Necro Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2007 Λοιπόν, τι καλύτερο να γιορτάσουμε το τέλος των Πανελληνίων(Σάββατο για μένα, αύριο για τους περισσότερους :120: ) και το ξεκίνημα του καλοκαιριού παρά με την αγορά νέου υπολογιστή! Υπάρχουν πολλά threads κτλ, ωστόσο έχω πολλές πολλές απορίες σχετικά και με διάφορα περιφερειακά. Σκοπός μου είναι να πάρω ένα μηχάνημα κυρίως για gaming, downloading και επίσης ασχολούμαι λίγο και με τη δημιουργία/editing μικρών ταινιών με τα γνωστά προγράμματα, συνεπώς με ενδιαφέρει να μη κάνει δύο ώρες να μετατρέψει τα φορματ των ταινιών(dual core ftw). Η απορία που έχω εδώ είναι πως αν μετατρέπω μία ταινία θα μπορώ παράλληλα να κάνω κάτι άλλο ''βαρύ''(μουσική, internet με πολλά tabs κτλ), γιατί με τους μονοπύρηνους πάντα 100% χτύπαγε. Χρειάζομαι επίσης μία οθόνη. Βλέπω μία στενότητα στα μοντέλα philips, και έχουν πέσει γενικά οι τιμές(προσωπικά έχω μία 190Χ6, και δε με πειράζει καθόλου να πάρω το 190X7, νέο μοντέλο να υποθέσω?-απαραίτητη προϋπόθεση το DVI). Τέλος αν ξέρει κανείς από Wi-fi routers που δεν έχουν προβλήματα με online gaming, θα με υποχρέωνε(αν γίνεται να μου πει και κάποιος αν δουλεύουν ανάμεσα σε δωμάτια κτλ). Και εδώ έρχομαι στο άλλο ζήτημα που με καίει, το backup των αρχείων. Επειδή έχω φτάσει σε σημείο να μην εμπιστεύομαι πια τους σκληρούς, θα θελα να ξέρω, με το raid αντιγράφονται τα αρχεία και στους δύο?(δηλαδή θυσιάζω χώρο για ασφάλεια?) Αν χαλάσει ο ένας, ο άλλος θα είναι έτοιμος να τρέξει με τα πάντα μέσα(windows προγράμματα κτλ ?). Είναι εύκολη η εγκατάσταση/συντήρησή τους? Οι δίσκοι raid edition της WD έχουν κάτι παραπάνω να προσφέρουν σε αυτό το τομέα? Χρησιμοποιούνται ο καθένας μόνος του?(Το μηχάνημα θα στήθεί σε μαγαζί αρχικά) Hardware: Όσον αφορά το κουτί, οι απαιτήσεις μου : Πρώτα να είναι καλή η ποιότητα κατασκευής, έπειτα ο θόρυβος, μετά ο χώρος/εργονομία. Δεν είμαι πολύ έμπειρος στο χειρισμό του εσωτερικού, αλλά όταν πρέπει να εγκαταστήσω κανά δίσκο/κάρτα να μη μου βγαίνει η πίστη. Η μητρική πάνω από όλα αξιόπιστη. Δεν με ενδιαφέρει το sli, ωστόσο με βολεύουν τα chipsets της nvidia. Αν για το Wi-fi router χρειάζομαι κάρτα ασύρματου δικτύου, ή βάλτε μία στο μηχάνημα, η έστω να έχει η μητρική Ουφ αυτά ήταν... λοιπόν δηλαδή χρειάζομαι: -Case -PSU -cpu -mobo -vga -Μνήμες -dvd writer/reader κτλ(μάλλον nec)+floppy, υποθέτω για raid? -σκληρό/σκληρούς αντίστοιχα -οθόνη -win XP(δε νομίζω να με παραπέμψει κανείς στα vista...) router είναι εκτός της τιμής Διαθέτω +-1500 ευρώ(μην ανησυχείτε φθάνουν) Μπορείτε να κάνετε ότι αλχημείες θέλετε(άλλος να βάλει καλό κουτί, έναντι μικρότερης cpu ή καλύτερη οθόνη κτλ.) Ευχαριστώ και μόνο για την ανάγνωση
tacticalcube138 Μάϊος 30, 2007 #2 Μάϊος 30, 2007 Όσον αφορά το RAID θες το RAID-1 (mirroring) ώστε αν ο ένας σκληρός χτυπήσει θα δουλεύει ο άλλος κανονικά. Σε αυτή την περίπτωση θες δύο ίδιους δίσκους (τύπος, χωρητικότητα) και ο ωφέλιμος χώρος θα είναι ο μισός εφόσον τα δεδομένα γράφονται και στους δύο δίσκους. Υπάρχει και το RAID-5 το οπόιο απαιτεί 3 δίσκους, όχι κατά ανάγκη ίδιους, που ο ωφέλιμος χώρος είναι παραπάνω από το μισό. Σε αυτή την περίπτωση αν χτυπήσει ένας δίσκος απλά τον αλλάζεις.Όσον αφορά τον επεξεργαστή και εφόσον θες απρόσκοπτη και απαιτητική λειτουργία προτείνω AMD.
