sakattack1442169065 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1, 2007 http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=7505http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543%7E117765,00.htmlγια κατεβαστηρι ή ΗΤPC ή notebookμαζι με τα τσιπσετ που εχει επισης με εξοικονομηση ενεργειας http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6703 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Ιούνιος 1, 2007 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2007 Εγω θελω αυτην την CPU για το κινητο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Ιούνιος 1, 2007 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2007 Εγω θελω αυτην την CPU για το κινητο μου.xaxaxaxa9-watt, τι άλλο θα κάνουνε.. καλύτερα να ανάβεις το PC, παρά τη λάμπα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckdiablo555 Ιούνιος 1, 2007 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2007 Αν κάτι είναι που πρέπει κανεις να παραδέχεται την AMD για τα τσιπάκια της είναι ότι τουλάχιστον αυτήν την περίοδο έχουν πολύ καλύτερh διαχειρηση ενέργειας στον ανταγωνισμο...!και απο οτι θυμαμαι και απο παλλιοτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Ιούνιος 2, 2007 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2007 Συμφέρει εταιρείες που έχουν πολλά μηχανάκια και δουλεύουν office και web. Ξέρετε πόση οικονομία στο ρεύμα γίνεται με τέτοια κομμάτια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
amdnikos Ιούνιος 9, 2007 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2007 Αν κάτι είναι που πρέπει κανεις να παραδέχεται την AMD για τα τσιπάκια της είναι ότι τουλάχιστον αυτήν την περίοδο έχουν πολύ καλύτερh διαχειρηση ενέργειας στον ανταγωνισμο...!και απο οτι θυμαμαι και απο παλλιοτερα!Δε θα ελεγα οτι παντα ισχυε αυτο οντας χρηστης amd απο εποχες thunderbird ειδικα αυτος ο 1000αρης ηταν παναγια μου βοηθα απο πλευρας καταναλωσης και θερμοκρασιας:046: .Η μεγαλη επανασταση της amd ηταν με τη ελευση των πρωτων athlon 64 εν αρχη σε 754 socket και κατοπιν 939 εποχη που μεσουρανουσαν οι prescott στα intel desctop συστηματα.Παντως με την ελευση των c2d εκλεισε για τα καλα αυτη η ψαλιδα και πλεον με τα νεα rev απο πλευρας amd και intel ειναι μια κοντρα κυριολεκτικα στηθος με στηθος που για ακομα μια φορα οφελειται ο καταναλωτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούνιος 9, 2007 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2007 Δε θα ελεγα οτι παντα ισχυε αυτο οντας χρηστης amd απο εποχες thunderbird ειδικα αυτος ο 1000αρης ηταν παναγια μου βοηθα απο πλευρας καταναλωσης και θερμοκρασιας:046: Παναγιά μου βόηθα ήταν και οι πρώτοι Ρ4 εκείνη την εποχή αλλά πέρασε "απαρατήρητο" για 2 λόγους.1) Η AMD έδινε την μέγιστη κατανάλωση της CPU ενώ η Intel την μέση.2) Ήταν ο καιρός που η AMD δεν έδινε πάντα ψύκτρες μαζί με τους επεξεργαστές και μας πουλάγανε κάτι μούφες αλουμινένιες οι οποίες απλά δεν αρκούσαν. Με μια χάλκινη δεν είχες κανένα απολύτως πρόβλημα. Η intel από την άλλη έδινε πακέτο την γομαρόψυκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amdnikos Ιούνιος 9, 2007 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2007 Παναγιά μου βόηθα ήταν και οι πρώτοι Ρ4 εκείνη την εποχή αλλά πέρασε "απαρατήρητο" για 2 λόγους.1) Η AMD έδινε την μέγιστη κατανάλωση της CPU ενώ η Intel την μέση.2) Ήταν ο καιρός που η AMD δεν έδινε πάντα ψύκτρες μαζί με τους επεξεργαστές και μας πουλάγανε κάτι μούφες αλουμινένιες οι οποίες απλά δεν αρκούσαν. Με μια χάλκινη δεν είχες κανένα απολύτως πρόβλημα. Η intel από την άλλη έδινε πακέτο την γομαρόψυκτρα.Jim με εξαιρεση τους northwood se p4 τουλαχιστουν ολα αυτα που αναφερεις ισχυουν και ειναι λιγο πολυ γνωστα.Δεν αναφερθηκα στην παρουσα φαση για p4 για αυτο ειπα οχι παντα.Τον p4 τον αφησα σε συγκριση με τον athlon 64 που το θεμα ηταν πολυ ξεκαθαρο οσο αφορα την καταναλωση αλλα και θερμικη συμπεριφορα υπερ της amd.