Jump to content

Σκέψεις για RAID0

tsif

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να πάρω 2 σκληρούς για να στήσω ένα raid0 και να μου μείνει αυτός που έχω για linux

Θα πάρω μάλλον 2Χ250GB WD

αυτός και αυτός έχουν καμία διαφορά ή είναι οι ίδιοι????

Εχετε να μου προτείνετε κάτι ???? :017: :017: :017:

Δεν έγραφε κάτι για raid edition στο e-shop και γι αυτό μπερδεύτικα και εγώ..

Μπορείς σε παρακαλώ να στηρίξεις και την γνώμη σου ???

Αν δεν σε ενδιαφέρει το κόστος πάρε κάποιον WD Raptor.

Εγώ έχω 2 WD Raptor 74GB ( WD740ADFD ) σε RAID 0 και πάνε σφαίρα!!

Δεν τους έχω για αποθηκευτικό χώρο,αλλά για λειτουργικό+εφαρμογές+games. :003:

Σκέψου τί θα γίνει αν κάποιος χτυπήσει, πάνε 500G.

Bασικά αυτό δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα μια και θα έχω το buckup μου (κυρίως φωτογραφίες και βίντεο) στον linux HD ΚΑΙ το έχω ακόμα 1 φορά στο 2 pc μου..

Απλά ήθελα να στήσω ένα raid έτσι για την εμπειρία..

@Tsene μου είναι λίγα τα 74gb .....

Μπορείς να πάρεις 2 WD Raptor 150 GB. Σε RAID 0 είναι 300GB σύνολο.

Το κόστος φυσικά εκτοξεύεται. ~200€ έχει ο ένας :D

Με ~130€ παίρνεις έναν WD 500GB@7200RPM

Τελικά θα αφήσω το raid μια και θα υπαρχει (από οτι έμαθα ) ψιλοπροβληματάκι σε linux.

Ετσι θα πάρω 1 samsung 250.. να τελιώνω. και φούλ για linux (debian).....

Bασικά αυτό δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα μια και θα έχω το buckup μου (κυρίως φωτογραφίες και βίντεο) στον linux HD ΚΑΙ το έχω ακόμα 1 φορά στο 2 pc μου..

Απλά ήθελα να στήσω ένα raid έτσι για την εμπειρία..

@Tsene μου είναι λίγα τα 74gb .....

εαν βαλεις 2χ74 σε raid0 ειναι 150GB.Πιστευω οτι ειναι αρκετα για Λειτουργικο,games, programms.Επισης αξιζει και παρα-αξιζει.Εκτος απο μεγαλες ταχυτητες παρατινεις και καλη διαρκεια ζωης του pc χωρις format.Και για να στο πω οπως το νιωθω , το pc δεν "μπουκωνει".

Με τις σημερινές ταχύτητες δεν θα δεις και καμιά σημαντική διαφορά παρά μόνο αν βάλεις raptor. Καλύτερα πάρε έναν δίσκο όπως λες για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά γιατί να πάρεις Samsung όταν ο Western έχει 16MB cache.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.