ΔΙΟΜΗΔΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2007 Αλλαξα μια μητρική Από MSI έβαλα ASUS A8N32SLI DELUXE. Σκληρός δίσκος WD4000ΚD Θέλω να κάνω και Format. Εχω ρυθμίσει το BIOS και προχώρισα στην εγκατάσταση των WINDOWS. Στην αρχή δεν μου έβλεπε τον σκληρό παρά μόνο στην πρώτη οθόνη του BIOS γιατί ήταν SATA και τον είχα βάλει στη θέση που όριζε ο κατασκευαστής η οποία ηταν sata II. Μετά τον έβαλα στην απλη σατα και τον βλέπει σαν τρίτο IDE ΜASTER. Kατά την εγκατάσταση όμως όταν φθάνει στην επιλογή για να πατήσω enter και πατάω μου βγάζει ότι δεν έχω σκληρό ή ότι θέλει οδηγό ο σκληρός η αναβάθμηση το BIOS Είναι αυτό που φοβάμαι; Οτι υπάρχει ασυμβατότης σκληρού δίσκου και ότι ίσως πρέπει να μπει στη θέση IDE PRIMARY [έχει δική του θέση γι' αυτό τον μπλε συνδετήρα IDE] για να τον βλέπει κανονικά; Μήπως θέλει δηλ. να πάρω IDE δίσκο;Αν έχει κανεις γνώση από asus το τι δίσκους θέλει ας μου απαντήσει η αν είναι κάτι άλλο ας το γράψει και αυτό και τον ευχαριστώ προκαταβολικά.
Γιάννης_84 Ιούνιος 3, 2007 #2 Ιούνιος 3, 2007 Δεν υπάρχει ασυμβατότητα. Το f6 το πάτησες στην εγκατάσταση;
cabrinha Ιούνιος 3, 2007 #3 Ιούνιος 3, 2007 Eιναι οτι ειπε ο παραπανω. Πρεπει οταν ξεκιναει το setup να βαλεις μια δισκετα με τα απαραιτητα για τους sata drivers. Εφοσον δεν εχεις δισκετα πρεπει να κατεβασεις τα αρχεια απο το ιντερνετ και να τη φτιαξεις. Αν παλι δεν εχεις floppy drive τοτε πρεπει να φτιαξει ενα cd των windows με τους οδηγους ενσωματωμενους (slipstream).
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Ιούνιος 4, 2007 Author #4 Ιούνιος 4, 2007 Την ώρα που το έγραφα αυτό κατέβασα ένα αρχείο για sata αλλά το έβαλα και δεν έκανε. Μετά κανόνησα να μου φτειάξει κάποιο παιδί από το CD της μητρικής σε δισκέτα γιατί δεν έχω δεύτερο υπολογιστή και αυτό θα γίνει αύριο και θα δούμε.
blkik Ιούνιος 4, 2007 #5 Ιούνιος 4, 2007 Αν κατάλαβα καλά βλέπει το σκληρο στο τριτο ide master και συ θέλεις να το βλέπει στο πρώτο. Έιχα και γω το ίδιο πρόβλημαΑυτο γίνεται γιατι βλέπει τους Pata ide masters πρώτα και μετα τους sataΨάξε στις ρυθμίσεις του bios της μητρικής και βάλε να βλέπει πρώτα τους Sata και μετα τους Pata
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Ιούνιος 5, 2007 Author #6 Ιούνιος 5, 2007 Αν κατάλαβα καλά βλέπει το σκληρο στο τριτο ide master και συ θέλεις να το βλέπει στο πρώτο. Έιχα και γω το ίδιο πρόβλημαΑυτο γίνεται γιατι βλέπει τους Pata ide masters πρώτα και μετα τους sataΨάξε στις ρυθμίσεις του bios της μητρικής και βάλε να βλέπει πρώτα τους Sata και μετα τους PataΥποψιάζομαι ότι θέλει πιθανόν να τον βλέπει στο πρώτο ιde, όχι ότι θέλω εγώ να ειναι στο πρώτο. Εφτειξα δισκέτα δυο φορές γιατί μου ζήτησε το τχτ setup oem προχώρησε λιγο παραπάνω αλλά και πάλι μου λέει ότι δεν βλέπει το σκληρό ενώ στο BIOS το βλέπει και στις δύο οθόνες κανονικά. Υποψιάζομαι ότι δεν θέλει αυτό το σκληρό ή ότι μπορεί και να έχει πρόβλημα ο δίσκος. Δέν έχει επιλογή να βλέπει πρώτα τους sata.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Ιούνιος 5, 2007 Author #7 Ιούνιος 5, 2007 Θυμάμαι επίσης ότι στην αρχή της ζωής αυτού του δίσκου δηλ. στο ξεκκίνημα που μου έβαζε ο ανεψιός μου τα windows έφαγε μερικές απανωτές επανεκκινήσεις σβησίματα. Τότε φοβήθηκα ότι χάλασε και είχε δυσκολίες να μπει στα windows, αλλά αφού δούλευε το παρέβλεπα. Τώρα που έχω δυσκολίες να αναγνωρίσουν τα windows το σκληρό δίσκο έχουν μπει πάλι ψύλλοι στ' αυτιά μου και φοβάμαι μήπως φταίει ο δίσκος ή και οτιδήποτε άλλο που δεν έχω βρει ακόμη.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Ιούνιος 12, 2007 Author #8 Ιούνιος 12, 2007 Τελικά το πρόβλημα προερχόταν από το δίσκο από τότε που ειχε κάνει τους θορύβους. Τον διαμόρφωσα όλον με το NTFS αργά για να τον σώσω και τώρα δουλύει εδώ και κάμποσες ημέρες χωρίς partition.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.