Jump to content

New AMD X2 System / Γνώμες

dedicatedgr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

σκέφτομαι να πάρω αναβαθμίσω τον αρχαίο σταθερό μου...θέλω να τον κάνω σιγά σιγά όμως και να τον βγάλω και οικονομικό...βασικά με ενδιαφέρει το multitasking... δηλαδή να έχω ανοιχτώ torrent emule msn full γραφικό περιβάλλον και να κάνω dvd riping και να βλέπω και divx η να ακούω μουσική να παίζω κάποιο παιχνίδι(πχ warcraft...red alert 3 και τέτοια) και να μην κολλάω...

Σκέφτομαι για αρχή να πάρω mobo,cpu,και μνήμες...επειδή δεν έχω να τα σκάσω απευθείας και για κάρτα γραφικών και θέλω να είναι καλή.... θα πάρω mobo με onboard γραφικά για τους πρώτους 2 μήνες...να ξεκαθαρίσει λίγο και το dx10 τοπίο

τι λέτε για το MOBO

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523565

RAM

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=964743

CPU

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.559559

Δεν ξέρω αν το mobo κάνει καθόλου overclock αλλα πιστεύω θα μπορέσω να τον ανεβάσω στα 2.2/2.4 .... εννοείτε ότι πριν το κάνω θα αντικαταστήσω το 450ri παλιό τροφοδοτικό μου με κάνα 600ri ..... Σκέφτομαι να βάλω καμια HD2900 πάνω η καμια 8800GTS σε κάνα 2 μήνες σατα δίσκο και τα λοιπά...εσείς τι λέτε δεν θα είμαι άνετος στα vista ? βασικά σκεφτείτε ότι έχω celeron 1.3 και 512 ram στα 133....drama ευτυχώς έχω και laptop.....ενδιαφέρομαι και για παιχνίδια έτσι μην το ξεχνάμε γιατί το ούτε ο φορητός τραβάει στα games....

το κύριο ενδιαφέρον μου είναι αν αυτό ο επεξεργαστείς είναι σύγχρονος και ανταποκρίνεται χωρίς να τα φτύνει.... δηλαδή δεν θέλω ποσότητα...fps και τα λοιπά...θέλω ποιότητα...θέλω να είναι σκυλί...να μην χτυπάει 100% o cpu και τα παίζει...δεν ξέρω βεβαια αν τόσο μικρός επεξεργαστείς και τόσο απλό motherboard με περιορίσουν πολύ...απλά δεν κυνηγάω τα fps....κυνηγάω συνεχόμενη roh χωρίς κωλύματα και gaming σε κανονικές αναλύσεις όχι 800X600

μήπως τελικά να τα σκάσω και να πάρω core 2 δυο με ένα nforce 650 .... αλλα να το κάνω αυτό όχι για να μου κάνει rip το dvd 3 λεπτά νωρίτερα....να το κάνω αυτό γιατί ο άλλος θα τα βλέπει όλα κωλυόμενα ...

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τον ATHLON 64 X2 3600. Μάλιστα σε σχέση με τον celeron 1.3 και 512 ram στα 133 θα δεις τεράστια διαφορά. Για τα παιχνίδια που αναφέρεις σου κάνει και μια X1650Pro και μετά πας σε DX10 όπως λες.

Αμφιβάλλω αν θα τρέχει game με onboard κάρτα γραφικών, οπότε προσάρμοσε τις ανάγκες σου στο γεγονός αυτό. Προτείνω μια μικρή 8600GT και μετά πάρε ότι θες.(Χ1950 PRO, αν θες κάτι πιο δυνατό να κρατήσει μέχρι να μαζέψεις για καλή dx10)

δηλαδή σε σχέση με ένα σύστημα core 2 δυο τι χάνω?γιατί αν είναι να πάρω μια super κάρτα γραφικών και να με κόβει ο επεξεργαστής δεν αξίζει....απλά θέλω να πάρω κάτι που να δίνω ότι περνώ και να μην πληρώνω το όνομα η τα 2 fps διαφορα...

πάντως για τον φίλο που πρότεινε την άσους...ναι στην άσους ποιότητα...αλλα σε over clock....?κάπου διάβασα ένα καλο review για μια biostar με το 570 και είναι και πολύ πιο οικονομική.

