Jump to content

Εκκλησια και η γνωμη σας

morfeas-dsl-

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Αρχική απάντηση από tomhel

Η θρησκεια μας , εφοσον θελουμε να ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ( και όχι τιποτα άλλο ) , ηταν είναι και θα είναι η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ...

Sorry αλλα δεν ειχα καμοια προθεση να κατηχεισω κανεναν απο εσας , πολλων δε να προσβαλω καποιον , ( αν και μου προξενει μεγαλη εντυπωση να θεωρειτε προσβολη η συνδεση του Ελληνισμου με την Ορθοδοξια ....)....

Στην δικια μου συνηδηση η Ελλαδα ειναι καθαρα συνδεμενη με την Ορθοδοξια , ασχετα με το εαν καποιοι ρασοφοροι και μη , κανουν τα παντα για να αλλαξουν αυτην την σχεση ...

Εγω παντως το να συνδεεις τον Ελληνισμο με την ορθοδοξια το θεωρω προσβολη. Κανενα κρατος και κανενα εθνος δεν πρεπει να συνδεεται με οτιδηποτε. Ο καθενας να πιστευει οτι θελει χωρις να συνδεεται αυτο με την εθνικοτητα του.

Το ευρωσυνταγμα που ουσιαστηκα εχει περασει ηδη λεει οτι κανενα θρησκευμα δε θα συνδεεται πλεον με το κρατος. Αυτο σημαινει οτι σε λιγα χρονια ακομα και το "επισημο θρησκευμα της Ελλαδας ειναι ο χριστιανισμος" θα αλλαξει. stay tuned λοιπον!

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 22:50]

Εγω παντως το να συνδεεις τον Ελληνισμο με την ορθοδοξια το θεωρω προσβολη.

Σαν να λες ότι η Τουρκία π.χ. δε συνδέετει με το μουσουλμανισμό...

Εγώ πάλι το θεωρώ τιμή μου...

Αρχική απάντηση από aristos87

Bάλτε EXTRA3 :p

δε γινεται.....μπορει να χασουμε κανενα επισοδιο απο το ΤΗΛΕΑΣΤΥ:laughing:

Αρχική απάντηση από daospi

Σαν να λες ότι η Τουρκία π.χ. δε συνδέετει με το μουσουλμανισμό...

Εγώ πάλι το θεωρώ τιμή μου...

Διαβασε κανενα προηγουμενο ποστ και μετα σχολιασε. Ειπε λιγο πολυ οτι αν δεν εισαι χριστιανος δεν εισαι και Ελληνας εξου και το συνδεεις. Εχω γνωρισει ατομα με τουρκικη ηθαγενεια και θρησκευμα ασχετο του ισλαμισμου. Να υποθεσω οτι δεν ηταν "σωστοι" τουρκοι?

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Χθες, στις 23:59]

Διαβασε κανενα προηγουμενο ποστ και μετα σχολιασε. Ειπε λιγο πολυ οτι αν δεν εισαι χριστιανος δεν εισαι και Ελληνας εξου και το συνδεεις. Εχω γνωρισει ατομα με τουρκικη ηθαγενεια και θρησκευμα ασχετο του ισλαμισμου. Να υποθεσω οτι δεν ηταν "σωστοι" τουρκοι?

Δεν ανέφερα αν είναι σωστό ή όχι.Καλά κάνουν και δεν είναι.Δε με απασχολεί αυτό.Εννοώ ότι ο χριστιανισμός είναι συνδεδεμένος με την ελληνική ιστορία και κανείς δε μπορεί να πει το αντίθετο.Ελληνισμός=Ορθοδοξία

Σου λεω τα πραγματα οσο πιο αντικειμενικα μπορω. Ο χριστιανισμος φυσικα και δεν συνδεεται με την ελληνικη ιστορια καθως σαν ιδεα ειναι πιο νεος. Συνδεεται ενα μεγαλο μερος του ομως. Μιλω απο τοτε που εγινε επισημη θρησκεια του βυζαντινου κρατους και μετα.

