Jump to content

Ποιά ψηφιακή να πάρω;

Recommended Posts

Θέλω μία έως 300€ αλλά να βγάζει καλές φωτογραφίες και να έχει καλό οπτικό ζούμ, βρήκα μερικές, ποιά μου προτείνετε;

OLYMPUS FE-230

OLYMPUS FE-200

KODAK V705 (2 φακοί)

CANON A710 IS

FUJI F 40 FD

Αν σκοπεύεις να βγάζεις φωτογραφίες και σε κλειστούς χώρους ή και με συννεφιά Fuji χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορείς να διαβάσεις πολλά συγκριτικά και να δεις και φωτογραφίες συγκριτικές πχ με την canon στα ίδια ISO και εκεί θα δεις και μόνος σου τις διαφορές.

Οι περισσοτερες Fuji έχουν noise reduction σε υψηλά iso και γι'αυτο φαίνονται πιο καθαρές απλά αυτό η canon δεν το έχει κάνει για να επιτρέπει αλλαγές στην φωτό από τον χρήστη.

CANON A710 IS οπωσδήποτε! τρομερή ποιότητα φωτογραφίας...

Προς κάθε υποψήφιο αγοραστή

ας δει στο www.dpreview.com το συγκριτικό της Fuji f30 με την 7ρα canon και μετά μπορείτε να αγοράσετε έχοντας γνώση των διαφορών.

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf31fd/page11.asp

το link για όσους θέλουν να μπουν στο ψητό κατευθείαν μαζί με τις επόμενες 2 σελίδες όπου γίνονται οι συγκρίσεις σε μεγαλύτερα ISO.

Η ανωτερότητα είναι στον αισθητήρα και όχι στην μείωση θορύβου (τι θόρυβο να μειώσεις στην canon όταν δεν μπορείς να πιάσεις τίποτα άλλο εκτός από θόρυβο?)

Οι περισσοτερες Fuji έχουν noise reduction σε υψηλά iso και γι'αυτο φαίνονται πιο καθαρές απλά αυτό η canon δεν το έχει κάνει για να επιτρέπει αλλαγές στην φωτό από τον χρήστη.

Για δώσε μας και ένα link γιατί εγώ ξέρω άλλα (έδωσα και τα link παραπάνω)

Προς κάθε υποψήφιο αγοραστή

ας δει στο www.dpreview.com το συγκριτικό της Fuji f30 με την 7ρα canon και μετά μπορείτε να αγοράσετε έχοντας γνώση των διαφορών.

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf31fd/page11.asp

το link για όσους θέλουν να μπουν στο ψητό κατευθείαν μαζί με τις επόμενες 2 σελίδες όπου γίνονται οι συγκρίσεις σε μεγαλύτερα ISO.

Η ανωτερότητα είναι στον αισθητήρα και όχι στην μείωση θορύβου (τι θόρυβο να μειώσεις στην canon όταν δεν μπορείς να πιάσεις τίποτα άλλο εκτός από θόρυβο?)

Καλά το ότι ισχύει κάτι για ένα μοντέλο ενός καταστευαστή δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας και για τα υπόλοιπα μοντέλα του.

Δεν θυμάμαι που είχα δει για το noise reduction, ίσως να μην έχω δίκιο για τις fuji καθώς δεν έχω και προσωπική εμπειρία. Για την canon όμως δείτε την φωτό που τράβηξα με iso 800 (f2.8 , 1/30 , Is-on) και ένα πέρασμα με noisware μετά μιάζει με iso 80.

529438471_72a4978d11.jpg?v=0

Όταν εκτυπώσεις φαίνεται η διαφορά (αν και ακόμα και σε αυτήν την μικρή φαίνονται αρκετά artifacts κυρίως στο περίγραμμα της κιθάρας).

Μπορείς να ανεβάσεις πχ μόνο το αριστερό χέρι στην ταστιέρα μεγενθυμένο Χ4 να δούμε πως φαίνεται?

Ζαλίστηκα από την θολούρα!

Ότι και να κάνει το φίλτρο δεν μπορεί να αναδείξει λεπτομέρεια που δεν έχει μπορέσει να την συλλάβειι. Το ίδιο πάνω κάτω θα ήταν και η αρχική (απλά με αρκετά παραπάνω κόκκο) αλλά και πάλι ούτε χορδές θα έβλεπες, ούτε τα γράμματα να διαβάσεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Συμφωνώ για την Canon A710IS αλλά το θέμα είναι μια μηχανή να βγάζει καλές φωτογραφίες, χωρίς να χρειάζεται να τις διορθώνω στον υπολογιστή. Βέβαια για να πω την αλήθεια έχω "κολλήσει" ανάμεσα στις KODAK και FUJI. Συνεχίζω τις συγκρίσεις πάντως, αν και οι περισσότεροι είστε προς την Canon και θα με πείσετε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.