Παρεθεσα μια "κοντρα" μεταξυ thunderbird 1000 (επι τη ευκαρια ηταν ο πρωτος cpu που εσπασε το φραγμα του 1ghz αλλα εκεινη την περιοδο δεν υπηρχε p4 αλλα η elit της intel ηταν ο p3 στα 800 αν θυμαμαι καλα) και p3 οπου παροτι πολυ πιο αποδοτικος ο amd cpu δεν ειχε καμμια σχεση σε ενεργειακη και θερμικη συμπεριφορα με τον p3.O p3 μπορουσε να δουλεψει χωρις καν ψυκτρα (σε idle καταστασεις παντα:033: ) ενω ο thunderbird λιγα δεπτερολεπτα μετα και μεσα στο bios ακομα επαιρνε φωτια.(Οσο ανωμαλο και να σας φανει το οτι η cpu ηταν τοσο "αναφλεξιμη" σε θερμοκρασια αλλα και σε επιδοσεις ηταν αυτο που με εκανε να λατρεψω την amd:001: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Ιούνιος 9, 2007 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2007 Μα ούτε εγώ αναφέρομαι στους τελευταίους P4, αλλά στους πρώτους Ρ4 (τέλη 2000 - Wilammete)Ο Ρ3 ήταν όντως πολύ καλό τσιπάκι αλλά δεν ανέβαζε εύκολα συχνότητα και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Athlon. Γι'αυτό βγήκε ο Ρ4 (423 - Netburst). Το προηγούμενο Post μου αναφέρεται σε αυτούς και όχι στον P3. Ο Athlon (Thunderbird) μπορεί να ήταν καυτός σε σχέση με τον Ρ3 αλλά ήταν και άλλη κλάση επιδόσεων. Ο Ρ4 και αργός ήταν και πολύ ζεστός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Ιούνιος 9, 2007 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2007 Παναγιά μου βόηθα ήταν και οι πρώτοι Ρ4 εκείνη την εποχή αλλά πέρασε "απαρατήρητο" για 2 λόγους.Όλοι ανεξαιρέτως οι netburst ήταν απαράδεκτες ψησταριές που είχαν και πενιχρότατη απόδοση.Η AMD έδινε την μέγιστη κατανάλωση της CPU ενώ η Intel την μέση.Αυτό ουδέποτε έπαψε να ισχύει. Ισχύει ακόμα καί τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amdnikos Ιούνιος 9, 2007 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2007 Ο Ρ3 ήταν όντως πολύ καλό τσιπάκι αλλά δεν ανέβαζε εύκολα συχνότητα και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Athlon. Γι'αυτό βγήκε ο Ρ4 (423 - Netburst). QUOTE]Σωστα jim.Για αυτο αναφερθηκα καθαρα και μονο σε p3 γιατι οποιαδηποτε αλλη συγκριση μεταξυ πρωτων p4(willamite) και πανω με αντιστοιχους amd , η intel υστερουσε και σε καταναλωση αλλα και θερμοκρασιες αισθητα.Οσο αφορα τον p3 ηταν οντως ανωτερος και απο αποψη ενεργειας οσο και επιδοσεων αφου στους πρωτους p4 (willamite) εριχνε στα αυτια ακομα και στην περιστωση που αυτοι ηταν αρκετα πιο ψηλα χρονισμενοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samplist Ιούνιος 9, 2007 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 9, 2007 Καλά ολα αυτά, αλλα το θέμα είναι ολοι να κινηθουν προς τη κατευθυνση αυτη για δυο λογους.1)οικονομια2)ησυχια (επιτελους)το τωρινο πισι μου με κανει να αναπολω την αμιγκα και τον αμστραντ που δεν εκαναν καθολου θορυβο (εκτος απο το drive χε χε). λεμε οτι προχωραει η τεχνολογια και θελουμε 17 τουρμπινες και δεκα αντλιες να κουλαρουμε τα πισι μας, τη μιση δεη να τα τροφοδοτίσουμε, και ερωτω πρόοδος ειναι μονο η ταχύτητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιούνιος 19, 2007 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2007 1) Η AMD έδινε την μέγιστη κατανάλωση της CPU ενώ η Intel την μέση.Αυτό ουδέποτε έπαψε να ισχύει. Ισχύει ακόμα καί τώρα.Υπαρχει καμια αποδειξη? Η Ιντελ στο site της αναφερει οτι δινει τη μεγιστη καταναλωση.Γιατι να εχω λογους να πιστευω το αντιθετο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anhelito Ιούνιος 19, 2007 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2007 Παιδιά ένα ήσυχο σύστημα σε κάνει να λατρέψεις τους υπολογιστές. Ειδικά ο φορητός που πήρε μια φίλη μου είναι το κάτι άλλο. Πραγματικά είναι αθόυρυβος. Κοινως 0dB. Απίστευτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιούνιος 20, 2007 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2007 Παιδιά ένα ήσυχο σύστημα σε κάνει να λατρέψεις τους υπολογιστές. Ειδικά ο φορητός που πήρε μια φίλη μου είναι το κάτι άλλο. Πραγματικά είναι αθόυρυβος. Κοινως 0dB. ΑπίστευτοΆντε πες μας και το μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Ιούνιος 20, 2007 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2007 On topic γιατί έρχονται και 40-άρια, φίλτατοι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.