Jump to content

Εκκλησια και η γνωμη σας

morfeas-dsl-

Recommended Posts

Παιδες , ηρεμια και προπαντων να μην μπερδευουμε τις πο@τσες με τις βουρτσες . ’λλο πραγμα ΘΡΗΣΚΙΑ , άλλο ΠΙΣΤΗ και άλλο παπαδες.Η θρησκεια μας , εφοσον θελουμε να ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ( και όχι τιποτα άλλο ) , ηταν είναι και θα είναι η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , η ΠΙΣΤΗ είναι καθαρα υποκειμενικη και την κουβαλαει ο κεθενας μας μεσα του , ενώ οι παπαδες κατ επάγγελμα δεν αντικατοπτρίζει τίποτα περισσότερο από την σαπισμένη κοινωνια στην οποια ζουμε και συναλλασσόμαστε .

Τα βρωμικα που βγαινουν στην φορα , ναι μεν είναι άκρως σοκαριστικα , αλλα εγω προσωπικα δεν μπορω να πω ότι πεφτω και από τα συννεφα ( λιγο πολύ ολοι ξερουμε τι κουμασια είναι ολοι τους ) .

Με μεγαλη όμως περιέργεια παρακολουθώ τις εξελίξεις , μιας και θελω να δω που αυτές θα καταληξουν ..????.

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

μα ρε παιδια το προβλημα δεν ειναι καθαυτη η θρησκεια...

σε τελικη αναλυση οποιος θελει πιστευει ουσιαστικα ...

το προβλημα ειναι οι εκπροσωποι της...

--αυτοι που αποφασιζουν για σενα και σου βγαζουν και ταριφα για το πως θα παντρευτεις και θα κηδευτεις...

-αυτοι οι δημοσιοι υπαλληλοι που με τη μασκα της πιστης οργιαζουν εις βαρος των πολιτων...

-που δεν ξερουν τι εχουν, Και οχι μονο δεν δωριζουν ΤΙΠΟΤΑ

,συμφωνα με το λογο Αυτου που εκπροσωπουν. σε κοινωφελη ιδρυματα, σχολεια,νοσοκομεια, εστιες αστεγων, μοναδες απεξαρτησης κτλ...

αλλα εχουν το θρασος να ζητανε οικονομικη ενισχυση για την ανεγερση νεων πανακριβων

"ΜΑΓΑΖΙΩΝ".....

Ας μου πει καποιος που πιστευει οτι ειναι θρησκευομενος και πιστος Χριστιανος

οτι η εκκλησια της Ελλαδας πραττει συμφωνα με τα οσα κυρησσει...

γιατι εγω το μονο που βλεπω ειναι ενα χοντρο και βρωμικο κατεστημενο που εχει στρογγυλοκαθησει στην πλατη μας και το μονο που κανει

ειναι να μοιραζει τις επαρχιες,τους πιστους και τα χρυσαφια σαν τα σπιτακια στη Μονοπολυ....

και το κυριοτερο, ολα αυτα γινονται με την κρατικη στηριξη και το ευρουδακι του καθενος μας...

@Τomhel

Φιλε μου δεν ξερω για σενα , αλλα εμενα κανεις δεν με ρωτησε ποτέ σε ποιο θρησκευμα θελω να πιστευω....

και δεν μιλαω για τη στιγμη γεννηθηκα...

μιλαω γενικα...απο το σχολειο μεχρι το στρατο και το γαμο

(για κανε πολιτικο γαμο και τραβα να βγαλεις διαζυγιο μετα να δεις τι εστι Ελληνικη εκκλησια)

αυτη τη νοοτροπια εσυ την δεχεσαι?

Σ'αρεσει να αποφασιζουν αλλοι για σενα σε ποιο θεο πιστευεις και το εαν πιστευεις?

@Εagka

συμφωνω απολυτα φιλε μου στα περι "ποθεν εσχες", ανεξαρτητοποιησης και οικονομικου καθεστωτως...

