Ar@besqu.e Φεβρουάριος 7, 2005 #81 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- Δεν ξερω αν το ηθελες αλλα εμενα με αυτα που λες με προσβαλεις. Δεν πιστευω οτι υπαρχει θεος, ειτε εσυ τον λες χριστο ειτε μωαμεθ. Αυτο σημαινει οτι δεν ειμαι Ελληνας? έτσι έτσι δηλαδή αν δεν είασι ορθόδοξος δεν είσαι Έλληνας????/ τι λες ρε φίλε??? και γω τι είμαι απ τη Ζιμπαμπουε??/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Φεβρουάριος 7, 2005 #82 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αντε αλλη μια επειδη μερικοι δεν καταλαβαινουν εδω μεσα..............." Επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο, και ο καθένας το βλέπει απο διαφορετική οπτική γωνία , θα σας παρακαλούσα να είστε προσεκτικοί σε αυτά που λέτε. Αν το θέμα ξεφύγει θα κλειδωθεί. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Φεβρουάριος 7, 2005 Author #83 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Μηπως απο το να κλειδωσεις το θεμα θα ηταν καλυτερο να διαγραφεις οτι θεωρεις προσβλητικο? Imo παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Φεβρουάριος 7, 2005 #84 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Σαν συμπλήρωμαΑ) Ο χριστόδουλος δεν ξέρει τίποτα γιατι 'διαβάζει' ακόμα όπως τότε...Β) Βαρέθηκα τα ηχητικά ντοκουμέντα... Θέλω να δούμε και τίποτα... Που είναι οι παλίες καλές κορκολικές μέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grace Φεβρουάριος 7, 2005 #85 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Επειδή μ'αρέσει πολύ να ακούω ιστοριούλες, να σας πω μία που μου είπε ένας γέροντας πρόσφατα.Ήτανε τον παλιό καιρό ένας ληστής. Μία μέρα σκέφτηκε ότι πολλά είναι αυτά που είχε κλέψει πάνω στα βουνά, ζώα και πράγματα από τους περαστικούς του δάσους και τα χωριά, οπότε θέλησε να πάει να εξομολογηθεί. Ήξερε για μία μονή που πήγαιναν όλα τα γειτονικά χωριά εκεί, ας πάω λέει το βραδάκι που θα έχει φυγεί ο κόσμος να εξομολογηθώ μην με δει και κανείς. Έρχεται λοιπόν το βράδυ, μπαίνει κρυφά ο ληστής στην εκκλησία, ψάχνει να βρει έναν παπά αλλά τίποτα. Ακούει σε μιά στιγμή θόρυβο από την Αγία Τράπεζα, πάει και βρίσκει έναν Παπά να 'βολεύει' έναν καλόγερο. Τραβάει το μαχαίρι του αλλά σκέφτεται ότι είναι σε εκκλησία και δεν χρειάζεται να κάνει αμαρτία. Φεύγει σιωπηλά και πάει και πέφτει να κοιμηθεί στο δάσος. Τον παίρνει ο ύπνος βαθιά βαθιά, ξυπνάει το πρωί διψασμένος. Ξεκινά να πάει να βρει νερό και στον δρόμο συναντά έναν γέροντα ντυμένο στα κουρέλια. Τον ρωτάει ο γέροντας που πάει, λέει ο ληστής ότι κατεβαίνει στον ποταμό να πιεί νερό. Κάνει ο γέροντας ότι είναι μία πηγή εκεί κοντά. 'Δεν υπάρχει πηγή εδώ' λέει ο ληστής, 'σε αυτά τα βουνά μεγάλωσα'. Τον παίρνει από το χέρι ο γέροντας, λίγα μέτρα πιό μέσα στο δάσος βρίσκονται μπροστά σε ένα ρυάκι που έτρεχε πεντακάθαρο και δροσερό νερό. Πέφτει με τα μούτρα ο ληστής, πίνει και ξαναπίνει εώς ότου χόρτασε. Σηκώνεται, ρωτάει με έκπληξη τον γέροντα πως είναι δυνατόν να μην έχει δει την πηγή τόσο καιρό που μένει εκεί πάνω. 'Έλα να σου δείξω και από που πηγάζει' του απαντά ο γέροντας και τον περπατά πάνω στο ρυάκι. Μετά από λίγο φτάνουν σε ένα σάπιο σκύλο που τον έτρωγαν τα ζωύφια, και το νερό έβγαινε από το στόμα του. Του έρχετε έμετος του ληστή, τραβάει το μαχαίρι του να σφάξει τον γέρο. Γυρνάει και αντί για τον γέρο βλέπει έναν νεαρό όμορφο άντρα ντυμένο στα λευκά να του λέει, 'Αυτός ο σκύλος είναι ο παπάς που είδες και το δροσερό νερό που ήπιες είναι τα λόγια του Κυρίου'. Ο ληστής έφυγε τρέχοντας και πήγε στη μονή να εξομολογηθεί.