fonzi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2007 Αν θέλω να τοποθετήσω την vga στην κάτω pci-e υποδοχή, υπάρχει πρόβλημα; Θα έχω μόνο μια κάρτα γραφικών και η επάνω θέση δεν με βολεύει.Θα χάσω ταχύτητα στην κάτω;Μητρική Gigabyte P35-DS4.* Η μητρική έχει 4πινο ρεύματος για την περίπτωση 2 καρτών vga.Εγώ που έχω μόνο μία, να το αφήσω ασύνδετο ή να το καρφώσω;
beisnikos_spi Ιούνιος 7, 2007 #2 Ιούνιος 7, 2007 Θα αλλάξεις την μικρή πλατετούλα που έχει κάτω από την επάνω PCI-X και θα την βάλεις ανάποδα και είσαι έτοιμος να βάλεις την κάρτα σου στην κάτω PCI-X. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Όσον αφορά το ρεύμα, θα το συνδέσεις κανονικά. Καλή επιτυχία!
lordelesar Ιούνιος 7, 2007 #3 Ιούνιος 7, 2007 Θα αλλάξεις την μικρή πλατετούλα που έχει κάτω από την επάνω PCI-X και θα την βάλεις ανάποδα και είσαι έτοιμος να βάλεις την κάρτα σου στην κάτω PCI-X. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Όσον αφορά το ρεύμα, θα το συνδέσεις κανονικά.Καλή επιτυχία! Άλλο PCIe και άλλο PCI-X :033:
fonzi Ιούνιος 7, 2007 Author #4 Ιούνιος 7, 2007 Γράφει πάντως και στις δύο 16Χ. Μήπως δεν χρειάζεται τίποτα και είναι ΟΚ στη δεύτερη θέση;Λάθος μάλλον κάνω: Στο site γράφει "2 PCI Express X16 slot(x16, x4)"
bourlas1442169067 Ιούνιος 7, 2007 #5 Ιούνιος 7, 2007 σε πολλές μητρικές το pcix και ας φαίνεται χ16 είναι πραγματικά χ4 και αν μπορείς να βγάλεις την μητρική και να την γυρίσεις ανάποδα θα δεις ότι έχει λιγότερες ενώσεις σε σχέση με την κανονική χ16 και μιας και το λέει στο σίτεείναι σίγουρο ότι θα είναι χ4 η δεύτερη, θεωρητικά σαν αποτέλεσμα θα εχεις μειωμένες επιδόσεις στο χ4 σε σχέση με το χ16 βέβαια στην πράξη η διαφορά μπορεί να είναι σχεδόν μηδέν τρέξε κάποιο μετροπρογραμμα π.χ. aquamark3d, 3dmark06 ktl, όσο για το ρεύμα πρέπει να το συνδέσεις για να μην εχεις πρόβλημα σταθερότητας
fonzi Ιούνιος 7, 2007 Author #6 Ιούνιος 7, 2007 Αυτό που λέει ο beisnikos_spi "Θα αλλάξεις την μικρή πλατετούλα που έχει κάτω από την επάνω PCI.." ισχύει τελικά;
MadCatMk21442169156 Ιούνιος 7, 2007 #7 Ιούνιος 7, 2007 Γράφει πάντως και στις δύο 16Χ. Μήπως δεν χρειάζεται τίποτα και είναι ΟΚ στη δεύτερη θέση;Λάθος μάλλον κάνω: Στο site γράφει "2 PCI Express X16 slot(x16, x4)"Μου φαίνεται δε ξέρουν τι τους γίνεται...x16,x4 ούτε κι αυτοί ξέρουν...Μάλλον στα μαθηματικά 1ης δημοτικού δεν πρόσεχαν...Τέλοσπαντον, δοκίμασε και πες μας..
lordelesar Ιούνιος 7, 2007 #8 Ιούνιος 7, 2007 Μου φαίνεται δε ξέρουν τι τους γίνεται...x16,x4 ούτε κι αυτοί ξέρουν...Μάλλον στα μαθηματικά 1ης δημοτικού δεν πρόσεχαν...Τέλοσπαντον, δοκίμασε και πες μας..Μια χαρά ξέρουν τι τους γίνεται. Το P35 αν θυμάμαι καλά δεν υποστηρίζει ούτε 8x/8x ούτε φυσικά 16x/16x. Όπως είπε και ο bourlas παραπάνω, φυσικά (physically), μπορεί να φαίνονται ίδια (είναι όντως 16 slots και τα δύο) αλλά electrically είναι 16x/4x που σημαίνει ότι από τη μία πηγαινοέρχονται 16 lanes και από την άλλη 4.@fonzi,αν και δεν μπορώ να κατεβάσω το manual για να κοιτάξω, θα έλεγα ότι κατά 99% αν θες full bandwidth πρέπει να το βάλεις στην πάνω. Αν δεν σε πειράζει να χάσεις σε επιδόσεις (όσο και αν είναι αυτό) και το υποστηρίζει η μητρική (μπορεί να μην δίνει αρκετό ρεύμα στην 4άρα) βάλτο στη 2η
fonzi Ιούνιος 7, 2007 Author #9 Ιούνιος 7, 2007 ΟΚ. Κατάλαβα. Να υποθέσω ότι τρόπος αντιστροφής (να γίνει η κάτω 16χ και η επάνω 4χ) δεν υπάρχει;
lordelesar Ιούνιος 7, 2007 #10 Ιούνιος 7, 2007 ΟΚ. Κατάλαβα. Να υποθέσω ότι τρόπος αντιστροφής (να γίνει η κάτω 16χ και η επάνω 4χ) δεν υπάρχει;Συνεχίζει να μου αρνείται το manual για κάποιο λόγο. Πάντως με ψάξιμο στο google δεν αναφέρει κανείς κάποια τέτοια λειτουργία. Αυτό που λέει ο beisnikos_spi, έχω να το ακούσω από τις πολύ πολύ πρώτες SLI μητρικές...Όσες φωτος είδα, δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι τέτοιο.Το manual το έχεις συμβουλευτεί?
power636 Ιούνιος 7, 2007 #11 Ιούνιος 7, 2007 ΟΚ. Κατάλαβα. Να υποθέσω ότι τρόπος αντιστροφής (να γίνει η κάτω 16χ και η επάνω 4χ) δεν υπάρχει;οχι δεν υπαρχει.στην κατω οι επιδοσεις ειναι σιγουρα χαμηλοτερες.κανε ενα bench και θα δεις.το τετραπινο συνδεσε το .
fonzi Ιούνιος 7, 2007 Author #12 Ιούνιος 7, 2007 Λοιπόν πράγματι δεν είναι ίδιες οι 2 θέσεις όσο αφορά το hardware. Προφανώς ισχύει λοιπόν το 16χ και το 4χ.Το manual δεν είδα να λέει κάτι σχετικό. Γράφει μόνο κάπου "συνδέστε την κάρτα σε θέση 16χ" αλλά έτσι ονομάζει και τις δύο.Το ερώτημα είναι αν οι επιδόσεις με επηρεάζουν σε κάτι πέρα από τα παιχνίδια. Επειδή λοιπόν δεν παίζω, στα υπόλοπα θα έχω κάποια διαφορά;πχ ταχύτητα ανταπόκρισης στα γραφικά, βιντεο, φωτογραφίες κλπ;Η κάρτα είναι fanless 8600GT και με βολεύει η κάτω θέση διότι εκεί τη φυσάει πλαινός ανεμιστήρας και διότι στην πάνω "βρίσκει" στις ψύκτρες που έχει η GIGABYTE P35-DS4
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.