Jump to content

Αυξημένη χρήση CPU - Hardware Interrupts

elspoka

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω καποιο προβλημα με τον υπολογιστή (P4 ΗΤ, Gigabyte ... ) μου εδω και λιγες μερες και ηλπιζα οτι θα μπορεσετε να με βοηθησετε. Οταν τον ανοιγω αργει τρομερα εως κολαει καθως μπαινει στα Windows (XP). Βγαζει μαύρη οθόνη και το ποντικι και μετα σερνεται μεχρι να μπει... Στη διαχειρηση εργασιών/ επιδοσης μου γραφει πως χρησημοποιηται περιπου το 45% της CPU ενω εγω δε κανω τιποτα. Εκλεισα τα παντα, εκανα ανασυγκροτήσεις, virus και spyware scans κλπ αλλα δε αλλαξε τιποτα. Με το process explorer ειδα πως χρηση οφειλεται hardware interrupts.

Εκανα format και ειδα πως προκαλειται απο τα drivers της καρτας γραφικών (7600GT AGP). Αφού δοκιμασα ολες τις συμβατες εκδοσεις drivers για την καρτα και εκανα update στα αντιστοιχα της μητρικης, αλλαξα καρτα γραφικων χωρις αποτέλεσμα.

Παρουσιαστηκε στα ξαφνικα χωρις να προηγηθει καποια αλλαγη στο hardware. Σε safe mode και με live CD διαφορων εκδοσεων linux δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Εχετε καμια ιδεα τι να κανω;

Καταρχήν ποιες είναι οι διεργασίες (process) που τρέχουν στο υπόβαθρο και δεύτερον υπάρχει η πιθανότητα ο επεξεργαστής να θερμαίνεται υπερβολικά, έλεγξε την ψύκτρα του και τη θερμοκρασία του με το SpeedFan, όπως επίσης έλεγξε τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών.

edit: επίσης απενεργοποίησε τυχόν προγράματα που τρέχουν στο υπόβαθρο, π.χ. antivirus, για να δεις αν αλλάζει κάτι.

Η θερμοκρασια ήταν από τα πρωτα που σκεφτηκα και ξεσκονισα ολες τις ψυχτρες. μεχρι και θερμοαγώγιμη παστα αλλαξα. Στον Task Manger δεν υπαρχει καμια διεργασία που να δικαιολογει το 45%, αντιθετα με ενα προγραμμα που κατεβασα το Process Explorer φαινεται πως ο επεξεργαστης απασχολειται από Hardware Interrupts.

post-7074-1442174682,466_thumb.jpg

σε τι θερμοκρασιες εισαι?

αν εισαι σε υψηλες ριξε μια ματια στην ψυχτρα!

Mε ενα γρηγορο googlισμα μαλλον το λειτουργικο φταει (καποιος ιος, καποια ηλιθιοτητα των windows κλπ).

Και εγω αυτο πιστευω. Εκανα scan με Kaspersky, Bitdefender και του κόσμου τα antispyware αλλα δε βρηκα τιποτα. Εκανα 2 φορες διαμορφωση στον δισκο αλλα τα windows συνεχιζουν να βρισκουν προβλημα.

Επειδη εχω δοκιμασει αλλη καρτα γραφικων και σε linux και safe mode λειτουργουν ολα σωστα πιστευω πως ειναι προβλημα λογισμικου...

Αλλαξες τελευταια τιποτα στον υπολογιστη σου?

Κανε εγκατασταση το DirectX.

Aν δεν στρωσει ξαναπερνα οδηγους μητρικης,καρτας γραφικων και ηχου,με αυτη την σειρα.

Οταν το ειχα παθει καποιο προγραμματακι εβαλε καποια εκδοση σε μερικα αρχεια του directx με αποτελεσμα οταν ζοριζοταν ο cpu εκανε διακοπες στον ηχο,και παραλο που εδειχνει 0% χρηση cpu στον task manager ειχα ανεβασμενες θερμοκρασιες,και αντικρισα το ιδιο με σενα στο proccess explorer.Και εκει που ημουν ετοιμος για φορματ εψαχνα να δω sto system restore τις 3 τελευταιες μερες που το εκανε τι ειχε γινει εγκατασταση,δεν εφτιαχνε με το restore.

Ξαναδοκιμασα να βαλω ολα τα drivers απο την αρχη αλλα δεν εστρωσε. Τους τελευταιους 5-6 μηνες δεν εχω αλλαξει τιποτα στο υπολογιστη, το σαββατοκυριακο αν βρω χρονο θα τα βγαλω ολα μεχρι να το κανω να δουλεψει. Μπορει να εχει καει κατι στη μητρική και στο safe mode να μη επιρρεαζει τιποτα;;

Τελικα δε παιζει προβλημα με software γιατι αφου αλλαξα παλι καρτα γραφικων και εβγαλα ολα τα περιττα απο πανω, εβγαλα τους δισκους και εβαλα ενα καινουργιο. Εκανα νεα εγκατασταση ΧΡ αλλα παλι τα ιδια μολις εβαλα τα drivers της καρτας γραφικων. Στη συνεχεια δοκιμασα τα Vista (:) ) εκανα και update το bios αλλα τιποτα. Εκτος και αν εχετε κατι να προτεινεται, δε εχω τπτ αλλο να κανω. Μες τη βδομαδα θα το παω για φτιαξιμο γιατι δε τη βλεπω καλα τη μητρικη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.