Jump to content

Πρόβλημα εκτύπωσης σε share εκτυπωτή δικτύου!!!!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα αυτό δεν μου το εμφανίζει πάντα, αλλά ως συνήθως και με μαθηματική ακρίβεια (βάσει του νόμου του Merphy) παρουσιάζεται όταν καίγεσαι....

Λοιπόν έχω έναν εκτυπωτή HP LaserJet 1320 ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε ένα τερματικό σε θύρα USB (έχω δοκιμάσει και με LPT) και τον έχω κάνει κοινόχρηστο. Όσο χρησιμοποιούσα win2000pro δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με την ίδια συνδεσμολογία, εδώ και 15μέρες κάναμε αναβάθμιση hardware τα τερματικά και επι τι ευκαιρία αλλάξαμε και λειτουγικό και πήγαμε σε winxp sp2 greek. Δοκιμαστικές σελίδες μπορούνε να δώσουν όλα τα τερματικά (4 τον αριθμό), καθώς επίσης και από όλα τα προγράμματα.

Ένα όμως τερματικό το οποίο βλέπει τον εκτυπωτή συγκεκριμένο δικτυακά αλλά τον χρησιμοποιεί κατα κόρον, κάποια στιγμή δίνει εκτύπωση κανονικά και μετά μόλις πάει να εκτυπώσει εμφανίζει τα παρακάτω σφάλματα με τυχαία σειρά:

attachment.php?attachmentid=16049&stc=1&d=1181730486

attachment.php?attachmentid=16050&stc=1&d=1181730486

attachment.php?attachmentid=16051&stc=1&d=1181730486

Ορισμένες φοράς αν επιμείνω μπορεί να φύγει η εκτύπωση, αλλά όχι πάντα.

Help please γιατί θα τα σπάσω όλα :096: :011: :097: :097: :070: :070: :076: :076:

Σημ.: Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται είναι Λογιστικού Γραφείου βασισμένα σε SQL Server καθώς επίσης και Word, Excel.

post-1929-1442174683,0852_thumb.jpg

post-1929-1442174683,1049_thumb.jpg

post-1929-1442174683,1199_thumb.jpg

ευχαριστώ για το γρηγορο reply

Στην καρτέλλα ασφάλεια, των ρυθμίσεων του εκτυπωτή, είναι everyone->εκτύπωση (ειναί τα default που βάζει το λειτουργικό όταν του δηλώσεις την κοινη χρήση) αν εννοείς αυτό...

Ναι έχω. Το πρόβλημα όμως είναι μόνο στην εκτύπωση και από το συγκεκριμένο τερματικό. Για τα αρχεία όλοι έχουν πρόσβαση από παντού σε οποιοδήποτε τερματικό.

3 φορές εγκατάσταση από το cd και 2 φορές τον κατεβασμένο τελευταίο driver από την hp. Παρατηρώ όμως ότι τώρα το κάνει και από τα άλλα τερματικά που τον βλέπουν μέσω δικτύου .:104:

:115: τελικά μάλλον έφταιγε το ότι η Υπηρεσία Μυνημάτων ήταν ανενεργή. Την έκανα Αυτόματη και Εκκινηση, και όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Ελπίζω αύριο να μην έχουμε τα ίδια....Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια @CRC και @mike7902000 :001:

Η καλύτερη πρακτική είναι να τον κάνεις εγκατάσταση σε έναν υπολογιστή , κατα προτίμηση σερβερ , και μετά απο εκείνα τον μοιράζεις στους υπόλοιπους. Έτσι έχει καλύτερη διαχείρηση στις εκτυπωσεις , μπορείς ανα πάσα στιγμή να αλλάξεις δικαώματα ήν να κόψεις εκτυπώσεις και αν κολλήσει κάτι απλά κάνεις σε εναν υπολογιστή επανεκκίνηση το service Print Spooler.

Τελικά σήμερα όλα ΟΚ. Η υπηρεσία που ήταν ανενεργή έφταιγε!!!

@mike7902000: ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

@Greek: Το ξέρω ότι θα ήταν καλύτερα να τον συνδέσω στον server αλλά είναι πρακτικά αδύνατο, διότι το server βρίσκεται 3 δωμάτια πιο πέρα και η σύνδεση με usb καλώδιο είναι αδύνατη για να μπορέσω να τον έχω στο δωμάτιο που έχει την περισσότερη χρήση. Θα ήταν προτιμότερο τελικά να είχα αγοράσει το μοντέλο με την κάρτα δικτύου :( . Πάντως έτσι είναι συνδεδεμένος, μόνο που ο υπολογιστής αυτός δεν είναι server αλλά τερματικό. Ευχαριστώ πάντως για την υπόδειξη.

Δεν έχει σημασία. Το βάζεις τοπικά στο πιο κοντινο μηχάνημα και το μοιράζεις και είναι και πιο άμεση η εγκατάσταση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι για να τυπώνουν όλοι ο συγκεκριμένος υπολογιστής πρέπει να είναι ανοικτός αλλιώς καπουτ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.