Jump to content

Εκκλησια και η γνωμη σας

morfeas-dsl-

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Σημερα στο ραδιοφωνο του αυτοκινητου ακουμε τον παρουσιαστη να λεει για τα τεκτενομενα και αμεσω μετα λεει:Και ποια η σταση της εκκλησιας για ολα αυτα??Καλο θα ηταν να την ξερουμε!

Εγω:Τι ξερουμε ηδη...στα τεσσερα ειναι.

Ξεραθηκαμε στο γελιο με τον κολλητο μου! ΛΟΛΛΛΛ

Ενα χαστουκι που ειχε φαει παλιοτερα ο χριστοδουλος μηπως το εχει κανεις?

ΥΓ. αν ειδατε αλφα σημερα το βραδυ ηταν ολα τα λεφτα. Ειλικρινα εχω καιρο να δω τοσο ενδιαφερον δελτιο!

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 20:09]

Ενα χαστουκι που ειχε φαει παλιοτερα ο χριστοδουλος μηπως το εχει κανεις?

Τρελή φάση.Πολύ το χάρηκα τότε(και τώρα):clap:

Μην μπερδεύετε τα πρόσωπα με τους θεσμούς. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η εικονομαχία στο Βυζάντιο...

Κάποτε ο Χριστόδουλος είχε απαντήσει στην ερώτηση "Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς", "Και παπάς παπάς και ζευγάς ζευγάς". Σε αυτό, του αντιπαραθέτω αυτό που είχε πέι ο Ιησούς, το "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού, τω Θεώ"

Ο καθένας μας με τις πράξεις τους, δημιουργεί μια δυναμική, η οποία ή θα τον ανυψώσει ή θα τον καταβαραθρώσει. Όλοι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε τις επιλογές μας και μετά να πληρώσουμε το τίμημα των πράξεων μας. Δυστυχώς τα '"Ήμαρτον" δεν είναι στραγγάλια...

• 2 weeks later...

Αποκλειστικό απόσπασμα από το ποιήμα που έγραψε στον τοίχο του κελιού του ο Ροζ Αρχιμανδρίτης στον Κορυδαλό.

Το ράσο μου με στένευε

μου τόνιζε τη μπάκα

γιαυτό και εγώ τα πέταξα

και έβαλα το τάνγκα

το πρόσωπό μου χλώμιαζε

από το πετραχείλι

και το αντικατέστησα

με ροζ κραγιόν στα χείλη

το καλιμάφχι χάλαγε

το μιζαμπλί στην κώμη

τον μαύρο κότσο μου έλυσα

σαν να 'μουν η Σαλώμη

και τον σταυρό τον άλλαξα

με κρεμαστό Γκαβάλι

το μούσι μου το ξύρισα

που με έκανε βουβάλι

και περπατάω και πετώ

σαν την Τζίνα Βαρώνη

πήρα και κάτι ξώφτερνα

με τρίχωμα από πόνυ.

Ανώτατος δικαστικός λειτουργός κατέθεσε αυτοβούλως στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρ.Μπαλντά ότι ο Ιάκωβος Γιοσάκης προσδιόρισε δύο συναντήσεις με τον κ. Χριστόδουλο στην Αρχιεπισκοπή. Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος έχει δηλώσει πως δεν γνωρίζει, ήταν παρών καθ' όλη τη διάρκεια των συναντήσεων.

«Δύο φορές, με τη μεσολάβηση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη πήγα και επισκέφθηκα τον Μακαριώτατο, κύριο Χριστόδουλο. Η πρώτη επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική. Και στις δύο συναντήσεις μας ήταν παρών ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης» φέρεται να είπε στον κ. Μπαλντά ο δικαστής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο συναντήσεις έγιναν το περασμένο εξάμηνο: η πρώτη έγινε με αφορμή την προαγωγή του δικαστή, ενώ για τη δεύτερη δεν δόθηκαν επαρκής εξηγήσεις και οι αρεοπαγίτες που διεξάγουν την έρευνα για τους επίορκους δικαστικούς εξετάζουν τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, στην τελευταία αυτή συνάντηση συμμετείχαν 14 δικαστικοί. Το ραντεβού, όμως -σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα- κλείστηκε από τον τότε γραμματέα του Αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσα, και η παρουσία του Γιοσάκη σε αυτήν προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ. Χριστόδουλου.

Ιεράρχης με 17 εκατ. δολάρια

Μετά την αποκάλυψη για την υπεράκτια εταιρεία του μητροπολίτη Παντελεήμονα, στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 προβλήθηκε ρεπορτάζ, βάσει του οποίου Έλληνας μητροπολίτης, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, διαθέτει τέσσερις λογαριασμούς στις ΗΠΑ συνολικού ύψους 17 εκατ. δολαρίων, καθώς και θαλαμηγό.

Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, διατηρεί οικονομική σχέση με άλλο μητροπολίτη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στα τελευταία σκάνδαλα.

Τα τηλέφωνα του Βαβύλη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Χώρα, ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Απόστολος Βαβύλης και δύο που χρησιμοποιούσε ο υποστράτηγος ε.α. Γ.Τριανταγυλλάκης, ήταν χρεωμένα στη μοναστηριακή αδελφότητα Χρυσοπηγή, η οποία πλήρωνε τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τώρα εστιάσει τις έρευνές τους στο σταθερό τηλέφωνο που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Μελά στο Χολαργό. Ενδιαφέρον είναι ότι ο αριθμός του δεν είναι καταχωρημένος στους καταλόγους του ΟΤΕ, ούτε αναφέρεται ως απόρρητος και ενδεχομένως να ανήκει σε δημόσια υπηρεσία.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη του Βαβύλη συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, αλλά δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί τα ίχνη του.

Αργά το βράδυ της Τρίτης υπέβαλε την παραίτηση του ο πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής του ασύρματου συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας, αστυνομικός διευθυντής, Βασίλης Ταρνάρης, που φέρεται αναμεμειγμένος στην έκδοση της πλαστής ταυτότητας του Απόστολου Βαβύλη.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για τις σχέσεις του Απόστολου Βαβύλη με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είχε δώσει κατάθεση στις ισραηλινές αρχές σχετικά με το παρασκήνιο της εκλογής και το ρόλο των Βαβύλη και Τριανταφυλλάκη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.