Jump to content

Καινούρια κάρτα σε παλίο μηχανιμα...hmm

@phonekiller

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δυστηχώς δεν βρήκα παλιώτερη που να αξίζει κάπως και αποφάσησα να βάλλω στο secondary pc μια τέτοια

το pc είναι ένα με 512mb ram και pIII @ 1Ghz. η κάρτα η συγκεκριμένη λέει ότι παίζει απο agp 2x lol μέχρι και 8χ... οπότε θεώρησα σωστό ότι θα παίζει νορμάλ στο pc μου που έχει agp 4χ... όμως δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά μιας και το chip της κάρτας είναι πολύ καινούριο (σε σχέση με το pc)... ακόμα δεν μου έχει έρθει... πείτε μου λέτε να υπάρχουν πολλά προβλήματα;

thanks =)

EDIT1: μην ξεχάσω το chipset της mobo μου είναι το:

NorthBridge:Intel i815E/EP

SouthBridge:82801BA (ICH2) LPC Interface Controller

μια 9200 η 5200 νομιζω οτι ειναι καλυτερη και σαφως πιο οικονομικη λύση.

815=3.3v agp.....η 6800 είναι 1.5/0.8v. Tα 2/4/8x έχουν να κάνουν με το acceleration όχι με την τροφοδοσία. Η τελευταία 3.3v agp κάρτα της προκοπής που βγήκε ήταν η 9700pro.

ohh

με μπερδέψατε...τελικά αυτή δεν μπαίνει γιατί έχει διαφορετική συνδεσμολογία ή για κάποιον άλλο λόγο(που αν κατάλαβα καλά αν την βάλλω στο pc θα την κάνω μπριζόλα?);

αυτή που προτείνει ο tacticalcube138 λέτε να παίζει; ή έστω pls προτίνετε μου το βέλτιστο (για το σαράβαλό μου) γιατί έχω μπερδευτεί εντελώς lol

9800pro=1.5/0.8v agp......3.3v agp 4thw ή αλλιώς 9700pro. Τις πρώτες 1.5v τις θυμάμαι χρονολογικά περίπου στο kt333. Και 9500pro να βρεις δεν είναι κακές. Δυστυχώς θα περιοριστείς στην αγορά μτχ. Εγγυημένα και η 5600 παίζει στα 3.3 αλλά είναι ψοφίμι.

Φίλε μου μια χαρά μπαίνει και μια χαρά θα παίζει η κάρτα σου. 1.5v είναι η καρτούλα το ίδιο και η μητρική σου (agp 2.0) Το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι ότι θα την "κόβει" ο επεξεργαστής...

ohh

με μπερδέψατε...τελικά αυτή δεν μπαίνει γιατί έχει διαφορετική συνδεσμολογία ή για κάποιον άλλο λόγο(που αν κατάλαβα καλά αν την βάλλω στο pc θα την κάνω μπριζόλα?);

αυτή που προτείνει ο tacticalcube138 λέτε να παίζει; ή έστω pls προτίνετε μου το βέλτιστο (για το σαράβαλό μου) γιατί έχω μπερδευτεί εντελώς lol

Διάβασε την πρώτη παράγραφο από εδώ για να καταλάβεις τί γίνεται. Οι AGP κάρτες που δέχονται τροφοδοσία στα 3,3v λειτουργούν στα 1x, 2x mode.

Μερικές από τις σχετικά μοντέρνες κάρτες με υποστήριξη 3,3v ήταν οι ATI Radeon 9500/9700/9800 με πυρήνα R350, όχι όμως οι ATI Radeon 9600/9800 με πυρήνα R360. Δες εδώ.

Παρατήρησε τις εγκοπές:

voltageslots.jpg

Με βάση τα παραπάνω η κάρτα που πρότεινα σου κάνει! Τυχερέ.

Τώρα σε μπερδέψαμε ακόμα πιο πολύ. :105:

H 9800 r350 που είχα ΔΕΝ έπαιζε στην abit bh6 3.3v agp mobo μου. Υπάρχει και thread και το επιβεβαιώνω προσωπικά. Η Asus v9999 16/6(ddr1) 6800 agp που είχα δεν έπαιξε επίσης στο kt333 agp2.0 mobo μου (epox). Αυτά από προσωπική εμπειρία και όχι από links και παπάτζες. Το ρίσκο θα το έπαιρνα (όπως και το πήρα στις 2 προηγούμενες περιπτώσεις και στη 2η πήρα το mobo ανα χείρας) αλλά είναι προσωπική επιλογή. Άμα θέλεις δοκιμάζεις. Μπορεί να παίξει μπορεί και όχι. Εγώ λέω όχι κάποιοι λένε ναι. Όπως όμως τότε εμένα δεν βρέθηκε κανένας να μου πληρώσει το mobo που κάηκε έτσι και στην περίπτωση που κάποιος "συμβουλεύει" βάσει google, μπορεί απλά να κάνει την πάπια όταν βρεθείς μ ένα καμένο mobo. Η επιλογή είναι δική σου και είθε να παίξει με την 6800.

