Jump to content

Προτάσεις για adventure games

feanorian82

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από alex_000

Κακά τα ψέματα αν θές καλό adventure γυρνα πισω στο χρόνο. Το syberia ηταν μια ******* ενώ το point and click πεθανε. Tα myst ποτέ δεν με τρέλαιναν -είναι σαν puzzle games.

Το μόνο καλό που επαιξα τα τελευταία χρόνια ήταν το longest journey.

τα myst είχαν απίστευτους γρίφους. απίστευτα έξυπνα παιχνίδια. είχαν βέβαια έντονα το χαρακτήρα του puzzle, αλλά μου άρεσε πολύ αυτή η μοναχικότητα, δεν αλληλεπιδρούσες με τίποτα πλην του περιβάλλοντος. και τρομερή μουσική. πολύ ατμοσφαιρική.

το syberia είχε μια πολύ ωραία γλυκιά ιστορία - σενάριο, αλλά μέχρι εκεί. δεν μου άρεσε από πλευράς γρίφων δηλαδή, μόνο σαν ατμόσφαιρα.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Που πήγαν τα Monkey Island, Το LOOM! Το Day of the Tentacle, Το Full throttle, Τα Larry, Τα Kings Quest, Space Quest, Police Quest κτλ....

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ....σε CGA παίζαμε και το ευχαριστιώμασταν. Τώρα εκτός ελάχιστον εξαιρεσεων όλα δίνουν βάση να ξεζουμίσουν τις τελευταίες κάρτες γραφικών και CPU's και δεν δίνουν καμία σημασία σε Σενάριο, μουσική, γρίφους, κτλ....

εκτός από αυτά, τα οποία ήταν πανέξυπνα, η ιστορία συνεχίστηκε λίγο ακόμη. εμένα αυτά που πραγματικά μου άρεσαν ήταν τα πρώτα cinematic adventures. ιδιαίτερα το gk2 με είχε συνεπάρει, έπαιζα μέρες. δίνω μεγάλη έμφαση σε 2 τομείς: σενάριο και μουσική. τα γραφικά σε 1 adventure παίζουν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο κατά τη γνώμη μου.

μια ωραία εξέλιξη του point&click σε 3d περιβάλλον ήταν το gk3, αλλά δυστυχώς κανένα παιχνίδι δεν χρησιμοποίησε αυτή την πανέξυπνη μηχανή. τα γραφικά του ήταν πανέμορφα, αν αναλογιστούμε την ισχύ των καρτών (το έπαιζα με riva128 και έπειτα με voodoo3, στη 2η πέταγε).

περίμενα το full throttle, δεν ήξερα ότι το έχουν ακυρώσει, κρίμα.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από sotiris

τα myst είχαν απίστευτους γρίφους. απίστευτα έξυπνα παιχνίδια. είχαν βέβαια έντονα το χαρακτήρα του puzzle, αλλά μου άρεσε πολύ αυτή η μοναχικότητα, δεν αλληλεπιδρούσες με τίποτα πλην του περιβάλλοντος. και τρομερή μουσική. πολύ ατμοσφαιρική.

έγραψες

και λέμε γρίφο-puzzle που η λύση είναι μπροστά στα μάτια σου κ όχι δυο βιβλία μακρυα.

Εκτός από το sherlock holmes :the case of the rose tatoo ....υπάρχει κνένα άλλο παρόμοιο ?

Αυητό το mortem κ΄πως έτσι μου ακούγεται...πήγα και είδα κάτι εικόνες...μάλλον όχι τελικά

Αρχική απάντηση από feanorian82

Προφανώς! Απλά ζητάμε κάτι στο επίπεδο και την υλοποίηση του Gabriel Knight ή των πρώτων Monkey Island με τα σημερινά γραφικά... Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Δεν ειναι δύσκολο. Ειναι απίθανο. Ξεχασέ το κοιτά αλλο ειδος παιχνιδιών..

Λοιπόν. Ξέθαψα το adventure game Dark Fall 2: Lights Out, πρώτου προσώπου με αρκετούς γρίφους αλλά περισσότερο pen and paper. Πολύ έξυπνη ιστορία αν και μερικές φορές χάνω τον καλλιτέχνη... Αν το βρείτε δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Αγόρασα χτες και το Myst IV έπαιξα και λίγο. Η μουσική με άφησε άναυδο. Εξαιρετική. Επίσης μου άρεσε οτι εστίαζε εκεί που πήγαινα το ποντίκι! Έβγαλα 2-3 γρίφους και πιστεύω ότι θα με απασχολήσει καιρό.