MadCatMk21442169156 Μάϊος 30, 2007 #3 Μάϊος 30, 2007 Necro, επειδή ο πατέρας μου *είναι* video editor είναι πού πιθανό να χρειαστεί να ρίξεις κανά 15-200άρι για video card (ο πατέρας μου έχει δύο) αν ασχολείσαι τόσο..Σε τί πρόγραμμα κάνεις τα video? (:067:Edius FTW)Case.. Άμα θες να έχεις πολλο΄θς εσωτερικούς.. TT Armor?Οθόνη.. δε ξέρω από μάρκες; Για Video Editing θες δύο βασικά.. αλλά ίσως να αρκείσαι και στη μία (δύο μάλλον δε φτάνουν τα λεφτά)
Necro Μάϊος 30, 2007 Author #4 Μάϊος 30, 2007 Όσον αφορά το RAID θες το RAID-1 (mirroring) ώστε αν ο ένας σκληρός χτυπήσει θα δουλεύει ο άλλος κανονικά. Σε αυτή την περίπτωση θες δύο ίδιους δίσκους (τύπος, χωρητικότητα) και ο ωφέλιμος χώρος θα είναι ο μισός εφόσον τα δεδομένα γράφονται και στους δύο δίσκους. Υπάρχει και το RAID-5 το οπόιο απαιτεί 3 δίσκους, όχι κατά ανάγκη ίδιους, που ο ωφέλιμος χώρος είναι παραπάνω από το μισό. Σε αυτή την περίπτωση αν χτυπήσει ένας δίσκος απλά τον αλλάζεις.Όσον αφορά τον επεξεργαστή και εφόσον θες απρόσκοπτη και απαιτητική λειτουργία προτείνω AMD.Αυτο ακριβώς θέλω, ας θυσιάζεται ο ένας σκληρός δε με ενδιαφέρει, απλά να μπορώ να λευτουργήσω με τον ένα κανονικά αν πάθει κάτι ο άλλος. Ξέρεις οι raid edition της WD αν μπορούν να λειτουργήσουν έτσι ή γενικά μου αρκού δύο ίδιοι ?madcat, πολύ υποτυπώδη πράγματα κάνω, με την 7600GT και τον μονοπύρηνο athlon μια χάρα τα πήγαινα, δεν είμαι ούτε καν σε εραστιτεχνικο επίπεδο...συνθέσεις να βλέπω ^^ ευχαριστώ για τις απαντήσεις
tacticalcube138 Μάϊος 30, 2007 #5 Μάϊος 30, 2007 Οι WD Raid Edition είναι λίγο πιο αθόρυβοι, με λίγο μεγαλύτερο MTBF και λίγο πιο γρήγοροι σε Raid, αλλά πιο ακριβοί ειδικά οι RE2.Όμως νομίζω ότι καλύτεροι είναι οι Maxtor.Επίσης τα Windows δεν υποστηρίζουν Raid-1 (πλην των εκδόσεων server), υποστηρίζουν όμως οι μητρικές (όχι όλες).
Necro Μάϊος 30, 2007 Author #6 Μάϊος 30, 2007 ε προτείνετε παιδιά σύστημα που να πληρεί τις προϋποθέσεις αυτές
Cyber_Cookie Μάϊος 30, 2007 #7 Μάϊος 30, 2007 Θες AMD ή Ιntel? ΑΤi η nvidia? Σκληρούς WD η Seagate 7200.10?