Υ.Γ. βάσει αυτών εδώ :

http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html#universalagpmotherboard

κάποιες vga έπρεπε να παίζουν σε πανάρχαια mobo. Έλα όμως που όταν τις δοκίμασα δεν. Ξαν αναφέρω το παράδειγμα του kt333 που είναι παράδεισος για τους v5500 χρήστες και βάσει του link η κάρτα αυτή δεν έπρεπε να παίζει. Καλοδεχούμενος στο σπίτι μου όποιος θέλει να δει το combination live (πράγμα όχι και τόσο σπάνιο σε όσους ασχολούμαστε με 3dfx ακόμα) ;). Επίσης η 9000 μου μια χαρά 8x 0.8v ήτανε (άσχετα αν μου ψοφήσαν όλες), πράγμα που "δεν γνωρίζει" το συγκεκριμένο site....και είμαι σίγουρος πως άμα ασχοληθώ κι άλλο θα βρω πιο πολλά "κενά".

Και στο tomshardware κάποτε είχανε κάνει τερατο test με vga σύγχρονες σε setups από p1 μέχρι p4 αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ πως κάνανε agp 2.0/3.0 κάρτες να παίξουν σε super socket 7 (ali/mvp3) από την στιγμή που δεν υποστηρίζανε καν geforce256 (και το test είχε τρέξει πάμπολλες γενιές μπροστά). Tέλος p4 και agp 1.0 = nogo παραδεκτό απο όλους. Έλα μου όμως που υπήρξε ένα sis γυφτο-chipset που είχε τέτοια υποστήριξη (το είχε ο hemispasm). Το ruc καραδοκεί και η τσέπη μας το πληρώνει.

Γενικότερα παλιό hardware ΔΕΝ το παντρεύουμε με καινούργιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χρήστης "Γιάννης" που postαρε στο παρόν thread (και Γιάννη, φαντάρε μου της Χίου περίμενα κάτι πιο ώριμο/υπεύθυνο σαν post) πήρε στο χέρι ΟΛΕΣ τις ΑΤΙ του που τόλμησε να βάλει σε tualatin based pcs (και μιλάμε για 7-8, 9500,9700,9800 σκέτες/pro/aiw, όχι 1-2) ruc που επιλύθηκε με την πώληση ΟΛΩΝ των tualatin pcs. Κι εγώ έχω τύχει σε ανάλογα κουλά που άλλα καταρρίπτουν νόρμες τύπου "ο άνθρωπος έχει 2 πόδια...η κότα 2....άνθρωπος=κότα" αλλά και άλλες φορές μου έχουν κάτσει λύσεις σε ανυπέρβλητα εμπόδια που αντιβαίνουν κανόνες επαναλήψιμους απο το 99% χρηστών. Δεν είναι θέμα λοιπόν ποιος έχει δίκιο, αλλά ποιος πληρώνει τα σπασμένα.

τελικά πράγματι αυτή πρέπει να κάνει... lol δεν υπάρχει πουθενά είμαι doomed :p τουλάχιστον θα γουστάρω να κάψω την παλιά μου epox 3SPA3L :p :096: ...

EDIT1: τώρα που ξαναείδα το manual της mobo λέει: "the board used theUniversal agp connector to maximize add in flexibility. (such as 1.5volt for 1x, 2x and 4x or 3.3 volt for 1x and 2x AGP Card)

και ναι agp 2.0 είναι η mobo.

omfg am i completely shmashed or something?

manual ths mobo

Θεωρητικά θα παίζει εφόσον έχεις AGP Universal.

Αλλά όπως λέει και ο Outlaw, δεν το ξέρεις (είναι και θέμα chipset). Αν θες το ρισκάρεις.. it's your call.

AGP cards are backward and forward compatible within limits. 1.5 V-only keyed cards will not go into 3.3 V slots and vice versa, though "Universal" slots exist which accept either type of card. AGP Pro cards (rarely used) will not fit into standard slots, but standard AGP cards will work in a Pro slot. Some newer cards like nVidia's GeForce 6-series or ATI's X800-series only have keys for 1.5 V to prevent them from installing in older mainboards without 1.5 V support. The graphic cores can only handle 0.8 V for AGP8x and 1.5 V for AGP4x and will be damaged by 3.3 V slots. Some of the last modern cards with 3.3 V support were the nVIDIA GeForce FX5000-series and the ATI Radeon 9500/9700/9800(R350) (but not 9600/9800(R360)).

attachment.php?attachmentid=15930&stc=1&d=1181468445

http://en.wikipedia.org/wiki/AGP

post-4990-1442174675,9245_thumb.png

@outlaw, Candyman: ρε παιδιά τα link που αναφέρετε τα έχω ήδη παραθέσει στο αμέσως προηγούμενο post μου. Sorry αλλά αισθάνομαι ηλίθιος και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και το ύποπτο σχόλιο: "και στην περίπτωση που κάποιος "συμβουλεύει" βάσει google, μπορεί απλά να κάνει την πάπια όταν βρεθείς μ ένα καμένο mobo".

Μυρίζομαι απόπειρα εξόντωσής μου. :093: :011: :097: :019: :mad: :076: :077:

Θεωρητικά θα παίζει εφόσον έχεις AGP Universal.

