Jump to content

Με ζαλίζει η TFT

PCuser

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στην παρέα .Παρακαλώ θα ήθελα λίγο βοήθεια , η 1931 ΕΙΖΟ έχει πολύ ωραία χρώματα όντως όμως όταν σύγκρινα πλάϊ της μια άλλη με τα μισά λεφτά και πιο λίγο διαπίστωσα ότι είχε τα ίδια χρώματα (ποιοτικά) και αγόρασα την φτηνή . Το πρόβλημα είναι όμως ότι με ζαλίζει έχοντας δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις ( φωτεινότητα , αντίθεση , συχνότητα , ανάλυση ) και σκέφτομαι να την αλλάξω με την 1931 ( αν μου την αλλάξουν ) .Παίζει ρόλο η μάρκα γενικά στις TFT ? Αν πάρω τη 1931 θα έχω το ίδιο πρόβλημμα με τη ζάλη δηλαδή ισχύει με όλες τις TFT αυτό? Η CRT που έχω δεν καταλαβαίνω τίποτα και ας κάθομαι 10 ώρες καθημερινά. Αν πάρω τη 1931 θα παίζουν όλα τα παιχνίδια? Περιμένω με αγωνία για τις απαντήσεις σας .

Μια είναι η οθόνη.. Eizo

Οι υπόλοιπες δεν με εντυπωσιάζουν. Πάρε την 1931 που λες. Σίγορα θα μείνεις ευχαριστημένος ;)

Εγώ έχω την Τ965 αλλά όπου νάνε θα παραδώσει πνέυμα :S μετα θα πάρω την Eizo Coloredge που η τιμή ξεκινά απο 1600Ε+.:066:

Δεν μας είπες ποια πήρες αντί για την EIZO. Και φίλε pokemon640 τα παραλές. Υπάρχουν και άλλες οθόνες οι οποίες είναι πάρα πολύ καλές. Γενικά πιστεύω πως δεν αξίζει για έναν απλό χρήστη να δώσει ΠΟΛΛΑ λεφτά για μια οθόνη. Οι τιμές αυξάνουν εκθετικά όσο ανεβαίνει η ποιότητα της οθόνης και για μένα απευθύνονται σε επαγγελματίες. Τα 1600Ε που λες μου φαίνονται υπερβολικά υπερβολικά για οθόνη ακόμα και για 22'', όταν μπορείς να βρεις τουλάχιστον αξιοπρεπέστατη 22'' με 350Ε.

Ναι ρε pokemon, οι Eizo είναι τέλειες αλλά είναι δυσανάλογα ακριβές για τους απλούς χρήστες. Για αυτούς υπάρχουν και άλλες μάρκες, όπως οι LG, Samsung, Philips κ.λ.π.

το θεμα με τις eizo εχει γινει καραμελα πια.

ετσι μου ελεγε και κολητος μου και του εκανα πλακα οταν πηρα την 1915s (ειχε eizo) και του δειχνω το panel λεει "ωωωωωωωωωω τελειο" και μετα τον αρχισα στις καρπαζες...

1600Ε? για οθονη? και ποιος πληρωνει ?

στο θεμα με τη ζαλη τωρα, οταν ειχα παρει την lg ειχα παρατηρησει και εγω κατι παρομοιο που οφειλοταν στα hz, εξ αρχης ειχε 75hz αλλα οταν το αλλαξα σε 60hz η κατασταση βελτιωθηκε σημαντικα.

επισης σημαντικο για ειναι να η σωστη ρυθμιση φωτεινοτητας - ατιθεσης, ηα ποψη ολα στα max δεν ειναι παντα η σωστη.

Ριχνεις ΠΟΛΥ την φωτεινοτητα (ετσι πρεπει ετσι και αλλιως) και την ανεβαζεις μονο μεσω contrast οταν φτασεις στο επιθυμητο επιπεδο.

Υπάρχει περίπτωση σε μια TFT να έχει σωστες ρυθμίσεις και είτε κακής ποιότητας είτε κατασκευαστικού ελατώμματος να σε ζαλίζει ? Γιατί αν προσέξατε εγραψα πριν ότι δοκίμασα όλες τους συνδυασμούς ρυθμίσεων . Μια Samsung 17΄΄ που έχει φίλος με 4 ms χ.α. (720 BF νομίζω ) καμία ζάλη δεν αισθάνομαι .