αλλα δυστυχως δεν μπορω να συμφωνησω στο οτι υπαρχει περιπτωση να παρει ποτε καμια κυβερνηση την αποφαση για κατι τετοιο....

το πολιτικο τιμημα θα ειναι κολοσιαιο...

μην απατασαι...

οι ,αυτοαποκαλουμενοι και μη, πιστοι ειναι πολυ περισσοτεροι

απο αυτους που βλεπουν λιγο πισω απο τα ξυλογλυπτα ιερα και τις μαυρες Mercedes...

δυστυχως ειναι η ιδια πλειοψηφια που ανεβαζει κυβερνησεις "ετσι για την αλλαγη"....

Αρχική απάντηση από tomhel [Σήμερα, στις 13:02]

Παιδες , ηρεμια και προπαντων να μην μπερδευουμε τις πο@τσες με τις βουρτσες . ’λλο πραγμα ΘΡΗΣΚΙΑ , άλλο ΠΙΣΤΗ και άλλο παπαδες., Η θρησκεια μας , εφοσον θελουμε να ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ( και όχι τιποτα άλλο ) , ηταν είναι και θα είναι η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ η ΠΙΣΤΗ είναι καθαρα υποκειμενικη και την κουβαλαει ο κεθενας μας μεσα του , ενώ οι παπαδες κατ επάγγελμα δεν αντικατοπτρίζει τίποτα περισσότερο από την σαπισμένη κοινωνια στην οποια ζουμε και συναλλασσόμαστε .

Τα βρωμικα που βγαινουν στην φορα , ναι μεν είναι άκρως σοκαριστικα , αλλα εγω προσωπικα δεν μπορω να πω ότι πεφτω και από τα συννεφα ( λιγο πολύ ολοι ξερουμε τι κουμασια είναι ολοι τους ) .

Με μεγαλη όμως περιέργεια παρακολουθώ τις εξελίξεις , μιας και θελω να δω που αυτές θα καταληξουν ..????.

ενω οι αλλες θρησκειες ειναι οι αμαρτωλοι οι αλλοπιστοι που εχουν παραστρατησει σε αιρεσεις απο τα οργανα του σατανα............ελεος.......

και οσο για αυτα που ειπε ο αλεξ για σιονισμο και αλλες τετοιες κουβεντες ενα εχω να πω.ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ>>>>ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ¨..........ΟΡΘΟΔΟΞΪΑ=????? ''ΟΡΘΟ" κατα την αποψη ποιου?????του χριστοδουλου?????του καλλινικου?????των προκατοχων τους?????αλλα καλοπαιδα κι αυτα........

αθεος δεν ειμαι.πιστευω σε εναν δικο μου θεο που ομως δεν μπορω να τον κλεισω σε κανενα καλουπι οσο και να προσπαθουν οι παλιοι με τα βιωματα και τα πιστευω που τους εχουν περασει αυτοι που θελουν να επωφεληθουν..............

δεν καθομαι σε τετοια θεματα να ποσταρω συχνα γιατι σκεπτομαι πολυ διαφορετικα και πολυ ριζοσπαστικα και καποιες αποψεις μου μπορει να προκαλουν.θελω να πιστευω οτι περισσοτερο βαζουν σε σκεψεις το συνομιλητη μου παρα προκαλουν

kopr το ξερω οτι δεν θα γινει ποτε αλλα θελω να εχω τις ελπιδες μου-και τουλαχιστον απο τη δικη μου τη πλευρα ο θεος ειναι μεσα μου και γυρω μου παντου δεν θα με δουνε εμενα οι παπαδες στην εκκλησια τους, και περισσοτερο δεκαρα τσακιστη. Να ξερετε οτι οι αγιοριτες λενε οτι αμα βγουνε εξω απο το ορος θα τους φανε ζωντανους του "εξω":D

ea6gka ο τιτλος ειναι " Εκκλησια και η γνωμη σας"...