Καποτε ομως συνδεαμε τα εθνη και με το χρωμα τους, Κιτρινος=κινεζος κτλ. Πλεον δε μπορεις να συνδεσεις καποιον με θρησκεια,χρωμα ή οτιδηποτε. Το οτι πιστευω ή οχι δε με κανει λιγοτερο ελληνα απο καποιον αλλο. Αν δεν "πιστευεις" εμενα απλα μπορεις να ανατρεξεις στο συνταγμα οπου απαγορευει καθετα τετοιους διαχωρισμους

Μιας και αναφέρεσε στους Κινέζους,μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό έχουν άλλη θρησκεία από την επίσημη του κράτους στο οποίο ανήκουν.Στην Ελλάδα πόσοι δηλαδή δεν είναι ορθόδοξοι;Είναι γύρω στο 3-5% του πληθυσμού(εκτός από τους οικονομικούς μετανάστες)

Μιας και αναφέρεσε στους Κινέζους,μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό έχουν άλλη θρησκεία από την επίσημη του κράτους στο οποίο ανήκουν.Στην Ελλάδα πόσοι δηλαδή δεν είναι ορθόδοξοι;Είναι γύρω στο 3-5% του πληθυσμού(εκτός από τους οικονομικούς μετανάστες)

ξεχνάς ένα μεγάλο ποσοστό που αν δεν ήταν θέμα παράδοσης δε θα ανήκε σε κάποια θρησκεία. και είναι τουλάχιστον 10-20%. οπότε άκυρο αυτό που λες.

Αρχική απάντηση από Alex_gr

χωρίς σχόλια ρε παλικαρια... δε πειραζει, μεχρι εκεί που μπορειτε...

μιλα μας...δειξε μας το αχανες βαθος της ψυχης σου!

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

μιλα μας...δειξε μας το αχανες βαθος της ψυχης σου!

γουστάρεις τζερτζελέ βλέπω:p

Ελληνισμός=Ορθοδοξία

Αυτο ποιος το λεει ??? Ο Πλατων .... ο Αριστοτελης .... ή μηπως ο Πυθαγόρας ?[ή μηπως αυτοι δεν ηταν Ελληνες ?]

Ελληνισμος=Ελληνισμος και Ορθοδοξια=Ορθοδοξια .-

Αρχική απάντηση από Fireknight [Σήμερα, στις 00:58]

Αυτο ποιος το λεει ??? Ο Πλατων .... ο Αριστοτελης .... ή μηπως ο Πυθαγόρας ?[ή μηπως αυτοι δεν ηταν Ελληνες ?]

Ελληνισμος=Ελληνισμος και Ορθοδοξια=Ορθοδοξια .-

Σε λίγο θα μου πεις ότι και Δεινόσαυροι=Ορθοδοξία!

Δε πήγα τόσο πίσω:dots:

Αρχική απάντηση από Fireknight [Σήμερα, στις 01:11]

θα'πρεπε ...αφου μιλας για Ελληνισμο ...

Ναι,δεν ήμουν απόλυτα συγκεκριμένος γιατί αν μπλέξουμε τώρα και το 12θεο...:bye:

δεν ξερω ποιος μπερδεψε το θεμα της θρησκειας με την διοικηση της εκκλησιας αλλα τελικα αληθεια πεστε μου ειναι αληθινος χριστιανος??Ποιος κανει κατα γραμμα οτι λεει το ευαγγελιο??

Και οσοι δεν το κανουν??Αυτοι τι ειναι??

Διαβασα την ιστορια της Grace...πολυ ομορφη,μου θυμισε λιγο τους μυθους του Αισωπου που μου διαβαζε η γιαγια μου.Δεν ειναι ομως λιγο φαιδρο??Δηλαδη γιατι πρεπει να ειναι ετσι??Για να προκαλει δεος πως απο την βρωμια βγαινει καθαρο νερο!Και οταν ο παπας βολευε τον διακονο?,και τοτε που του ελεγε λογια "ερωτικα",μηπως και τοτε εβγαινε καθαρο νερο??ΕΓΩ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ!...Το βασιλειο του Θεου αν ειναι ειναι,ειναι μεσα μας και δεν ξεχνιεται το βραδυ για να αρχισουν τα gey οργια ουτε το πρωι που τσεπωνουμε τα λεφτα απο τον δυστυχη που εχασε καποιον δικο του επειδη συγχωρεσαμε την ψυχη του.

Αρχική απάντηση από sotiris

γουστάρεις τζερτζελέ βλέπω:p

δεν γουσταρω τζερτζελε αλλα με προσβαλει οταν λεει οτι ειμαι κενος....βασικα κλαιν μαιν αλλα κατι πρεπει να πω μπας και σταματησει:p.Ξερεις ειναι πυχτες και πυχτες αλλα καποιες σε προκαλουν καπως..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.