Υπάρχει περίπτωση σε μια TFT να έχει σωστες ρυθμίσεις και είτε κακής ποιότητας είτε κατασκευαστικού ελατώμματος να σε ζαλίζει ? Γιατί αν προσέξατε εγραψα πριν ότι δοκίμασα όλες τους συνδυασμούς ρυθμίσεων . Μια Samsung 17΄΄ που έχει φίλος με 4 ms χ.α. (720 BF νομίζω ) καμία ζάλη δεν αισθάνομαι .

Γι' αυτό ρώτησα φίλε μου ποιά οθόνη έχεις, αλλά από ό,τι φαίνεται με έγραψες...

Το εχω και γω αυτο το προβλημα με τις TFT στο μαγαζι,οτι και να ρυθμισω πονανε τα ματια μου,μονο με κατι 19αρες Philips μπορω να κατσω παραπανω ωρα αλλα καμια σχεση με την 17αρα CRT Philips σπιτι οπου μπορω και καθομαι με τις ωρες στην κυριολεξια,

Γι' αυτό ρώτησα φίλε μου ποιά οθόνη έχεις, αλλά από ό,τι φαίνεται με έγραψες...

Καταρχήν σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες ,δεν σε έγραψα απλά ήθελα να ξέρω τι γίνεται γενικά με τις TFT . Τώρα η οθόνη έχει TN panel που το έψαξα και είναι iiyama 1900s-B2 .

Παρακαλώ όποιος είχε παρόμοια εμπειρία και βρήκε λύση να βοηθήσει . Πάντως από τη πλευρά μου θέμα ρυθμίσεων δεν υπάρχει .

Στην οθόνη του φίλου σου για πόση ώρα κάθισες και δεν σε έπιασε ζαλάδα; Ρωτάω ώστε να αποκλειστεί κάτι να σε ενοχλεί στις TFT ανεξαρτήτως μάρκας-μοντέλου. Επίσης τι συνθήκες φωτισμού έχεις στο δωμάτιο (πολύ σκοτεινό-πολύ φωτεινό); Πάντως αν δεν έχουν περάσει 10 μέρες από την αγορά και η οθόνη είναι άθικτη με την συσκευασία της πήγαινέ την στο μαγαζί και ζήτα την EIZO (αφού βεβαιωθείς πως δεν έχει "ευαισθησία" στις TFT). Πιθανότατα θα στην αλλάξουνε καθώς η EIZO είναι πιο ακριβή και θα μπουν χρήματα στο ταμείο...

Στην οθόνη του φίλου σου για πόση ώρα κάθισες και δεν σε έπιασε ζαλάδα; Ρωτάω ώστε να αποκλειστεί κάτι να σε ενοχλεί στις TFT ανεξαρτήτως μάρκας-μοντέλου. Επίσης τι συνθήκες φωτισμού έχεις στο δωμάτιο (πολύ σκοτεινό-πολύ φωτεινό); Πάντως αν δεν έχουν περάσει 10 μέρες από την αγορά και η οθόνη είναι άθικτη με την συσκευασία της πήγαινέ την στο μαγαζί και ζήτα την EIZO (αφού βεβαιωθείς πως δεν έχει "ευαισθησία" στις TFT). Πιθανότατα θα στην αλλάξουνε καθώς η EIZO είναι πιο ακριβή και θα μπουν χρήματα στο ταμείο...

Κοίταξε τη διαφορά τη νοιώθω αμέσως δηλ. στην iiyama νοιώθω την εικόνα να μου καίει τα μάτια απότη πρώτη στιγμή με όλες τις συνθήκες φωτισμού που με ρωτάς ( το συναίσθημα είναι παρόμοιο με CRT που δουλεύει με 60 ΗΖ με τη διαφορά ότι η οθόνη sth TFT δεν τρεμοπαίζει και υπόψιν δοκίμασα όλες τις συχνότητες 60-75 ΗΖ με 1280χ1024 ) με του φίλου μου δεν νοιώθω κάτι τέτοιο . Ούτε 4 μέρες δεν πέρασαν με την συσκευασία άθικτη 0 pixel (γιατί την έλεγξα προτού τη πάρω σε 1024χ768 για πίξελ )και δεν την αλλάζουν λέει παρόλο που τους λέω να πάρω τη 1931 με τη δικαιολογία ότι ανοίχθηκε και τη δοκίμασα αλλά εγώ ήξερα ότι το μόνο που δεν θα είχα πρόβλημα λόγω TFT ήταν με τα μάτια μου .

