Jump to content

τι ειναι το ratio ?

bluesattack1442169183

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας.Εχω τον c2d E6600 και το asus mobo p5b-e. .....παρατηρω απο το software της asus (al suite) αλλα και απο το everest ultimate οτι ο επεξεργαστης με το pc σε idle κατασταση φαινεται να τρεχει στα 1601.3 mhz (μερικες φορες πηγαινει στιγμιαια στα 2400)

οπου 1601=266*6

2400=266*9

πηγαινω στο bios στο cpu settings και βλεπω:

RATIO STATUS:UNLOCKED (MAX 9 MIN 6)

RATIO ACTUAL VALUE :9

AN ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΟDIFY RATIO KAI ΠΑΤΗΣΩ ENABLED EXEI ΕΠΙΛΟΓΗ :

RATIO CMOS SETTINGS : ME ΤΙΜΗ 9 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕς ΤΙΜΕς -ΕΠΙΛΟΓΕς

λοιπον αν θελετε με βοηθατε.....ο επεξεργαστης τρεχει για καποιο λογο στα 1600 ? οταν ας πουμε ειναι σε μικρη χρηση ? θα επρεπε να τρεχει συνεχεια στα 2400 ? μηπως για να γινει αυτο θα πρεπει να κανω locked το ratio ?και αν ναι απο που αφου δεν εχει τετοια επιλογη ? η μηπως ετσι θα επρεπε να δειχνει ?

Ο επεξεργαστής ρίχνει το multi και γι αυτό δουλεύει στα 6Χ266 (για εξικονόμιση ενέργειας) idle και όταν χρειαστεί ανεβάζει multi-ratio......

οσο για τιν επιλογή πρέπει να έχει κάποια στο bios.. αλλά καλύτερα να σου πει κάποιος που έχει την ίδια μητρική

• 2 weeks later...

Μην το πειραζεις.Δεν αξιζει τον κοπο.6 ειναι μονο οταν δεν κανεις τιποτα.Σε οτι κανεις και εχει φορτιο παει αμεσως 9.

Προφανως είναι ρυθμιση απτο bios, εγω εχω διαφορετικο mobo και δεν εχω κατι τετοιο, αλλα είναι καλή φαση γιατι εξοικονομει ρευμα. Θα συμφωνισω με τον Herc..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.