Jump to content

Φορματ κατα λάθος σε εξωτερικό δίσκο

iannai

Recommended Posts

Το προβλημα εχει ως εξης...ειμαι ετοιμος να κανω φορματ στον εσωτερικο σκηρο αλλα για κακη μου τυχη εχω ανοιχτο και τον εξωτερικο usb 300αρη....κατα λαθος λοιπον εκανα delete και στον 300αρη...(μην με ρωτησετε πως το κανα ) Φορτωνω κανονικα λοιπον τα xp στον εσωτερικο και φυσικα τωρα ανοιγοντας το my Computer βλεπω μονο τον εσωερικο.Ο εξωτερικος τωρα φαινεται μονο απο το My Computer/Manage και προφανως θελει φορμαρισμα απο οτι καταλαβαινω για να τον δει το συστημα....200 giga video και μουσικης ψυχοραγουν....εχω σκεφτει να τον κουμπωσω στην μητρικη μπας και......

Οταν λες ανακτηση....?δηλ με καποιο προγραμμα ας πουμε... sorry αλλα δεν ειμαι και πολυ εμπειρος....ειχα την εντυπωση πως αυτη ηταν η τελευταια μου λυση -και δυσκολη για μενα...πιστευω...

Όταν είχα κάνει πρόσφατα παρόμοια μ***κία δοκίμασα το RecoverMyFiles. Το οποίο ήταν ότι πιο κοντινό έψαχνα αφού είχα κάνει format και όχι delete και είχα ξαναγράψει πάνω στο δίσκο. Δεν κατάφερα τίποτα από τα σημαντικά αρχεία αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι βρήκε πράγματα. Ότι και να κάνεις πάντως πριν σιγουρευτείς ότι δεν μπορείς να βρεις τα αρχεία σου, ΜΗΝ κάνεις format. Αν δεν βλέπει καθόλου το δίσκο για να κάνεις recover ΙΣΩΣ ένα QUICK format να είναι αυτό που χρειάζεται.

Το σεναριο με το QUICK format το εχω ξανακουσει δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι ασφαλες...λενε οτι απλα κανει το δισκο ενεργο για το συστημα χωρις να σβεινει κατι..? Δοκιμασα το Ease Recovery Pro, αλλα παλι δεν τον βλεπει.Το επομενο βημα θα ειναι να τον βαλω στην μητρικη μηπως και τον δει...

'Οσα φορμάτ και να κάνεις δεν χάνεις τίποτα .... Με το file scavenger έχω ανακτήσει δεδομένα ακόμα και μετά από 5 φορματ... Το μόνο πρόβλημα που ίσως έχει είναι ότι μπορεί να μην ανακτήσεις τα ονόματα των αρχείων όπως ήταν...

Κατεβασα δοκιμαστικη εκδοση του file scavenger το οποιο πραγματικα ειναι πολυ απλο στη χρηση και ειδε τον δισκο κανονικα σαν εξωτερικο!! Δεν προχωρησα ομως γιατι δεν εχω χωρο να σωσω τα αρχεια...αν και θα ηθελα να δω τελικα -πριν αγορασω δισκο- αν εχω χασει κατι. Ερωτηση θα υπαρξει προβλημα αν δω τα αρχεια μου κανοντας ανακτηση καποια αλλη στιγμη??

Λοιπον να μαι παλι με πολυ καλλα νεα....Τελικα το file scavenger ειναι και πολυ προγραμματαρα!!!! Εχω ξανα ολα μου τα αρχεια στην θεση τους με τους φακελους ΚΑΙ τα ονοματα!!! μονο τα τηλ τους δεν μου εβγαλε.....:045: Για την ιστορια η ολη διαδικασια κρατησε 4 ωρες για 181 Gb...

• 2 months later...

Το ιδιο επαθα και εγω,αλλα σε κανονικο σκληρο!

Τα αρχεια που θα ανακτηθουν, μπορω να τα αποθηκευσω στον σκληρο απ'οπου ανακτηθικαν ή θα χαθουν δεδομενα;

Εχω παραγγηλει ηδη ενα σκληρο.Να περιμενω να τον παρω και να τα ανακτησω εκει τα δεδομενα;

Τα βιντεο,τις photo και την μουσικη τα επαναφερει με την ιδια ποιοτητα;;;

Το ιδιο επαθα και εγω,αλλα σε κανονικο σκληρο!

Τα αρχεια που θα ανακτηθουν, μπορω να τα αποθηκευσω στον σκληρο απ'οπου ανακτηθικαν ή θα χαθουν δεδομενα;

Εχω παραγγηλει ηδη ενα σκληρο.Να περιμενω να τον παρω και να τα ανακτησω εκει τα δεδομενα;

Τα βιντεο,τις photo και την μουσικη τα επαναφερει με την ιδια ποιοτητα;;;

Ναι, η ανάκτηση καλό είναι να γίνει σε άδιαφορετικό σκληρό.

Δεν τίθεται θέμα ποιότητας, θα είναι η ίδια, αυτό που παίζει είναι αν τα αρχεία θα παίζουν ή δεν θα παίζουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.