@phonekiller Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2007 Μιας και αγόρασα νέα οθόνη είπα να πάρω μια gfx card με dvi για να είναι καλυτέρα...τελικά πήρα αυτήέκανα ένα format για να καθαρίσουν εντελώς οι παλιοί drivers κτλ. όταν παίζω παιχνίδια κάνει permament freezes ή restarts και είναι πολύ σπαστικό (η ati 9200se δεν έκανε, απλός την έβγαλα γιατί δεν μπορούσε να υποστιρίξει την οθόνη).το σύστημα είναι: PIII @ 1Ghz με 512mb ram. η gfx card λέει ότι στο χαμηλότερο που μπορεί να μπει είναι PIII @ 800Mhz και 128mb ram. επίσης έχω τους ποιό καινούργιους drivers από nvidia. τέλος το τροφοδοτικό αν παίζει κάπιο ρόλο είναι 250watt. επίσης το chipset της mobo είναι το 815EP της intel.δεκτή οποιαδήποτε συμβουλή! thanks =)μην ξεχάσω: χθες δεν έκανε ούτε μισό restart ή freeze! ρε παιδιά help pls =(
apotsi Ιούνιος 15, 2007 #2 Ιούνιος 15, 2007 Πότε σου κάνει restart ή freeze ? Όταν παίζεις κανένα παιχνιδάκι;Το πιθανότερο είναι να είναι λόγο τροφοδοτικού. Είναι πολύ μικρό για τέτοια κάρτα. Κατά την γνώμη μου πάντα.
Candyman1442169163 Ιούνιος 15, 2007 #3 Ιούνιος 15, 2007 Πότε σου κάνει restart ή freeze ? Όταν παίζεις κανένα παιχνιδάκι;Το πιθανότερο είναι να είναι λόγο τροφοδοτικού. Είναι πολύ μικρό για τέτοια κάρτα. Κατά την γνώμη μου πάντα.Όντως είναι μικρό. Μάλλον αυτό φταίει, έτσι πιστεύω κι εγώ.
@phonekiller Ιούνιος 15, 2007 Author #5 Ιούνιος 15, 2007 βασικά όταν παίζω WoW συμβαίνει αυτόγια να είμαι ειλικρηνής και εγώ αυτό πίστευα ότι φταίει... πριν ποστάρω το πρόβλημα είχα κάνει παραγγελία αυτόπου μάλλον έρχεται αύριο ή την Δευτέρα... /cryτι πιστεύεται...λέτε να είναι αρκετό αυτό?και το άλλο που το βάζεται? την μία μέρα να παίζει χωρίς προβλήματα και σήμερα να έχει κάνει 1000 freez/restart? : /thanks =)
Candyman1442169163 Ιούνιος 15, 2007 #6 Ιούνιος 15, 2007 A πα πα πα.. βρε συ το χειρότερο πήρες;;;;;Τώρα αφού σου έρχεται, δύσκολο να την ακυρώσεις...Αν προλαβαίνεις ακυρωσέ την και δες αυτό:HEROICHI WINDMILL 385Whttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700140Το ξέρω ότι είναι ακριβότερο, αλλά ΜΗΝ πάρεις φτηνιάρικο τροφοδοτικό.Δες και αυτό:HEROICHI HPU-4S 350w SINGLE FANhttp://www.pcfood.gr/showprod.php?id=62O λόγος που την πρώτη μέρα δεν σου έκανε "κόλπα" μπορεί να είναι ότι ήσουν στα όρια και το τροφοδοτικό αφού μια μέρα έπαιζε τσιτωμένο, άρχισε να χάνει την απόδοση του. Είναι λογικό και ενδεικτικό ότι οι πυκνωτές "ζορίζονται" τόσο πολύ, που ήδη η ζωή τους μειώνεται εμφανώς...Τα τροφοδοτικά έχουν μεγάλες φθορές αν δουλέυουν συνεχώς στα όρια τους, και αν συνδυαστεί με el-cheapo εξαρτήματα (που στο δικό σου σίγουρα συμβαίνει) τότε τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα. Και όπου λέω επικίνδυνα εννοώ έκρηξη, χωρίς υπερβολές. Και επειδή προφανώς δεν έχει και πολλά συστήματα προστασίας το τροφοδοτικό σου, σου συστήνω να μην χρησιμοποιείς το pc καλού κακού μέχρι να το αλλάξεις.