και κάτι ακόμη...ο 3600 στα 1.90 δεν είναι στα 65nm ?για να τον κάνω overclock σε ένα σημείο στο οποιο και θα δεν θα ζορίζεται πολύ και δεν θα κάνει και πολύ θόρυβο τι μου προτείνεται...στην αρχή θα έχω stock ψήκτρα αλλα μετά αν χρειάζεται θα πάρω άλλη...εσείς τι λέτε...έχω ακούσει ότι η ψήκτρα τις amd είναι πολύ ποιοτική

και κάτι ακόμη...ο 3600 στα 1.90 δεν είναι στα 65nm ?για να τον κάνω overclock σε ένα σημείο στο οποιο και θα δεν θα ζορίζεται πολύ και δεν θα κάνει και πολύ θόρυβο τι μου προτείνεται...στην αρχή θα έχω stock ψήκτρα αλλα μετά αν χρειάζεται θα πάρω άλλη...εσείς τι λέτε...έχω ακούσει ότι η ψήκτρα τις amd είναι πολύ ποιοτική

στα 90 nm είναι, και σου φτάνει η stock μέχρι κάποιο σημείο

Mε τα τελευταία BIOS η M2N sli deluxe εχει στρώσει.

Δεν είναι οπως οταν είχε πρωτοβγεί που με το ζορι πηγαινε μεχρι τα 220.

Τωρα τα 285 τα έχει χωρις πολύ tweaking.

Ο 3600@3 είναι πανω κάτω οπως ενας στοκ C2D E6600, δε θα έχεις με αυτόν πρόβλημα στα παιχνιδια εκτός και αν παιζεις με 800Χ600 χωρις φιλτρα

Υ.Γ.

Αν παραμερισουμε το hype,

Υπαρχουν αρκετες biostar που είναι "κακα" κομματια και δεν ανεβαίνουν πανω από τα 250.

Να το χεις υπ οψιν σου αυτό.

EDIT

Ποσα nm είναι ο 3600Χ2 ΟΕΟ???

Aγόρασε τα με το καλό και εδώ είμαστε.... :024: :024: :066: :066:

Y.Γ:Μέχρι να ποστάρω μου φάγατε τη σειρά......

στα 90 nm είναι, και σου φτάνει η stock μέχρι κάποιο σημείο

και στο link που έδωσα παραπάνω λένε ότι είναι στα 65nm... που σήμαινε καλύτερη θερμική συμπεριφορά άρα περισσότερο oc έτσι ?

ναι αν και δεν ειναι παντα πανακεια αυτό.

Οποιον 3600 και να παρεις είναι 65. Οι 90αρηδες δεν υπαρχουν πια ουτε στο site της AMD.

Να ανανεώναν τα sites τους τα καταστήματα όπως και τα στοκ τους :p

Να ανανεώναν τα sites τους τα καταστήματα όπως και τα στοκ τους :p

Επιτηδες τα χουν ετσι.

Για να ψαρώνουν οι ανενημέρωτοι πελάτες.:081:

Επιτηδες τα χουν ετσι.

Για να ψαρώνουν οι ανενημέρωτοι πελάτες.:081:

με τύφλωσαν οι c2d!:110:

Οποιον 3600 και να παρεις είναι 65. Οι 90αρηδες δεν υπαρχουν πια ουτε στο site της AMD.

Εχτές πήρα δύο από άλλο κατάστημα και ο ένας ήταν 90nm. Τον έκανα αλλαγή άμεσα πριν βγει από το κουτί. Οι 65nm γράφουν πάνω ΙΑΑ5DD.

Πέρα από τα steppings ποιο κραβγαλέα διαφορά, αν δεν κάνω λάθος, είναι ότι ο παλιός 3600+ στα 90nm είναι στα 2GHz με 256+256 cache, έναντι του 65nm που είναι στα 1,9GHz με 512+512 cache.

Πέρα από τα steppings ποιο κραβγαλέα διαφορά, αν δεν κάνω λάθος, είναι ότι ο παλιός 3600+ στα 90nm είναι στα 2GHz με 256+256 cache, έναντι του 65nm που είναι στα 1,9GHz με 512+512 cache.

Έτσι είναι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.