Γιαυτο λοιπον η γνωμη μου ειναι πως δεν πρεπει να μπερδευουμε την εννοια της λεξης εκκλησια με αυτην των λεξεων θρησκεια - πιστη και πολυ δε περισσοτερο παπαδαριο .

Τωρα τα προσωπικα πιστευω του καθενος μας , νομιζω οτι το ειπα ξεκαθαρα "η ΠΙΣΤΗ είναι καθαρα υποκειμενικη και την κουβαλαει ο κεθενας μας μεσα του ".

Αυτα...

το να κρινουμε καποιους ειναι το πιο ευκολο, το να κρινουμε θεσμους ειναι ακομα πιο ευκολο ...

το δυσκολο ειναι να δημιουργουμε και να διατηρουμε θεσμους ισχυρους , δημοκρατικους, ανθρωπινους-πιστικους, 'καθαρους' , διακριτους ...

η πιστη δεν μπορει να μπει στο στοχαστρο ουτε να κριθει. Καποιος πιστευει η οχι ... εχει δικαιωμα να λεει τη γνωμη του, να υποστηριζει με παθος τη γνωμη του αλλα παντα ειναι μια αποψη και τιποτα παραπανω. Το να βριζει η να κατηγορει τις αντιθετες αποψεις η τους πρεσβευτες αυτων ειναι καθε αλλο παρα επικοιδομητικο και δημοκρατικο .

Η εξουσια καποιου θεσμου , οπως ειναι η Ιεραρχια της Εκκλησιας , ειναι το ευκολο θυμα για καθε νοσηρη επιδιωξη οποιουδηποτε ειτε πολιτικου , ειτε παπα, ειτε δικηγορου και δικαστη. Η εξουσια ειναι αυτη που διαβαλλει το ιδιο το ατομο που την κατεχει .

Δυστυχως ομως ενας θεσμος πρεπει να εχει εξουσια και να την ασκει για να ειναι ισχυρος θεσμος. Ωστοσο πρεπει και να ελεγχεται και να 'εξουσιαζεται' απο τον λαο..Η αποφαση του λαου ακομα και αδικη να ειναι , ειναι η εκφραση της δημοκρατιας, οχι αξιοκρατιας...

Και τελος παντων για να γινω πιο συγκεκριμενος , θα επρεπε να ξεχωρισετε οσοι μιλατε τοσο ευκολα ειτε υπερ η κατα της εκκλησιας να διακρινετε καποια πραγματα.

Θρησκεια

Εξουσια Εκκλησιας

Εκκλησια

Κληρος

Κρατος

Κρατος και Εκκλησια

Πιστη

Ιστορικη συνεπεια

αυτα τα 'σημεια' πρεπει να σχολιαζονται ξεχωριστα και να κρινονται ξεχωριστα , αλλα και μαζι στο τελος. Δεν μπορουμε ουτε να τα μηδενιζουμε ολα, αλλα ουτε και να τα αγνοουμε ή να τα βαζουμε σε μια ζυγαρια.

Στην προκειμενη περιπτωση ομως που η 'καθαρση' ΚΑΙ της Εκκλησιας ειναι απαραιτητη και ελπιζω αναποφευκτη ειναι αναγκαιο να γινει απο παραγοντες ΕΚΤΟΣ ελλαδικης Εκκλησιας και ισως εκτος Εκκλησιας γενικοτερα.Και φυσικα θα πρεπει να ξεκινα απο το Α και να φτανει στο Ω και οχι να περιοριζεται στα ρεπορταζ και τα προφανη ...

Συμφωνει καλα κανετε και διαχωριζετε την εκκλησια απο την θρησκεια,η αν θελετε ,απο το θρησκευτικο συναισθημα,αλλα αυτος ο διαχωρισμος ειναι μια συμβαση, για να δηλωνουμε οτι σεβομαστε τον πιστο.