Το τι κάνουν οι παπάδες δεν με αφορά ούτε με εμποδίζει εμένα να είμαι καλή Χριστιανή. Η λειτουργία με ενδιαφέρει και αυτή μόνο ακούω. Οι παπάδες δεν είναι τίποτα άλλο από άνθρωποι, και όπου υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει και βρωμιά. Όπως κάθε άνθρωπος έχουν πάθη και αμαρτίες ( αν και μερικοί το τράβηξαν πολύ το θέμα ). Δεν πάει να πει ότι όλοι είναι έτσι, κάθε άλλο, πιστεύω ότι καλοί είναι οι περισσότεροί τους, απλά η φωτιά καίει όλα τα φύλλα μαζί, χλωρά και ξερά. Επίσης επείδη μερικοί δεν είναι καλοί, δεν πάει να πει ότι εγώ πρέπει να γίνω ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Φεβρουάριος 7, 2005 #86 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Ακουσατε για ενα παπα που τον κατηγορουνε οτι εχουν ταινια του να "ερωτοτρωπει" με γυναικα???Δεν εχω απολυτως τιποτα με τους ομοφυλοφιλους,αλλα ενιωσα ανακουφιση που και οι ετεροφυλοφιλοι εκπροσωπουνται στο ιερατειο,οχι τιποτε αλλο,ειχα αρχισει να ανυσηχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireknight Φεβρουάριος 7, 2005 #87 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από kv3d "ερωτοτρωπει" με γυναικα??? γιατι απαγορευεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Φεβρουάριος 7, 2005 #88 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Τι να σου πω ρε φιλε ,τα καναλια το παρουσιαζαν σαν το μεγαλυτερο αμαρτημα.Μπορει να ταν γυναικα αλλουνου,ή να χε δωσει ορκο ο παπας.Ξερει κανεις...οι μητροπολιτες απαγορευεται να χουν σχεσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Φεβρουάριος 7, 2005 #89 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 οι ιεραρχες απαγορευεται να εχουν σχεσεις-να ειναι εγγαμοι κλπκοιταξτε το θεμα νομιζω εχει εξαντληθει αφου δεν υπαρχει σωστο-λαθος, αληθεια-ψεμαειναι πιστευω-δεν πιστευω απλα.τωρα για την ιστορια κλπ δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, εγω ξερω περιπτωσεις μοναστηριων ή εκκλησιων που εδωσαν ολη την περιουσια τους για τους διαφορους πολεμους και ακομα ζουν απο δανεια και δωρεες γιατι δεν εχουν περιουσια πλεον .... βεβαια υπαρχουν και ΑΤΟΜΑ (οχι μονες οπως κακως λεγεται) που εχουν πλουτισει .....Επισης πολλοι αναφερονται σε ηγεσια της Εκκλησιας ανα τους αιωνες και τη διαχωριζουν απο την ιδια την εκκλησια και την θρησκεια (οπως κι εγω αλλωστε) Ωστοσο τα γραπτα που σωζονται μεχρι σημερα και μας 'διδασκουν' την ορθοδοξη πιστη ειναι 'αναλλοιωτα' ? ... ξερουμε πως οι ιεραρχες και βασιλεις των προηγουμενων αιωνων δεν εχουν 'αλλαξει' καποια δεδομενα?Γιαυτο καλυτερα να μην επεκτεινομαστε αδικα αφου ολα ειναι σχετικα και τιποτα δεδομενο και σιγουρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireknight Φεβρουάριος 7, 2005 #90 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αν ειναι για μητροπολιτη ΟΚ απαγορευεται αλλα οι απλοι παπαδες μπορουν να ειναι εγγαμοι ...