Jump to content

Θερμοκρασίες Sapphire X1900XTX

beisnikos_spi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα! Το σύστημα μου περιέχει την παραπάνω κάρτα γραφικών που όπως γνωρίζετε έχει μια σχετικά μεγάλη ψήκτρα, οι στροφές τις οποιας ρυθμίζονται αυτόματα από την θερμοκρασία της. Σε normal καταστάσεις (windows) ο ανεμιστήρας δουλεύει στο minimum των στροφών. Μόλις βάλω κάποιο παιχνίδι σχετικά βαρύ, ανεβάζει. Φυσιολογικό. Σήμερα όμως που έπαιζα Oblivion ακούω τον ανεμιστήρα της να ανεβάζει ακόμα πιο υψηλές στροφές από αυτές που είχα συνηθίσει να ακούω. Βάζω το χέρι μου πίσω από το κουτί να αισθανθώ τον εξερχόμενο ζεστό αέρα και προς έκπληξη μου ήταν καυτός!! Πάω με την μια στον catalyst και προς έκπληξη μου βλέπω 89 βαθμούς κελσίου!! Αυτή τη στιγμή (iddle) έχει 59 βαθμούς.

Δεν είναι κάπως τσιμπημένη η θερμοκρασία? Φανταστείτε ότι έκλεισα το game γιατί φοβήθηκα!!

Ακούω γνώμες :)

PS: Σας παραθέτω και μια φωτό της εν λόγω κάρτας.

X1900XTX-PCIE-512-03.jpg

η 89 βαθμοι ειναι ακρως φυσιολογικοι για αυτη τη καρτα με default ψυξη, μη σε ανυσηχει καθολου.

beisnikos_spi eimai kai εγω κατοχος αυτης της καρτας 1900ΧΤ... Ειναι φυσιολογικο να ανεβαζει θερμοκρασιες για πλακα... Το αφυσικο ειναι οτι δεν ειναι σωστα ρυθμισμενες οι στροφες του ανεμιστηρα...

Δηλαδη ή δεν θα ακους τιποτα ή θα εχει ανεβασει καμια 90αρα και θα δουλευει στο 100% για να τους ριξει... @@ Εγω στην αρχη ρυθμιζα τις στροφες απο το ati tool (σταδιακα ανεβαιναν ωστε και να μην ανεβαινει η θερμοκρασια και να μην ακουγεται και πολυ) ωσπου βρηκα τις καταλληλες ρυθμισεις και τις περασα στο νεο bios της XTX με το οποιο την φλασαρα

Δεν παίζω με τα bios της κάρτας γραφικών. Αστο καλύτερα. Αν και το καλοκαίρι στο μαγαζί που δούλευα πέτυχα μια Sapphire X1300, η οποια μόλις ξεκινούσε το pc έβγαζε κάτι artifacts, της οποιας flashαρα το bios εύκολα.

PS: Στο δικό μου μηχάνημα δεν κάνω πειράματα, σε αλλα κανένα πρόβλημα κάνω τα πάντα! XD

PS: Στο δικό μου μηχάνημα δεν κάνω πειράματα, σε αλλα κανένα πρόβλημα κάνω τα πάντα

Εγω κανω ακριβως το αντιθετο :098:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.