Jump to content

θερμοκρασια επεξεργαστη

panx

Recommended Posts

εχω επεξαργαστη pentium d 820 στα 2.8!στην αρχη ηταν σε μητρικη asus p5dvs-mx(καπως ετσι τελοσ παντων)και η θερμοκρασια του επεξεργαστη ηταν απο 33 εως και 48 σε max λειτουργια,και μου εκαναν αντικατσταση διοτι ειχε προβλημα στις μνημες και μου βαλανε μητρικη asrock 4coredyal-vista,και τωρα η θερμοκρασια κυμενεται απο 52 εως 70!!!!!!!!για ποιο λογο τοσο διαφορα στις θερμοκρασιες μεταξυ των 2 μητρικων?

μηπως δεν βαλανε την παστα ή λιγη παστα μεταξυ επεξεργαστη και ψυκτρα?

πως μπορει να διορθωθει αυτο?

ευχαριστω εκ των προτερων για την οποιαδηποτε βοηθεια!!!!

Είναι μάλλον θέμα αισθητήρα. Τσέκαρε και αυτό για την πάστα που λες αλλά δεν θα σου έκανε τόσο μεγάλη διαφορά. Επίσεις δες αν έχει καθήσει καλά η ψύκτρα.

πως θα δω τον αιοθητηρα αν ειναι οκ και πως θα αν οι θερμοκρασιες ειναι σωστες?

να μην δοκιμασο να δω την παστα μεταξυ επεξεργαστη και ψυκτρας?οσο για την ψυκτρα πρεπει να την βγαλω για να δω αν μπηκε σωστα στην θεση του!

να μην δοκιμασο να δω την παστα μεταξυ επεξεργαστη και ψυκτρας?οσο για την ψυκτρα πρεπει να την βγαλω για να δω αν μπηκε σωστα στην θεση του!

Ναι, την ψύκτρα πρέπει να τη βγάλεις από τη θέση της, να την καθαρίσεις και να βάλεις νέα πάστα, έτσι με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια.

Τώρα τον αισθητήρα και να τον δεις δεν αλλάζει τίποτα, αλλά αν επιμένεις μπορείς νομίζω να τον δεις με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

• 2 weeks later...

Η πιο αξιοπιστη λυση ειναι το δαχτυλο σου:001: Λογικα αν βαλεις την cpu σε full load και χτυπας 70+ δοκιμασε με προσοχη να ακουμπησεις την βαση της ψυκτρας σου (προσοχη στο fan,εχω κοπει πολυ ασχημα με 12αρι delta:001: )

αν οντως ειναι 70+ να εισαι σιγουρος δε θα κρατησεις το χερι σου πανω απο 2 δεπτερολεπτα πανω στην ψυκτρα:033: .Στην περιπτωση που η ψυκτρα ειναι χλιαρη τοτε ο αισθητηρας λεει μ@μ@κιες.Παντως το πιο πιθανο ειναι ο αισθητηρας της προηγουμενης μητρικης να ελεγε τα δικα του γιατι οι θερμοκρασιες μου φενονται πολυ καλες για να ηταν αληθινες.48 βαθμους σε πληρη φορτο σε τετοια cpu απο νερο θα ηταν λογικες οχι ομως απο αερα και ποσο μαλλον αν εχεις και στοκ ψυκτρα.Επισης οι θερμοκρασιες δεν γινεται να ειναι αμεσα συγκρισιμες μιας και τωρα εχει καλοκαιριασει για τα καλα.Π.χ χειμωνα με καλοκαιρι εχω μεχρι και 15 ολοκληρους βαθμους διαφορα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.