Jump to content

Βοήθεια για κατασκευή site

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Καλησπέρα. Όντας τελείως άσχετος από HTML (ούτε μια εντολή δεν ξέρω), μου έδωσε ο αδερφός μου το dreamwaver MX 2004 της macromedia που είναι κάπως αυτοματοποιημένο. Θέλω λοιπόν τη βοήθειά σας. Προς το παρόν η ερώτηση μου είναι: Πώς μπορώ να φτιάξω κουμπιά; Ξέρετε για την περιήγηση στο site.

Βασικά θέλω να φτιάξω ένα site για τους Τερμίτες, επειδή τους ξέρει πολύ λίγος κόσμος και δεν είδα να υπάρχει κάποιο site.

Υ.Γ.: Το συγκρότημα ενωώ...

Ενας ευκολος τροπος για να κανεις site και να μην μπλεχτεις με HTML κωδικα ειναι το MS Frontpage. Και κουμπια μπορεις να βαλεις ευκολα και links και αλλα...Δεν σου προσφερει αυτα που μπορεις να κανεις με τον κωδικα αλλα μπορεις να τα φτιαξεις αρκετα καλα πραγματα.

Ακόμα και με το wordμπορείς να κάνεις κάτι μη φανταζεσαι κάτι φοβερό και τρομερό αλλά το dreamweaver δεν είναι και τόσο ευκολο όσο δειχνει θα συμφωνήσω με τον Spooky ότι το frontpage είναι κάτι που θα σου δώσει ένα όμορφο αποτέλεσμα εύκολα

Και να συμπληρωσω οτι το frontpage σου δινει και τον HTML κωδικα για οτι φτιαξεις. Οποτε αν αργοτερα θελεις να προσθεσεις πραγματα με κωδικα μπορεις να το κανεις πολυ ευκολα.

Το θέμα είναι πιστεύω πως το Frontpage δεν έχει πολλές επιλογές και όπως μου είπε ο αδερφός μου, φτιάχνει πολύ "βαρύ" και "μεγάλο" κόδικα σε σχέση με άλλα προγράμματα του είδους όπως το dreamwaver.

Εγώ συμφωνώ με τα παιδιά, ίσως θα ταν καλύτερο να δοκίμασεις το frontpage που είναι πολύ απλό αλλά και με πολύ πιο εύχρηστο περιβάλλον. Το Dreamweaver ξεφεύγει τελείως, είναι καθαρα επαγγελματικό εργαλείο. ’λλωστε για μένα είναι σίγουρο ότι σε αυτό μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα όπως είπε και ο αδερφός σου, αλλά το θέμα είναι , έχεις τις γνώσεις για να το εκμεταλευτείς?

Στη τελική αν δεν έχεις ιδέα, αλλά θέλεις σόιν και καλά να το κάνεις αυτό, μπορείς να τη φτιάξεις στο word, όπως είπε και ο kender, το κάνεις και μετά το αποθηκεύεις ώς *.html.

Spooky η εμφάνιση του κώδικα σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι κριτήριο για το πρόγραμμα που θα επιλέξει. Στο κάτω-κάτω, αν είναι, πάς και ανοίγεις το html με το Σημειωματάρειο, ή στον ΙΕ πάς Προβολή και Προέλευση για να δείς τον κώδικα.

καλύτερα να ασχοληθείς λίγο παραπάνω στο dreamweaver παρά να πιάσεις frontpage, φαίνονται από μακρυά sites φριαγμένα από το 2ο...

για τα κουμπιά είναι πολύ απλό. είτε θα βάλεις εικονίτσες να παίξουν το ρόλο κουμπιών (είτε αυτά είναι εικόνες σχετικές με το θέμα του κουμπιού/λινκ, είτε εικόνα που γράφει απλά τον προορισμό πχ δες τα κουμπιά "κεντρική", "reviews", "forum" του thelab, είτε θα χρησιμοποιήσεις κάποιο απλό πρόγραμμα δημιουργίας κινούμενων μενού... φυσικά το πρώτο είναι πιο εύκολο...

Αρχική απάντηση από screwvy [Χθες, στις 22:10]

Spooky η εμφάνιση του κώδικα σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι κριτήριο για το πρόγραμμα που θα επιλέξει. Στο κάτω-κάτω, αν είναι, πάς και ανοίγεις το html με το Σημειωματάρειο, ή στον ΙΕ πάς Προβολή και Προέλευση για να δείς τον κώδικα.

Ναι δεν εχεις καθολου αδικο. Εγω απλα το ανεφερα σαν μια επιλογη παραπανω. Εννοηται οτι δεν θα φτιαξεις HTML κωδικα απο το Frontpage. :)

φροντπειτζ ... αστο να κοιμαται ... μην ασχολεισαι μαζι του

2 ειναι τα καλυτερα προγραμματα ΜΑΖΙ με τα help tools τους ..

dreamweaver MX + homesite 5 (οχι το MX της macromedia πλεον)

ειναι απλα, ευκολα και λυνουν τα χερια σε αρκετες 'δυσκολες' περιπτωσεις ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.