@phonekiller Ιούνιος 15, 2007 Author #7 Ιούνιος 15, 2007 omg ελεος, μην μου τα λες έτσι!έχεις προσωπική εμπειρία???είναι πολλά τα 40+ euro gia to moufo pc που έχω...
tacticalcube138 Ιούνιος 15, 2007 #8 Ιούνιος 15, 2007 omg ελεος, μην μου τα λες έτσι!έχεις προσωπική εμπειρία???είναι πολλά τα 40+ euro gia to moufo pc που έχω...Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;;Η 6800 καίει πολύ πολύ περισσότερο από την 9200.Αν στο άλλο thread που ζήταγες κάρτα μας έλεγες και τί τροφοδοτικό έχεις, το πρώτο που θα σου λέγαμε έιναι άλλαξε τροφοδοτικό και μετά κάρτα.Απαιτεί και 4pin τροφοδοσία...
@phonekiller Ιούνιος 15, 2007 Author #9 Ιούνιος 15, 2007 ναι lol οκ αλλά όταν είδα το 4πινο εκεί είπα θα 'χω problem...τελικά θα πάρω αυτόαν ούτε και αυτό είναι αρκετό πείτε μου να την ακυρώσω again...ήδη την ακύρωσα μια φορα. thanks =)
masteroidz1442169105 Ιούνιος 15, 2007 #10 Ιούνιος 15, 2007 Για να το προτείνει ο Candyman κάτι θα ξέρει! Καλοδούλευτο
Candyman1442169163 Ιούνιος 15, 2007 #11 Ιούνιος 15, 2007 Θα αρκεί με 385w. Τα HEC βγάζουν τα amperage που λένε, πάντα. Δίνει 18A στην 12v, 28A στην 3.3v και 33A στην 5v. Επαρκεί για μία 6800 και για το υπόλοιπο σύστημα που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.
@phonekiller Ιούνιος 17, 2007 Author #12 Ιούνιος 17, 2007 λιπόν...επειδή δεν μπορούσα να περιμένω πήγα πλαίσιο και πήρα ένα fortron (49 euro) το οποίο είναι 400watt και την πρώτη μέρα έπαιξε οκ χωρίς freezes και restarts αλλά σήμερα μου έκανε ξανα... έλεος
tacticalcube138 Ιούνιος 17, 2007 #13 Ιούνιος 17, 2007 Fortron ε;; Πες μας που μένεις να έρθουμε να στα πούμε ένα χεράκι.Πάντως ρε παιδί με ΡΙΙΙ υπολογιστή υποθέτω ότι το κουτί σου είναι τελείως κλειστό, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να βρεις τρόπο μα τοποθετήσεις έναν 8άρι ανεμιστήρα στο πίσω μέρος για να βγάζει τον ζεστό αέρα. Η κάρτα που πήρες δεν αστειεύεται, παράγει αρκετή θερμότητα, το εσωτερικό του κουτιού θα είναι σαν φούρνος.
Candyman1442169163 Ιούνιος 17, 2007 #14 Ιούνιος 17, 2007 Καταρχήν έδωσες 50 ευρώ για ένα τροφοδοτικό που είναι κάτω του μετρίου. Ακόμα και αυτό το Sansun είναι καλύτερο. Αν έψαχνες φθηνό τροφοδοτικό σε αυτά τα watt καλύτερα να κοίταγες το Thermalate TR2 (που δεν τα προτείνω αλλά σε αυτό το κόστος είναι καλύτερο από το FSP) ή το Sansun:http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700414http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700223Δεύτερον, γενικά να αποφεύγεις τα φτηνιάρικα τροφοδοτικά. Στο κάτω κάτω έχουμε και οδηγούς για τροφοδοτικά εδώ. Τους κοίταξες; Μπααα, ε;Τρίτον, δοκίμασες να δεις αν υπάρχει bios update για το board σου;Τέταρτον βάλε ένα temp monitor που να έχει log, και τρέξε benchmark ώστε να τσεκάρεις τις τάσεις τι fluctuation έχουν (εννοείται ότι θα τα ποστάρεις εδώ)...
outlaw Ιούνιος 17, 2007 #15 Ιούνιος 17, 2007 Βεβαιώσου ότι παίζει σωστά ο GART της intel και όχι κάποιος generic της microsoft, ότι δεν έχεις μικρό aperture ή κανένα shadowing τπτ fast writes ξεχασμένο ανοικτό και βλέπεις. Ακόμα και το sba καμιά φορά δεν "κάθεται" σε μερικούς συνδυασμούς και θέλεις off. Candyman, φτηνιάρικο ή μη το fortron του, μάλλον είναι ήδη overkill για το σύστημά του. Περισσότερο τείνω προς τον tacticalcube138 όσον αφορά πιθανότατη ασφυξία μέσα στο κουτί (αν και η 6800 "αντέχει μέχρι τους ~120 μέχρι να κολλήσει). To αναφέρω μιας ένα γέρικο και άθλιο chieftek που χω (360) κρατάει ΑΧΡ 2000+, nforce2, 1gb, 2x80gb HDD, 1xDVD, μια 9700pro, 2xGainward dragon 3000, μια audigy και αρκετά φουρφούρια, οπότε με μικρότερο load από το δικό μου και μεγαλύτερο psu overall σε μέτρα και σταθμά ρευμάτων ο φίλος μας ίσως είναι ΟΚ.