Αλλά όπως λέει και ο Outlaw, δεν το ξέρεις (είναι και θέμα chipset). Αν θες το ρισκάρεις.. it's your call.

όταν λες θέμα chipsεt ενοείς το 815EP της intel έτσι? επείσης εφόσον είναι universal τι είναι το χειρότερο που μπορούν να πάθουν mobo kai gfx card;

If you installed a 1.5 V AGP board in one of those old motherboards, which only had 3.3V output, both the video card and the motherboard could burn!

Απόσπασμα από το πρώτο link που σου παρέθεσα και σου ανέφερα να διαβάσεις την πρώτη παράγραφο.

@outlaw, Candyman: ρε παιδιά τα link που αναφέρετε τα έχω ήδη παραθέσει στο αμέσως προηγούμενο post μου. Sorry αλλά αισθάνομαι ηλίθιος και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και το ύποπτο σχόλιο: "και στην περίπτωση που κάποιος "συμβουλεύει" βάσει google, μπορεί απλά να κάνει την πάπια όταν βρεθείς μ ένα καμένο mobo".

Μυρίζομαι απόπειρα εξόντωσής μου. :093: :011: :097: :019: :mad: :076: :077:

:046:Ναι έτσι είναι...σ έχουμε βάλει στο μάτι:063:

Το σχόλιό μου, δεν απευθύνεται σ εσένα προσωπικά. Επίσης δεν είναι θανατηφόρος ο συνδυασμός -νέα κάρτα με παλαιά mobo- αλλά και vice versa. Βέβαια κάποιες μητρικές έχουν ασφάλειες (όπως και στην BH6 μου κι έτσι δεν πήρα την 9800 στο χέρι).

Το σχόλιο το χω κατά νου αρκετό καιρό τώρα γιατί παρατηρείτε μια ελαφρότητα όσον αφορά τις συμβουλές απέναντι σε μέλη, συμβουλές που ίσως καταστήσουν hardware άχρηστο και υπ ευθύνη μηδενός (και να επαναλάβω πως δεν συγκεκριμενοποιείτε σ εσένα). Το net είναι γεμάτο με παραπληροφόρηση ή ελλειπή πληροφόρηση και απουσία μιας αξιόπιστης database "απίστευτων του Ripley" που μας τυχαίνουν.

Στο δια ταύτα τώρα, εγώ έκανα λάθος για το 815 (να λέμε και του στραβού το δίκιο όταν μας ξεφεύγει καμιά κοτσάνα) το οποίο εμφανίζεται δελεαστικότητα για 6800 και 9800 (εφ όσον δεν είναι 3.3v only). Το χάσμα όμως ανάμεσα στο board και τις vga είναι ψιλοτεράστιο οπότε ο χρήστης ΠΡΕΠΕΙ ν αναλάβει μόνος του την ευθύνη της εγκατάστασης. Όλα τα παραπάνω τ ανέφερα ως παραδείγματα που βγήκαν από προσωπικές εμπειρίες προσπαθώντας να δείξω ότι σε άλλες περιπτώσεις παίξανε συνδυασμοί που σύμφωνα με το 99% του net απλά δεν θα έπαιζαν και σε άλλες περιπτώσεις πήρα στο χέρι hardware, ή απλά δεν έπαιξε παρ όλο που όλες οι πληροφορίες καταδείκνυαν το αντίθετο. Και το "μαλλί" το πλήρωσα εγώ κι όχι οι διάφοροι guru που περήφανα γράφουνε στις σελίδες τους ιστορίες γι αγρίους.

Και αυτό διότι πολύς κόσμος που ανεβάζει μια σελίδα στο net και κτυπάει και μια καλή θέση στο google, πουλάει παπάτζα και ημιμάθεια. Για την συγκεκριμένη σελίδα π.χ. έχει κάνει το λάθος να κατηγοριοποιήσει το agp ver. στις vga βάσει chip, πράγμα άτοπο αφού ουκ ολίγοι κατασκευαστές μέχρι και τις 6800 (π.χ. asus) είχαν δικό τους vcore/vmem regulation modules, πέραν του reference (και μας βγάζαν την παναγία για ένα mod). Για κακή μας τύχη επίσης το agp signaling συν ταξιδεύει στα vddq rails :(

Υ.Γ.

http://www.dfi.com/support1/CPU%20Support%20List/CPULstSocket7.htm <----απο επίσημη σελίδα της dfi οτι το p5bv3+ ΔΕΝ είναι συμβατό με k6-2+

http://www.dfi.com/support1/FAQs/FAQs-P5BV3+%20R.ABCe/P5BV3V012.htm <---- επίσης απο την dfi την ίδια οτι το p5bv3+ ΔΕΝ παίζει με gf256

Καλεσμένος όποιος θέλει (κερνάω και καφέ) να δει το εν λόγω board με k6-2+ @ 550MHz και να του βάλουμε όποια gf θέλει...απο 256 μέχρι 4600ti....τώρα παίζει με την viperII z200

Ένα απλό παράδειγμα παραπληροφόρησης από "επίσημα" χείλη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.