Jump to content

Μιά ανάβει και μιά όχι...

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξεκίνησε εδώ και κάποιο καιρό το φαινόμενο...

Είπα μην φτιάξει, αλλά μπά!

Οταν ξεκινάει ο υπολογιστής η οθόνη δεν παίρνει πάντα μπροστά. Μία ναι, μία όχι την πάει συνήθως!

Πρέπει να κάνω επανεκκίνηση από το διακόπτη για να δουλέψει.

Κάρτα γραφικών leadtek 6600gt

Οθόνη nec 1970

Χμ... Λοιπόν δοκίμασε να βγάλεις μια την κάρτα γραφικών και να την καθαρίσεις. Μήπως και στρώσει. Το είχα αντιμετωπίσει και εγώ αυτό το φαινόμενο. Όταν έβγαλα και ξαναέβαλα την κάρτα γραφικών έστρωσε.

Ρίξε μια ματιά ακόμα και στο καλόδιο σύνδεσης ...

Ρεύμα στην οθόνη δίνεις απο το τροφοδοτικό ???

Τότε κάνε αυτό που σου έγραψε ο/η @melissa_virus και στην τελική δοκίμασε με άλλη VGA στο pc σου και την δικιά σου αλλού, για να δείς τι παίζει τελικά..

Αυτο μου το εκανε και η δικια μου η NEC 1970NX μερικες φορες (5-6) , και επρεπε να βγαλω το καλωδιο ρευματος και να το ξαναβαλω για να αναψει, αλλα τωρα ειναι οκ. Εχεις την οθονη πανω σε UPS?

Οχι, την έχω πάνω σε πολύπριζο ασφαλείας. Το κλείνω από το διακόπτη του.

Δοκίμασα με άλλη κάρτα και η οθόνη ξεκινάει κανονικά.

Καθάρισα την 6600 και τις επαφές, την ξαναέβαλα, και κάνει τα ίδια αλλά σε πολύ χειρότερο βαθμό.

Η άλλη ήταν asus 1650 (ati).

Νεότερα από το μέτωπο: ΔΕΝ μπουτάρει κανονικά με την 6600 πάνω! Εβαλα τα ηχεία και δεν ακούγεται τίποτα. Δεν μπαίνει windows σίγουρα.

Τροφοδοτικό enermax 480 με σχετικά ελαφρύ φορτίο. Δούλευε απροβλημάτιστα με περισσότερες κάρτες πάνω.

Οταν πάρει μπροστά δουλεύουν κανονικά τα ανεμιστηράκια, το fan της cpu και το fan της κάρτας γραφικών. Αλλά κατά τα άλλα τίποτα...

Συνέχεια στον αγώνα...

Εχει 4 διαγνωστικά leds που στο εγχειρίδιο της dfi ultra-d περιγράφει:

system start-up 4 ON

CPU detected 3 ON

DRAM detected 2 ON

VGA detected 1 ON

system boot-up 0 ON

Οταν δεν βγαζει εικόνα ξεκινάει με 4 αναμμένα, σβήνει το 1, και μετά παραμένει στα 3 αναμμένα!

Τι να σημαίνει αυτό; CPU detected πέρασε ή εκεί κολλάει;

***Συνέχεια #2: Βρήκα σε ένα ξένο φορουμ ότι αν ξεκινάς με το insert πατημένο και μπουτάρει κανονικά, ενώ αλλιώς κολλάει στα 3 leds, είναι τα timings στις μνήμες.

Το δοκίμασα και πράγματι με insert πατημένο ξεκινάει πάντα κανονικά.

Κοιτάζω τα timings στο bios και είναι όλα στο auto. Τι στο καλό;

Την έβαλα να κάνει optimize defaults, πήρε τιμές, και τώρα μπουτάρει σωστά (ως την ώρα...).

Νεότερα:

Επειδή η κατάσταση χειροτέρεψε, του έκανα clear cmos μερικές φορές και επίσης του πέρασα το original bios.

Τελικά δεν ποστάρει καθόλου...

