random Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2007 Έχω πρόβλημα "ηλεκτρικό", και ψάχνω να βρώ την αιτία για να προχωρήσω σε αλλαγές. Το pc στα καλά καθούμενα σβήνει, οπότε οι πρώτοι ύποπτοι ειναι :το τροφοδοτικό, η μητρική, και τέλος, εγώ :038: , που φόρτωσα το συστημα με περισσότερες συσκευες απ ότι μπορει να σηκώσει (δεν το πιστεύω :037: ).Αλλοι ύποπτοι;το pc σβήνει ξαφνικά σα να τραβηξα την πριζα. Οχι restarts.Και το πιό χαρακτηριστικό ειναι οτι 9 στα 10 σβησίματα συμβαίνουν στα πρώτα 1-5 λεπτά λειτουργίας του pc και δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Αφου εχει μείνει 10-12 ωρες σβηστός, τον ανάβω το απόγευμα, και μπορεί να σβήσει πολυ γρηγορα.... οταν γινετε το Bios hdd detection, οταν δειχνει τη μπαρα των windows, ή να μπει win κανονικά, να μείνει 2-3 λεπτά idle, και να σβήσει.Αν μείνει ανοιχτός για 10 λεπτά, ( να ζεσταθεί? ..), μετά μπορεί να λειτουργεί για ώρες/μέρες χωρίς πρόβλημα, και να ανταπεξέλθει σε απαιτήσεις (games, benchmarks, encoding).Δυστυχώς δεν έχω 2ο psu και 2η mobo για να δοκιμασω σκάντζες. :109: Συνθεση : :068: Psu Enermax 465WAMD 4200X2 default Mhz, no OC (δεν φταιει. το ιδιο εκανε και με amd 3000)MSI K8N Diamond 939 - 2x512 ddr, 1 x 12'' case fan.Gforce 6600GT pci-x1 ide dvdrw 1 sata raptor 180gb4 sata σύνολο 1400 gb (αν τους συνδέσω όλους)2 ide συνολο 400gbσημ. :079: Ι. την vga μην την ενοχοποιήσουμε για μεγαλη κατανάλωση, γιατι τα προβλήματα αναφέρονται σε ξαφνικό shutdown την ώρα του boot, ή σε idle στο desktop, ή ενω ειναι ανοιχτά 2-3 απλά win apps, explorer, mail, browser. Παιχνίδια παιζω ελάχιστα, αλλα και οταν παίζω σπάνια κρασάρει, την ωρα που δουλευει η καρτα για απόδοση 3D γραφικών, και ζητάει πολυ ρεύμα.ΙΙ. τους δίσκους μην τους βλέπετε πολλούς. Για δοκιμές το έχω δουλέψει και με αποσυνδεδεμένους μερικούς ( με 1 hd+1 dvd, me 2+dvd, me 1 hd μονο) και πάλι, κάνει ξαφνικά shutdowns. ενα τροφοδοτικο 465 W δεν θα επρεπε να εχει προβλημα να ταϊσει 4-7 hd. To οτι bootάρω απο τον raptor δεν φταίει, το ιδιο έκανε και πριν με τα win στους κοινούς ide.τι μπορώ να δοκιμάσω άλλο για διάγνωση? (εκτός απο άλλα psu, mobo, που δεν έχω τώρα). ευχαριστώ.
Candyman1442169163 Ιούνιος 6, 2007 #2 Ιούνιος 6, 2007 Καταρχήν σου κάνει shutdown κατά το αρχικό post όταν κάνουν spin-up οι δίσκοι είπες ε; Αν ναι μπορεί να είναι τροφοδοτικό (Αλλωστε.. enermax είναι! ) Το γεγονός ότι κλείνει (και δεν κάνει restart) δείχνει προς τα κει.. αλλά.. η φύση του προβλήματος μου κάνει προς μνήμη περισσότερο. Κατέβασε το memtest x86 και κάνε τεστ στις μνήμες σου για αρχή (θέλει boot δισκέτα ή εναλλακτικά φτιάχνεις boot cd). Τσέκαρε το και πές μας..
s6_sot Ιούνιος 6, 2007 #3 Ιούνιος 6, 2007 Κόιταξε την θερμοκρασία του επεξεργαστή... Εμένα δεν προλάβαινε να μπουτάρει και καθόλου μερικές φορές και έκλεινε επειδή δεν καθοταν καλά η ψύκτρα στον επεξεργαστη...
random Ιούνιος 6, 2007 Author #4 Ιούνιος 6, 2007 οι θερμοκρασίες, μάλλον ευεργετικά δρούν. αφου μπορώ και παίζω παιχνίδια για ώρες, και τρέχω benchmarks και δε σβήνει θα δοκιμασω τη μνήμη, αλλα τις συνήθεις μπλε οθονες και τα restart για bad ram δεν τα βλέπω. edit: sorry, το autorestart φυσικα ειναι off
Candyman1442169163 Ιούνιος 6, 2007 #5 Ιούνιος 6, 2007 Μπλε οθόνη δεν θα δεις αν είναι ενεργοποιημένο το automatic restart.Κι εγώ μάλλον προς τροφοδοτικό τείνω.. αλλωστε.. είπαμε..(δες το 1ο μου ποστ)!!!
Spyraya Ιούνιος 6, 2007 #6 Ιούνιος 6, 2007 Εγω παντος θα σου προτεινα να κανεις untick το restart automatically (οπως προειπε καποιος) αποΔεξι κλικ My ComputerProperties. Advanced tab. Settings στο Startup and RecoveryΣτο System Failure uncheck Automatically Restart. Click OKΚαι την επομενη φορα που θα κανει restart με μπλε οθονη (BSOD) θα σου εμφανισει το προβλημα.Απο εκει και περα βλεπουμε...Τυχων απαντησεις για BSODhttp://articles.techrepublic.com.com/5100-10877-6053684.htmlΑν ειναι μνημη τοτε δοκιμασε αυτοhttp://oca.microsoft.com/en/windiag.aspΚαλη τυχη:023:
SoulRiver Ιούνιος 7, 2007 #8 Ιούνιος 7, 2007 Παρομοιο προβλημα ειχα οταν ειχε αρπαξει το τροφοδοτικο μου....
cabrinha Ιούνιος 7, 2007 #9 Ιούνιος 7, 2007 Μπλε οθονες πεταει? Απ' οτι καταλαβα οχι. Συνηθως οταν ειναι μνημη ή επεξεργαστης εχουμε τετοιες και γινεται ρεσταρτ.Δοκιμασες να βγαλεις οτι δεν χρειαζεται και να αφησεις μονο τα βασικα για να μπουταρει και να δεις τι παιζει?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.