως δεδομενα τα εξης:

1)ποτε δεν σε συλλαμβανουν

2)το κακο και το καλο - εφοσον ΔΕΝ πιστευεις στο Θεο - δεν υπαρχουν ως εννοιες. Ειμαστε βιολογικα οντα-ζωα και η επιβιωση δεν θετει κανονες για καλο η κακο ... η κοινωνια μπορει να θετει αλλα αυτο γινεται για την συνυπαρξη, στον εσωτερικο κοσμο του καθενος δεν υπαρχει αντικειμενικα αυτη η εννοια αλλα μονο ως 'ηθικη' αρα ως υποκειμενικη αξια , οποτε ως ανουσια αξια για τους αλλους

3)η παιδεια, η ηθικη κλπ δεν εχουν να κανουν με την συμπεριφορα παντα αφου μπορει κατι να γινεται 'ψυχρα' και μονο λογω συμφεροντος χωρις να υποδηλωνει αυτο ελλειψη παιδειας, ευσυνειδησιας κλπ ...

δεν ειναι 'πονηρο' το ερωτημα ουτε και δινει αλοθι στην Εκκλησια ή στην Θρησκεια την ιδια.... απλα ισως ειναι το μονο 'οπλο' της ανθρωποτητας για να κραταει μια 'ηθικη' ταξη ασχετα με τι πραγματικα ισχυει. Και μην ξεχνατε η νοημοσυνη και η μορφωση δεν απαγορευουν την ωμοτητα και εχθρικοτητα ....

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ 50δις δολλαρια η περιουσια της ελληνικης εκκλησιας στο ισραηλ. Η ισραηλινη βουλη ειναι χτισμενη πανω σε οικοπεδο της εκκλησιας!!!! :jump: :jump: :jump:

Ο πολεμος στο ιρακ για να καταλαβαιτε κοστισε κοστα στα 58 δις και οι αμερικανοι με το ζορυ τα βρηκαν :jump: :jump: :jump:

κοιταξε, στο θεμα Ηγεσια (της εκκλησιας και οτιδηποτε αλλο) δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα για να τα αφοριζουμε ευκολα και απαιδευτα.... σιγουρα ειναι απαραιτητο να διοικειται καθε μορφη θεσμου ή εξουσιας .... η Θρησκεια ειναι μορφη εξουσιας και φυσικα θεσμος .... Πρεπει καποιος να διατηρει τις παραδοσεις του θεσμου, τους κανονες κλπ. Καποιος να τον διασφαλιζει και να τον επεκτεινει κλπ κλπ, καποιος να ειναι ο βασικος εκφραστης του ...

Το οτι η ηγεσια ομως κανει πολλα σφαλματα, ειναι βρωμικη δεν εχει να κανει με τον θεσμο καθαυτο αλλα με την ιδια την ηγεσια και αυτους που υποτιθεται την ελεγχουν. Γιατι ΚΑΘΕ εξουσια πρεπει να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ και ΟΡΙΖΕΤΑΙ .... αλλιως ειναι αυθαιρετη και .... αμαρτωλη :)

κοιτα για την περιουσια της Εκκλησιας πολλα λεγονται, ελαχιστα ομως εχουν αποδειχτει με εγγραφα επισημα κλπ ... (δε μιλαω για ατομικες περιουσιες ατομων που ειναι στην Εκκλησια αλλα για την ιδια την Εκκλησια) .. οποτε δε νομιζω οτι εχει νοημα να λεει ο καθενας οτι εχει ακουσει η οτι νομιζει ....

κι εγω εχω ακουσει πολλα υπερ και κατα για την περιουσια ... μιλαω ομως ΜΟΝΟ για οσα εχω δει με τα ματια μου ως αποδειξεις και οχι για οσα μου λενε ...

Αρχική απάντηση από abarth

2)το κακο και το καλο - εφοσον ΔΕΝ πιστευεις στο Θεο - δεν υπαρχουν ως εννοιες.

γιατι??

ρε Abarth λογικο δεν ειναι να μην το επιβεβαιωνει κανεις επισημα?

για φαντασου τι θα γινοταν αμα εβγαιναν επισημα στοιχεια οτι η εκκλησια μπορει να εξοφλησει το εθνικο χρεος σε μια μερα...

θα βγαιναμε ολοι στους δρομους και θα λυντσαραμε οτιδηποτε φοραγε ρασα...

γμστ... τρελαινομαι ρε...