Δείχνει να ξεκινάει, ανεμιστήρες όλοι λειτουργούν, αλλά δεν ποστάρει καθόλου.

Αλλαξα τροφοδοτικό. Δυστυχώς ένα 400ρι είχα διαθέσιμο και με αυτό δεν ξεκινάει τίποτα να δουλεύει.

Αλλαξα vga. Τίποτα.

Δοκίμασα στην δεύτερη pci-e την vga. Τίποτα.

Τα έλυσα όλα από την αρχή και τα ξανασύνδεσα. Μέχρι cpu έβγαλα. Και chipset ψύκτρα. Τίποτα.

Αφησα μία μόνο μνήμη σε διάφορες θέσεις. Τίποτα.

Άλλαξα τις γραμμές που έπαιρνα ρεύμα από το τροφοδοτικό με άλλες. τίποτα.

Μένει πάντα στο ένα led αναμμένο.

Εχω απελπιστεί! Μόνο να ξαναπεράσω bios (μπας και "χτύπησε") αλλά αυτό χρειάζεται δισκέττα με το awdflash και είναι δύσκολο χωρίς να έχεις εικόνα.

Σε ξένα φορουμ έχουν άπειρα προβλήματα παρόμοια αλλά συνήθως έχουν να κάνουν με τροφοδοτικό.

Νομίζω το πρόβλημα μου πρωτοξεκίνησε όταν άλλαξα τον 3200 με 4200 διπύρηνο. Μπορεί ο διπύρηνος να καταναλώνει τόσο πολύ περισσότερο στην εκκίνηση από τον 3200; Νόμιζα ότι από τα 65 πήγα στα 89watt. Μπας και είναι 2χ89 τελικά;

Νεότερα:

Επειδή η κατάσταση χειροτέρεψε, του έκανα clear cmos μερικές φορές και επίσης του πέρασα το original bios.

Τελικά δεν ποστάρει καθόλου...

Δείχνει να ξεκινάει, ανεμιστήρες όλοι λειτουργούν, αλλά δεν ποστάρει καθόλου.

Αλλαξα τροφοδοτικό. Δυστυχώς ένα 400ρι είχα διαθέσιμο και με αυτό δεν ξεκινάει τίποτα να δουλεύει.

Αλλαξα vga. Τίποτα.

Δοκίμασα στην δεύτερη pci-e την vga. Τίποτα.

Τα έλυσα όλα από την αρχή και τα ξανασύνδεσα. Μέχρι cpu έβγαλα. Και chipset ψύκτρα. Τίποτα.

Αφησα μία μόνο μνήμη σε διάφορες θέσεις. Τίποτα.

Άλλαξα τις γραμμές που έπαιρνα ρεύμα από το τροφοδοτικό με άλλες. τίποτα.

Μένει πάντα στο ένα led αναμμένο.

Εχω απελπιστεί! Μόνο να ξαναπεράσω bios (μπας και "χτύπησε") αλλά αυτό χρειάζεται δισκέττα με το awdflash και είναι δύσκολο χωρίς να έχεις εικόνα.

Σε ξένα φορουμ έχουν άπειρα προβλήματα παρόμοια αλλά συνήθως έχουν να κάνουν με τροφοδοτικό.

Νομίζω το πρόβλημα μου πρωτοξεκίνησε όταν άλλαξα τον 3200 με 4200 διπύρηνο. Μπορεί ο διπύρηνος να καταναλώνει τόσο πολύ περισσότερο στην εκκίνηση από τον 3200; Νόμιζα ότι από τα 65 πήγα στα 89watt. Μπας και είναι 2χ89 τελικά;

Φίλτατε το ίδιο έχω κάνει κι εγώ από 3200 σε 4200 και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα κανένα. 'Αλλαξα επεξεργαστή, έπαιξα και με 2 κάρτες sli, 4 μνήμες 512 πάνω, ένα ράπτορα, ένα σκληρό σατα και 1 ide και όλα αυτά με τροφοδοτικό μαμά max 400 watt. Πολύ φοβάμαι για μητρική γιατί έχω ακούσει πολλά για τις dfi και τα προβλήματα με μνήμες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.