Αλλα,μπορει κανεις να ισχυριστει οτι αυτη η θρησκεια θα μπορουσε να επιβιωσει 2000 χρονια χωρις να υπαρχουν γραπτα ,τα κειμενα της και κυριως χωρις να υπαρχει η εκκλησιαστικη εξουσια ,με την δομη, ιεραρχια και περιουσια της,τις ιεροτελεστιες ,τα μηστηρια τα εκκλησιαστικα κτηρια ,ενδυματα και αλλα τυπικα?

Εγω λεω ,οχι δεν θα ειχε επιβιωσει.

Ο Ντοστογιεφσκη λεει οτι η ορθοδοξη εκκλησια (οχι πιστη) ειναι κατα πολυ θρησκευτικοτερη της καθολικης.Αυτη η τελευτεα αντιταχτηκε στην επιστημη τοσο βιαια,και εκαψε τοσους επιστημονες.Νομιζω οτι εχει δικιο.

Μονο τωρα τελευτεα τοσο ακομψα ο Αρχιεπισκοπος επεμβαινει στα κοινα και ερμηνευει κανονες, συμπεριφορες και επιστημονικα δεδομενα (βλεπε η κριση του για την νεολαια,η για τους ομοφυλοφιλους,την υπογεννητικοτητα κλπ).Και ετσι η μοντερνα εκκλησια μας προκηπτει κατα τι κοσμικοτερη απο οτι ηταν στο παρελθον,πραγμα εντελως αναρμοστο

σε σχεση με τον ιδεαλιστικο κοσμο που αντιπροσωπευει.

Η δικη μου θεση ειναι η εξης.

Απο την στιγμη που υπαρχει εκκλησια θα ειναι και διεφθαρμενη, γιατι εξουσια=διαφθορα κατα κανονα.

Χωρις την εκκλησια, ξεχναμε την θρησκεια,στην μορφη που εχει σημερα, και ισως και την Ελλαδα στην μορφη που την θελουμε.

Και ενα τελευτεο ,ανεκδοτο

Εχετε ακουσει για τον αγιοτατο Φραγκισκο των καθολικων ο οποιος μαγευε τα αγρια ζωα που τον ακολουθουσαν πιστα...

Ποιος ηταν πιο αγιος?Ο αγιος Φραγκισκος ή ο λυκος ?

(που τον ακολουθησε ,που στην τελικη απαρνηθηκε την ιδια του την φυση)

καλα μη τρελαθουμε κιολας που η ελλαδα δε θα ειχε τη μορφη που εχει σημερα αν δεν υπηρχε η εκκλησια.

στο 21' αναφερεσαι?

γιατι αν αναφερεσαι στο 21' μπορω να σου αναφερω το ρολο της εκκλησιας κατα την περιοδο του β' παγκοσμιου πολεμου ή τη χουντα και να μην εχεις τι να απαντησεις.

γιατι εχουμε πηξει στους παπαδοπουλους (μεταφραση: γιος του παπα) νομιζεις?

Και το 21 εκαναν ζημια οι παπαδες (π.χ. καταδικη της επαναστασης απο τον Γρηγοριο τον Ε',αλλα ειχαμε κι εναν Παπαφλεσσα)και στην χουντα ,για το 40' ξερω οτι αρκετοι παπαδες ηταν στα βουνα και μαλιστα με τον ΕΛΑΣ. Και αν ειχαμε και εκατο χιλιαδες κακους παπαδοπουλους (τι μας φταιει τωρα ενα ονομα?)ειχαμε ομως κι Εναν Παπαδιαμαντη.

Αρχική απάντηση από Alex_gr [Σήμερα, στις 08:47]

(για μερικούς μόνο, ξερουν αυτοί)

Πραγματικά λυπάμαι για αυτά που γράφονται.

Ελπίζω να βρείτε τον δρόμο σας κάποτε και να καταλάβετε τι λέτε μέσα απο το "κουτί" που λέγεται υπολογιστής.

Το χειρότερο είναι πως αυτά που λετε για την ορθοδοξία αντικατοπτρίζουν το κενό που υπάρχει μέσα σας. Μερικοί δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εκκλησία, οπως δεν έχουν ιδέα για την ιστορία γενικότερα.