ακουω και για κατι πρωτοδικες με που μετραγαν τις Σβετλανες με τη μεζουρα...

για κατι τραγοπαπαδες πισωγλεντηδες...

και σκεφτομαι οτι τον κολλητο μου τον πηραν σηκωτο στο αυτοφωρο αποτο ιδιο του το σπιτι επειδη ειχε ξεχασμενη απληρωτη κληση ....

μιλαω ως εννοιες αντικειμενικες ... γιατι ο καθενας οριζει το καλο και κακο οπως θελει.... ειμαστε 2 ζωα οκ? εγω θεωρω οτι εσυ που εχεις 100 ευρω στο πορτοφολι εισαι αχρηστος και μπορω να σε σκοτωσω και να τα παρω. Αν βγαλουμε την συλληψη και καταδικη, ειπα οτι θεωρητικα ξερεις οτι ποτε δεν θα συλληφθεις, τι με εμποδιζει να το κανω? Επειδη καποιοι θα με πουν δολοφονο, κακο, εγκληματια κλπ? Ε και?Αν εγω δεν εχω να 'φοβαμαι' τπτ τοτε γιατι να το θεωρησω κακο?Επειδη σκοτωσα ενα ζωο? Ε και? Υπαρχουν αλλα 6δις σχεδον... αν πχ πατησω ενα ζουζουνι ειναι κακο? Βλεπεις οτι ολα ειναι καπως σχετικα ... σχετικα με το πως οριζει ο καθενας τον κοσμο του... Μακαρι οι ανθρωποι να ειναι τοσο 'καλοι' και να μην χρειαζοταν καμια καθοδηγηση ή συνετηση .... ομως δεν γινεται αυτο ...

Ελπιζω να καταλαβες το σκεπτικο μου ...

Το mega το ελεγε με τον τιτλο συγκλονιστικη αποκαλυψη του mega.

Τα λεφτα ειναι τοσα ωστε οχι μονο εξοφλουν το εθνικο χρεος (οι ολυμπιακοι κοστισαν 3-4 δις) αλλα αγοραζουμε και τη μιση ευρωπη

κοπριτη, φυσικα και ειναι λογικο. Εγω ομως δεν δεχομαι τις θεωριες ουτε τα παχια λογια ουτε τιποτα που δεν ειναι εστω και εν μερει αποδεδειγμενο. Δεν μπορω να ζω με γνωμωνα το τι λεει ο καθενας και τι πιστευει... Σε καποια πραγματα πρεπει να απαιτουμε και εξηγησεις και αποδειξεις.

Πχ αυτα που βγαζει ο Μακης και οι αλλοι δημοσιογραφοι ειμαι καθετος και τα δεχομαι εφοσον υπαρχουν τοσα στοιχεια. Αλλα μονο με λογια δεν βαζω 'ταμπελες' σε κανεναν ... και σε τπτ..

οχι πως το θεωρω απιθανο να συμβαινει κατι τετοιο, αλλα δε με απασχολει εφοσον δεν γνωριζω τπτ ουσιαστικο. Και δεν ειναι δουλεια μου να μαθω.Υπαρχουν ρεπορτες και η ιδια η πολιτεια που πρεπει να ασχολουνται με αυτα ... εγω ιατρος ειμαι :)

Απο κει και περα ο πλουτισμος των ατομων, η υπερβολικη ευμαρεια που διακατεχει καποιες εκκλησιες και μονες κλπ κλπ με βαζουν σε θλιβερες σκεψεις ... οχι ομως για το συνολο της εκκλησιας ουτε για την ιδια τη θρησκεια ....

τι να σου πω μορφεα, αν αποδειχτει κατι τετοιο, τοτε αυτοι που διαχειριζονταν αυτα τα χρηματα, αλλα και η ιδια η πολιτικη εξουσια ειναι κατακριτεοι ... εγω ομως θα ερθω εδω και θα ρωτησω.... ο ιδιος ο λαος θα δωσει ποδι ποτε στα ατομα που καταστρεφουν την Ελλαδα εδω και δεκαετιες? ... η παλι θα τρεχει η Σουλα και η Ρουλα στον πολιτικαντη για να τους φερει τον γιοκα κοντα στο σπιτι η να βρει δουλεια στο δημοσιο???

γιατι ολα ξεκινουν απο τον ιδιο το λαο και καταληγουν εκει...

και εννοειται πως η εκκλησια απο μονη της ειναι ανικανη να κανει οτιδηποτε ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.