Αρχική απάντηση από abarthτωρα για την ιστορια κλπ δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, εγω ξερω περιπτωσεις μοναστηριων ή εκκλησιων που εδωσαν ολη την περιουσια τους για τους διαφορους πολεμους και ακομα ζουν απο δανεια και δωρεες γιατι δεν εχουν περιουσια πλεον .... βεβαια υπαρχουν και ΑΤΟΜΑ (οχι μονες οπως κακως λεγεται) που εχουν πλουτισει ..... Δεν ειπα οτι ιστορικα η εκκλησια εκανε κακο .... Εγω αναφερθηκα μονο στο κακο που εκανε oταν ανακατευθηκαν οι ιεραρχες με την κοσμικη εξουσια . Αλιμονο αν καταδικαζαμε το κοινωνικο εργο της εκκλησιας σε τοσους αιωνες .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Φεβρουάριος 7, 2005 #91 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Ωραια "ιστορια" grace Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Φεβρουάριος 7, 2005 #92 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Εγώ πιστεύω ότι η Εκκλησία πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι "κράτος εν κράτει". Δεν γίνεται ο κάθε τυχοδιώκτης να μπαίνει εκεί και να κάνει ότι γουστάρει. Λογαριασμός Δεσπότη με 1,5 δις μου τη δίνει άγρια, ενώ όλοι εμείς παλεύουμε για το γ@μημένο μεροκάματο. Πίσσα και πούπουλα σε όλους αυτούς τους ξεδιάντροπους που έχουν και την απαίτηση και να τους σεβόμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Φεβρουάριος 7, 2005 #93 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από abarth οι ιεραρχες απαγορευεται να εχουν σχεσεις-να ειναι εγγαμοι κλπκοιταξτε το θεμα νομιζω εχει εξαντληθει αφου δεν υπαρχει σωστο-λαθος, αληθεια-ψεμαειναι πιστευω-δεν πιστευω απλα.τωρα για την ιστορια κλπ δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, εγω ξερω περιπτωσεις μοναστηριων ή εκκλησιων που εδωσαν ολη την περιουσια τους για τους διαφορους πολεμους και ακομα ζουν απο δανεια και δωρεες γιατι δεν εχουν περιουσια πλεον .... βεβαια υπαρχουν και ΑΤΟΜΑ (οχι μονες οπως κακως λεγεται) που εχουν πλουτισει .....Επισης πολλοι αναφερονται σε ηγεσια της Εκκλησιας ανα τους αιωνες και τη διαχωριζουν απο την ιδια την εκκλησια και την θρησκεια (οπως κι εγω αλλωστε) Ωστοσο τα γραπτα που σωζονται μεχρι σημερα και μας 'διδασκουν' την ορθοδοξη πιστη ειναι 'αναλλοιωτα' ? ... ξερουμε πως οι ιεραρχες και βασιλεις των προηγουμενων αιωνων δεν εχουν 'αλλαξει' καποια δεδομενα?Γιαυτο καλυτερα να μην επεκτεινομαστε αδικα αφου ολα ειναι σχετικα και τιποτα δεδομενο και σιγουρο Στο φορουμ ειναι 2000 ατομα,λεω τυχαια ενα νουμερο,Δεν εχουμε πολλες φορες την ευκαιρια να δεχομαστε τοσες γνωμεςδεν υπαρχει σωστο-λαθος, αληθεια-ψεμα,συμφωνω αποληταΟχι ,δεν ειναι απλα πιστευω δεν πιστευωΑν ο Σταυρογκιν πιστευει ,δεν πιστευει οτι πιστευειαν ο Σταυρογκιν δεν πιστευει ,δεν πιστευει οτι δεν πιστευει "οι δαιμονισμενοι" ΝτοστογιεφσκηΟι πληροφοριες που δινεις ειναι χρησιμοτατες ,λεγοντας να σταματησει η συζητηση ανερεις τοσο την χρησιμοτητα αυτων που λες ,οσο και αυτων που εχουν να πουν οι αλλοι.Και ναι μεν ,η προσωπικη πιστη του καθενως δεν ειναι αντικειμενο συζητησης ή διαπραγματευσης αλλα η ανθρωπινη πιστη ή η φυσικη αναγκη του ανθρωπου για πιστη σηκωνει πολυ κουβεντα.Ενας ανθρωπος που πιστευει ,λογικα θα αντεχει πολυ παραπανω απο λιγη ,εστω και κακοβουλη κριτικη.Δεν το εννοω ασχημα ,μη με παρεξηγεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Φεβρουάριος 7, 2005 #94 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Συγνωμη αλλα ενας παπας στη τηλεοραση τωρα μιλουσε λες και ηταν ο αρχηγος του κρατους, και πολυ νεαρος. Με μισος απειλες κλπ. Μετα βλεπω εκεινες τις κυραδες στο δρομο μεταξυ ψιλικατζιδικου και σπιτιου με τα ψωνια να τσιριζουν μακρια απο το πατερα μας και μου ερχεται να φυγω μεταναστης στο Ντυσσελντορφ....που βαδιζουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Φεβρουάριος 7, 2005 #95 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 grace: Καλη η ιστορια σου, αλλα ... μου θυμηζει καθε ιστορια που λενε οι παπαδες για να μου πασαρουν το 'μην κοιτας τι κανω εγω, η οι αλλοι παπαδες ... Ο Θεος ομως ξερει κτλ κτλ κλτ'προσωπικα δεν με απασχολει τη κανουν οι παπαδες (και κανουν ασχημα πραγματα πολλες φορες...) ουτε αν υπαρχει Θεος η οχι. Εγω φροντιζω να μην ταλαιπωρω τους γυρω μου να μην φερομαι ασχημα, και δεν το κανω για να παω στον παραδεισο αλλα για να εχω την συνειδηση μου ησυχη οταν πεφτω για υπνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Φεβρουάριος 7, 2005 Author #96 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από esdeeουτε αν υπαρχει Θεος η οχι. Εγω φροντιζω να μην ταλαιπωρω τους γυρω μου να μην φερομαι ασχημα, και δεν το κανω για να παω στον παραδεισο αλλα για να εχω την συνειδηση μου ησυχη οταν πεφτω για υπνο. Same here. Κανω κατι επειδη το νιωθω. Οχι για θεο ή για παραδεισο ή για να τροω αιωνια πυλαφι που λενε οι μουσουλμανοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Φεβρουάριος 7, 2005 #97 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από kv3d Τι να σου πω ρε φιλε ,τα καναλια το παρουσιαζαν σαν το μεγαλυτερο αμαρτημα.Μπορει να ταν γυναικα αλλουνου,ή να χε δωσει ορκο ο παπας.Ξερει κανεις...οι μητροπολιτες απαγορευεται να χουν σχεσεις? οι παπαδες επιτρεπεται να παντρευονται αλλα πριν χειροτονιθουν. μετα απαγορευεται.αν μηνουν αγαμοι τοτε πανε για υψηλα αξιωματα.αν παντρευτουν πριν τοτε δε πανε για ψηλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Φεβρουάριος 7, 2005 #98 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Ο κλήρος είναι έγγαμος και άγαμοςΕγγάμοιΔίακονοςΠρεσβύτερος(Πρωτοπρεσβύτερος είναι τιμητικός τίτλος στους μορφωμένους)’γαμοιΙεροδίακονοςΑρχιμανδρίτηςΕπίσκοποςΘεωρητικά οι άγαμοι ανήκουν σε μοναστηριακή αδελφότηταΣτο παρελθόν οι επίσκοποι ήταν παντρεμένοι... Εάν κάποιος απο τους έγγαμους χωρίσει δεν έχει το δικαίωμα να ξαναπαντρευτεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Φεβρουάριος 7, 2005 #99 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Εμ' βεβαια ,οταν απαγορευεις στον αλλο να παντρευτει και του ποινικοποιεις ολες τις ερωτικες επαφες,δεν πας κοντρα στην φυση του ανθρωπου?Ειναι λογικο να σου κακοφορμησει και να γινει διαολος.Και επειδη το ιερατιο δεν ηταν ποτε ανοητο,σκεφτηκαν απαγορευεται το sex αμα σε πιασουνε στα πρασα ,αμα δε σε πιασουνε ,επιτρεπεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_gr Φεβρουάριος 7, 2005 #100 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 7, 2005 Χαίρομαι που πεταχτηκαν οι "αμοιβάδες της τεχνολογίας" και μίλησαν για βλήτα και πρόβατα. Είναι οι "μερικοί" που ανέφερα και δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί τους... ας κρατήσουν τις ασήμαντες εξυπνάδες για τον εαυτο τους. Ας πουν την τελευταία κουβέντα χάρισμα τους... :clap: :clap: :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.