Candyman1442169163 Ιούνιος 17, 2007 #16 Ιούνιος 17, 2007 outlaw: Δίκιο έχεις... Απλά σχολίασα την επιλογή. Για την θερμοκρασία μάλλον είσαι σωστός.Σημείωση: Η Fortron δεν είναι κακή εταιρία, απλά τα ΟΕΜ της είναι χειρότερα από τα rebranded της PSU's.
outlaw Ιούνιος 17, 2007 #17 Ιούνιος 17, 2007 Σημείωση: Η Fortron δεν είναι κακή εταιρία, απλά τα ΟΕΜ της είναι χειρότερα από τα rebranded της PSU's.Άσχετο αλλά πως τα ξεχωρίζεις? Θυμάμαι ένα 350άρι fortron που είχαμε πάρει στο ΤΕΙ και (αν και μπακαλίστικη μέθοδος για 1η επαφή) ήταν πάμβαρυ και σε load (σ ένα Α64 ελαφρώς oced με 1 δίσκο, dvd και x800gt) έδινε άψογα ρεύματα με ελάχιστα drops αλλά ένα 500άρι ήταν πούπουλο και έδινε σαφώς χειρότερα ρεύματα:120: σε υποδεέστερο config pc. Δηλαδή πέραν της άκρως επιστημονικής μεθόδου "πόσο ζυγίζει μάστορα" πως ξεχωρίζεις τα "δικά της" από τα relabled, προ αγοράς?
Candyman1442169163 Ιούνιος 17, 2007 #18 Ιούνιος 17, 2007 Και από τα UL numbers, αλλά και στα καλά reviews αναφέρεται ένα rebranded από ποιον κατασκευαστή προέρχεται. Βασικά η Fortron έχει τεχνογνωσία, αλλά για κάποιο λόγο γενικώς δίνει βάση στα rebranded περισσότερο καθώς έχει πολλά συμβόλαια με πολλές εταιρίες, π.χ. Aopen, OCZ (κάποια μοντέλα όχι όλα), Sparkle, InWin, κ.λ.π. και όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για πολλά λεφτά.
@phonekiller Ιούνιος 17, 2007 Author #19 Ιούνιος 17, 2007 λοιπόν ναι πράγματι βράζει εκεί μέσα ο τόπος..αλλα όχι και πάρα πολύ...το μονο που ζεστένεται πολύ είναι ο σκληρός δίσκος γύρω στους 54max κελσίου πάντα...ο επεξεργαστής γύρο στους 50 και το chip τις mobo πάντα 19-22 ποτε παραπάνω... και το pc δεν είναι ποτε κλειστό επειδή βάζω τα χερια μου όλη την ώρα (που λέει ο λόγος) εκεί μέσα η μια πλευρά του κουτιού είναι όλη ανοιχτή και φαίνονται τα άντερα του απλά είναι διπλα σε μια ξύλινη επιφάνεια του γραφείου που το κλίνει κάπως και υπάρχει αρκετή ζεστη, δηλαδή σήμερα το ξύλο ήταν σχετικά ζεστό. αλλα και πάλι είναι 2 much να κολλάει.. αυτά αντέχουν μέχρι και τους 100 πιστεύω...σκέφτομαι τώρα...αν έβαζα το 250 αρι τροφοδοτικό στην κάρτα αποκλιστικά?
@phonekiller Ιούνιος 18, 2007 Author #20 Ιούνιος 18, 2007 hmmm...έκανα το εξής..έβαλα ένα ανεμιστήρα μεγάλο δωματίου ακριβώς πάνω στο ανοικτό μέρος του κουτιού του pc και στόχευε μέσα στο κουτί...το αποτέλεσμα ήταν να μην είναι καθόλου ασταθές το σύστημα και όλα ok...αλλα lol δεν μπορώ να το έχω εκεί όλη την ώρα αυτό το πράμα...τι προτείνετε;thanks =)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.