MadCatMk21442169156 Μάϊος 30, 2007 #8 Μάϊος 30, 2007 -Case επιμένω Armor, την πάω πάρα πολύ-PSU Cougar ή Be Quiet!-cpu 6600 όπως όλοι σήμερον ημέρα-mobo assus commando όλοι σήμερον ημέρα-vga 8800gtx όλοι σήμερον ημέρα-Μνήμες Mushkin 2gb kit 1066 5-5-4-12 (ή τις 800άρες)-dvd writer/reader κτλ(μάλλον nec)+floppy, υποθέτω για raid? δεν έχω ιδέα-σκληρό/σκληρούς αντίστοιχα - δεν έχω ιδέα.. WesternDigital 7200?-οθόνη -επίσης δεν έχω ιδέα-win XP(δε σε παραπέμπει κανείς στα vista...)Δε σε παίρνω στο λαιμό μου για τίποτα φυσικά
d|smal Μάϊος 30, 2007 #9 Μάϊος 30, 2007 καλα κουτι αυτονομιζω αλλη κλαση τα λιαν-λιπαρε 2 σκληρους 250αρης και καντους ραιντ 0 κ εναν 320 στην ακρη να αποθηκευεις τα απαραιτητα κατι τετοιο εχω κ γω!
Necro Μάϊος 30, 2007 Author #10 Μάϊος 30, 2007 παιδιά συνθέσεις θέλω για να δωmadcat το pc που λες βγαίνει εκτός budgetsoulclaimer ότι νομίζεις από αυτά που ζητάω
dedicatedgr Μάϊος 30, 2007 #11 Μάϊος 30, 2007 Εγώ σου έχω κάνει attach το screenshot από το σύστημα που σου προτείνω... για mobo το xfx με το 680i LT γιατί για τα υπόλοιπα 680i τζάμπα λεφτά τα δόσεις και δεν θα πάρεις και κάτι χρήσιμο....ας πούμε 3 16xpci e για psyx δεν νομίζω να το χρειάζεσαι ιδιαιτερα....σου έβαλα sli μνήμες με epp για να σκίζουν από μονες του στο oc (συνεργάζονται άψογα με το 680).....q2d 6600 cpu ψήκτρα ζαλμάν 9700led για να να freakarei τον 6600 στην ψύξη και να τον κανεις oc.8800gts 640 και άμα γουστάρεις την κανεις και sli αργότερα....ozc 700ri sli τροφοδοτικό.... armor black για case ... σου έβαλα "λογιτεκ" πληκτρολόγιο και 19lg οθόνη με dvi και 5ms χρόνο απόκρισης και zero pixel εγγύηση.......τέλος σατα dvd-rom και dvd-r για να μην έχει το μεγάλο και κακάσχημο καλώδιο είδε ΚΑΘOΛΟΥ στο κουτί σου....2x samsung 320 σατα 2 δίσκους που ΓΑΜ’ΝΕ...είναι αθόρυβη...δεν ζεσταίνονται...και ΠΕΤΑΝΕ...δεν με έχουν απογοήτευση όσες φορες τους έχω βάλει σε μηχανήματα φίλων...σε διάταξη raid-0 που σημαίνει ότι οι 2 δίσκοι...γίνονται 1ς 640ris...και τι καταφέρνεις με αυτό.....διπλάσιες επιδόσεις....γιατί λειτουργούν και οι δυο ταυτόχρονα....κάτι σαν τις dual channel μνήμες με την μονη διαφορα πως άμα ο ένας πάθει πάθει κάτι...ο άλλος θα έχει τα μισά δεδομένα(δεν συμβαίνει και πολύ συχνά αυτό) 1640 euros please....