Χμ... Οτι δικαιούσαι αλλαγή δικαιούσαι ΣΙΓΟΥΡΑ. Τσεκαρέ το και με μια αναζήτηση στο forum. Σε κάποια posts έχουν δωθεί οι νομοθεσίες που το αναφέρουν ρητά αυτό σου το δικαίωμα. Καλά θα κάνεις να το απαιτήσεις στην ανάγκη με καθοδήγηση από τη γραμματεία καταναλωτή....

Δεν μας είπες ποια πήρες αντί για την EIZO. Και φίλε pokemon640 τα παραλές. Υπάρχουν και άλλες οθόνες οι οποίες είναι πάρα πολύ καλές. Γενικά πιστεύω πως δεν αξίζει για έναν απλό χρήστη να δώσει ΠΟΛΛΑ λεφτά για μια οθόνη. Οι τιμές αυξάνουν εκθετικά όσο ανεβαίνει η ποιότητα της οθόνης και για μένα απευθύνονται σε επαγγελματίες. Τα 1600Ε που λες μου φαίνονται υπερβολικά υπερβολικά για οθόνη ακόμα και για 22'', όταν μπορείς να βρεις τουλάχιστον αξιοπρεπέστατη 22'' με 350Ε.

Άλλο να λέμε Ultra high end οθόνες για σχέδιο και έντονη κίνηση, και Color management, και calibration(μια βεντούζα που «ψάχνεί» να ρυθμίσει αυτόματα το pixel clock) κ.α. και άλλο μια απλή οθόνη της αγοράς με 350Ε. Οι Coloredge είναι καλύτερες σε όλα από τις CRT και την συγκεκριμένη που έχω τώρα. Για αυτό και η τιμή είναι 1200+(19’) 1600-5500+(21-24’). Τώρα για τον απλό χρήστη, από όσες έχω δει από κοντά, κατά την γνώμη μου είναι: NEC, Philips, Samsung.

Κοίταξε τη διαφορά τη νοιώθω αμέσως δηλ. στην iiyama νοιώθω την εικόνα να μου καίει τα μάτια απότη πρώτη στιγμή με όλες τις συνθήκες φωτισμού που με ρωτάς ( το συναίσθημα είναι παρόμοιο με CRT που δουλεύει με 60 ΗΖ με τη διαφορά ότι η οθόνη sth TFT δεν τρεμοπαίζει και υπόψιν δοκίμασα όλες τις συχνότητες 60-75 ΗΖ με 1280χ1024 ) με του φίλου μου δεν νοιώθω κάτι τέτοιο . Ούτε 4 μέρες δεν πέρασαν με την συσκευασία άθικτη 0 pixel (γιατί την έλεγξα προτού τη πάρω σε 1024χ768 για πίξελ )και δεν την αλλάζουν λέει παρόλο που τους λέω να πάρω τη 1931 με τη δικαιολογία ότι ανοίχθηκε και τη δοκίμασα αλλά εγώ ήξερα ότι το μόνο που δεν θα είχα πρόβλημα λόγω TFT ήταν με τα μάτια μου .

Για να μη γίνει παρεξήγηση στο πρώτο μου ποστ ανέφερα αν μου την αλλάξουν

ενοώντας τη δεύτερη φορά που θα πάω για να μιλήσω και με τον υπεύθυνο .

Δεν ξέρω τι να πω... Το ενδεχόμενο να έχεις κάποια ευαισθησία στα μάτια(δηλαδή να έχεις κάποια μικρή ευαισθησία ώστε να σε ενοχλεί η οθόνη σου λόγω κακής ποιότητας panel) το έχεις σκεφτεί; Ελπίζω να μην είναι αυτό βέβαια(νέα οθόνη αγοράζεται, μάτια όχι...), αλλά ας περιμένουμε μήπως σκεφτεί κάτι και κανείς άλλος.

Χμ... Οτι δικαιούσαι αλλαγή δικαιούσαι ΣΙΓΟΥΡΑ. Τσεκαρέ το και με μια αναζήτηση στο forum. Σε κάποια posts έχουν δωθεί οι νομοθεσίες που το αναφέρουν ρητά αυτό σου το δικαίωμα. Καλά θα κάνεις να το απαιτήσεις στην ανάγκη με καθοδήγηση από τη γραμματεία καταναλωτή....

Μήπως έχεις κάποια Links πρόχειρα να μου στείλεις ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.