Η διαφορετικότητα είναι μόδα μεν αλλά εσείς πουλάτε και την ψυχή σας "για ένα κομματι hardware" που σας πλασάρουν οι σιονιστές των ΗΠΑ...

Και αυτό διότι η επιφανειακή εξυπνάδα μερικών δεν τους αφήνει να δουν καθαρά "τι παίζεται".

Έτσι μπράβο, αρκεστείτε σε μερικα klik του ποντικιου, όταν (και αν) πάρετε χαμπαρι θα είναι ήδη αργα για σας...

Από την άλλη, ντροπη και πάλι ντροπή για τα χάλια της εκκλησιαστικης εξουσίας...

ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΒΛΗΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ

Αρχική απάντηση από kv3d

Και αν ειχαμε και εκατο χιλιαδες κακους παπαδοπουλους (τι μας φταιει τωρα ενα ονομα?)ειχαμε ομως κι Εναν Παπαδιαμαντη.

δικο μου λαθος. δεν αναφερθηκα στον δικτατορα παπαδοπουλο αλλα στο παπαδοπουλος σαν επονυμο.

σε περιοδους κρησης μονο οι παπαδες και το σοι τους γλιτωνανε απο τους κατακτητες λογω ρουφιανιας.

Αρχική απάντηση από tomhel

Η θρησκεια μας , εφοσον θελουμε να ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ( και όχι τιποτα άλλο ) , ηταν είναι και θα είναι η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δεν ξερω αν το ηθελες αλλα εμενα με αυτα που λες με προσβαλεις. Δεν πιστευω οτι υπαρχει θεος, ειτε εσυ τον λες χριστο ειτε μωαμεθ. Αυτο σημαινει οτι δεν ειμαι Ελληνας?

Καταρχην πρεπει να ξεχωρισουμε την εκκλησια απο το ιερατειο γιατι εχει μεγαλη διαφορα .

Το ιερατειο αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα βρωμαει απο την κορφη μεχρι τα νυχια . Εγω αυτες τις μερες τους εχω σιχαθει . Αυτοι οι ανθρωποι εχουν παρεξηγησει το ρολο τους μεσα στην εκκλησια αφου οπως φαινεται νομιζουν οτι ειναι "προνομιουχοι" απεναντι στο Θεο ...

Ειναι ,επισης, ιστορικα αποδεδειγμενο οτι οποτε μπλεκονται οι ιερεις με την πολιτικη εξουσια το αποτελεσμα ειναι καταστροφικο [ σταυροφοριες,σχισμα,Κυπριακο και αλλα που αναφερθηκαν παραπανω], αλλα απο οτι φαινεται ειναι πολυ δυσκολο να πεις οχι στο χρημα και ακομα πιο δυσκολο να αντιμετωπισεις τις ευθηνες σου .

Τι να πω.... κριμα... αισθανομαι πολυ τυχερος που οι λιγοι ιερωμενοι που γνωριζω ειναι καλοι και ειλικρινεις ανθρωποι .

Αρχική απάντηση από astrolabos

Νομίζω ότι η εκκλησία εκτός από μεγάλο μερίδιο της Εθνικής Τράπεζας (έχει και μέλος στο Δ.Σ. της Τράπεζας) έχει και την ProBank - έτσι τουλάχιστον είχε ακουστεί. Την περιουσία η εκκλησία την απέκτησε όταν επι Τουρκοκρατίας όλοι οι Γραικοί, γράφανε τις περιουσίες τους - κτήματα κτλ - στην εκκλησία για να μην τους τα πάρουν οι Τούρκοι. Μετά την απελευθέρωση βέβαια, ούτε λόγος για την επιστροφή αυτών στους νόμιμους κληρονόμους...

Αυτό μου θυμίζει το άλλο που μας μάθαιναν στο κατηχητικό, "ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα"

Ξέχασες τον αστέρα βουλιαγμένης...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.