MadCatMk21442169156 Μάϊος 30, 2007 #12 Μάϊος 30, 2007 Λοιπόν, κλέβοντας (:040:) την ιδέα για το e-shop σου ανεβάζω και εγώ ένα screenshot, παρόμοια τιμή, με κάποιες αλλαγές... Α ναι, μνήμες έβαλα OCZ, άλλα θα επιμείνω στις mushkin (δεν είχε mushkin το e-shop) Α ναι, και η VGA να είναι κατά προτήμηση evga A ναι, και η case να είναι μαύρη lol Πάλι δε σε παίρνω στο λαιμό μου εννοείται..
dedicatedgr Μάϊος 30, 2007 #13 Μάϊος 30, 2007 Βασικά....καλή η commando καλή και η striker αλλα είναι υπερτιμημένες...εδώ εμείς προσπαθούμε να κατεβουμε στα 1500 και εσύ μας πας στα 1700...και χωρίς πληκτρολόγιο .... 850w τροφοδοτικό είναι 2much πιστεύω...πολύ ακριβό...όσο για την έβγα κάρτα γραφικών...δεν έχει λόγο ...αφού έχουν ακριβώς ίδια επίδοση και η άσους είναι και επώνυμη και οικονομικότερη...έστω και λίγο...
Necro Μάϊος 30, 2007 Author #14 Μάϊος 30, 2007 Ωραίες οι συνθέσεις, αλλά θέλω και xp μέσα στα λεφτά! Πάντως η ιδέα των OCZ με τη Sli mobo είναι καλη, αλλά προτιμώ την xfx γιατί η commando πέφτει βαριά για τις ανάγκες μου. Το 650 των φθηνότερων asus δε κάνει δικά του κόλπα με τις κλοκαρισμένες ocz(για να ρίξω λίγο τη τιμή της μητρικής και να πάω σε asus) Σχετικά με το raid1 dedicated, ωραία αυτά που ακούω, αλλά διατίθεμαι να θυσιάσω τη συνολικη χωρητικότητα για χάρη του backup. Το raid1 μου το προσφέρει αυτό, ή μόνο το raid0? και δε θέλω ούτε πληκτρολόγια ούτε ποντίκια, μείνετε στα βασικά Επίσης, σχετικά με το τροφοδοτικό, δεν έχω υπόψιν μου Sli, οπότε και με 600w seasonic λογικά είμαι κομπλέ
Candyman1442169163 Μάϊος 30, 2007 #15 Μάϊος 30, 2007 Επίσης, σχετικά με το τροφοδοτικό, δεν έχω υπόψιν μου Sli, οπότε και με 600w seasonic λογικά είμαι κομπλέ Πάντως με το Corsair 620 σε review τροφοδοτήσανε PC με δύο 7950GX2 σε SLI! Think about it!
svizi1442169086 Μάϊος 30, 2007 #16 Μάϊος 30, 2007 Το raid1 μου το προσφέρει αυτό, ή μόνο το raid0?Raid1 για mirroring - ασφάλειαRaid0 για ταχύτηταRaid0 + Raid1 συνδυάζεις και τα δύο αλλά θες 4 δίσκους...
MadCatMk21442169156 Μάϊος 30, 2007 #17 Μάϊος 30, 2007 Βασικά....καλή η commando καλή και η striker αλλα είναι υπερτιμημένες...εδώ εμείς προσπαθούμε να κατεβουμε στα 1500 και εσύ μας πας στα 1700...και χωρίς πληκτρολόγιο .... 850w τροφοδοτικό είναι 2much πιστεύω...πολύ ακριβό...όσο για την έβγα κάρτα γραφικών...δεν έχει λόγο ...αφού έχουν ακριβώς ίδια επίδοση και η άσους είναι και επώνυμη και οικονομικότερη...έστω και λίγο... Ναι, δε ζήτησε πληκτρολόγιο lol Τροφοδοτικό, άμα θέλει ας πάρει μικρότερο, το έβαλα μήως ρίξει κι άλλους δίκους μετά, να μην έχει πρόβλημα, δικό του θέμα.. Οι eVGA, πιάνουν τα καλύτερα OC απ'όλες.. Αυτά..
DevilCry Μάϊος 30, 2007 #18 Μάϊος 30, 2007 Πάντως με το Corsair 620 σε review τροφοδοτήσανε PC με δύο 7950GX2 σε SLI! Think about it! Corsair:109: Έχω το 520 και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος!
tacticalcube138 Μάϊος 30, 2007 #19 Μάϊος 30, 2007 Ρε παιδιά κόψτε λίγο, είπε 1500 maximum, ούτε σεντς παραπάνω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.