Σωτήρη βρήκες το manual?

• 2 weeks later...

Ορισμένοι τίτλοι adventures που αξίζουν τον κόπο:

- Dark Fall: Lights Out (αξίζει να πέξει κανείς και το πρώτο Dark Fall, και μιλάμε οτι τα παιχνίδια αυτά ειναι δημιούργημα ενός μόνο ανθρώπου)

- Return to the Mysterious Island (Μια ευχάριστη εκπληξη)

- Sherlock Holmes: The case of the silver earring (ο δαιμόνιος ντετεκτιβ ξαναχτυπά)

- Myst IV

Ειναι όλα ωραία κλασικά point and click adventures.

Παντως περιμένω με ανυπομονησία το Longest Journey 2, ελπίζω να είναι καλό και αντάξιο του πρώτου. Κάπου διάβασα οτι θα κανει χρήση και του πληκτρολογίου, κακό αυτό. Ελπίζω να μην είναι κάτι σαν Broken Sword 3. Θα δουμε

τα broken δυστυχώς τα έχω ψιλοβαρεθεί. εντάξει, το 1 ήταν απίστευτο, αλλά σιγά σιγά τα βαρέθηκα, δεν ξέρω γιατί. ίσως επειδή κράτησαν ακριβώς το ίδιο στυλ.

γενικά τα περισσότερα adventures είναι δημιούργημα ενός-δύο ανθρώπων. δεν μιλάω τόσο για την τελική υλοποίηση αλλά για την υπόθεση και αρχικό σχεδιασμό.

feanorian82 απίστευτο που το δικό μου myst IV δεν είχε ελληνικές οδηγίες! Να προτιμάτε παπασωτηρίου κοντινότερα προς την πλατεία εξαρχείων αν θέλετε ελληνικό manual.

Σχετικά πιο ελεύθερο πιστεύω... Το Dracula ήταν υπερβολικά γραμμικό στην κίνηση του. Το Return to Mysterious Island μου φαίνεται αρκετά συμπαθητικό. Σε μία screenshot ¨ομως είδα ότι έχει health status. :dots:

Το DarkFall 2 το τερμάτισα και στο Myst είμαι άγρια κολλημένος κάτω από μια καρέκλα...

Αρχική απάντηση από Ebon Page [Σήμερα, στις 11:44]

Ορισμένοι τίτλοι adventures που αξίζουν τον κόπο:

- Dark Fall: Lights Out (αξίζει να πέξει κανείς και το πρώτο Dark Fall, και μιλάμε οτι τα παιχνίδια αυτά ειναι δημιούργημα ενός μόνο ανθρώπου)

- Return to the Mysterious Island (Μια ευχάριστη εκπληξη)

- Sherlock Holmes: The case of the silver earring (ο δαιμόνιος ντετεκτιβ ξαναχτυπά)

- Myst IV

Ειναι όλα ωραία κλασικά point and click adventures.

Κανένα απο αυτά δεν ειναι point and click φίλε . :)

Kαι να μήν το ξεχάσω ένα περιοδικό (νομίζω pc master) δίνει δώρο το diskworld noir, ενα φοβερό Point and click adventure που το συστήνω ανεπιφύλακτα ειδικά σε όσους εχουν την παραμικρή σχέση με τον κόσμο του Terry Prachett (οχι οτι ειναι απαραίτητο για να το ευχαριστηθείς)

• 2 months later...

Ξαναέβαλα το Myst IV με τα patches αυτή τη φορά. Επιτέλους έχει υπότιτλους! Επίσης λέει οτι η καρέκλα θα γίνει λιγο πιο ανεκτική... Αντε να δούμε. Έχω παραγγείλει και το Return to Mysterious Island. Αντε να δουμε...

• 1 month later...

Return to Mysterious Island τέλος.-

Ξεκίνησα ωστόσο το Still Life! Είναι μια χαλαρή συνέχεια του Post Mortem. Gothic ατμόσφαιρα, έξυπνο το οτι παίζεις παράλληλα σε δύο εποχές, γρίφοι μάλλον συνηθισμένοι (δεν βρήκα κάτι που να με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα ακόμη). Εκπληκτικό στόρυ.

http://www.stilllife-game.com/

Σε βρίσκω κάπως υπερβολικό. Ίσως τα σημερινά παιχνίδια να μην έχουν το χιουμορ του ΜΙ αλλά παραμένουν σε γενικές γραμμές αξιόλογα. Όχι όλα φυσικά, για να μην πω τα λιγότερα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.