Jump to content

Προβλημα με Format

ch4

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω Δύο δίσκους με Windows και τον έναν θέλω να τον κάνω format για να τον χρησιμοποιώ σαν αποθηκευτικό χώρο και μόνο.

Δοκίμασα να κάνω format μέσα απο τον άλλο δίσκο (δηλ διαμορφωση...) δοκίμασα μέσα απο το cmd prompt (δηλ formatdisk...) άλλα δεν τα κατάφερα καμιά ιδέα ;;;:112:

τι ακριβως μυνημα λαθους σου βγάζει?

ΜΟυ λέει πως τα Windows δεν είναι δυνατον να ολοκληρώσουν την διαμόρφωση είτε το βάλω σε γρήγορη είτε σε αργή διαμόρφωση.

μηπως φιλε μου ειναι φουλ? ο δισκος? anyways δοκιμασε ξανα μονο το γρηγορο φορμαρισμα!! Αν δεν πιασει πας πατροπαραδοτα με το cd to win και κανε format!

η με μια δισκετα! Βοηθαω?

Ο δίσκος δεν είναι full και έχω χιλιοδοκιμάσει το γρήγορο format.

Πώς θα κάνω μόνο format μονο χωρις να εγκαταστήσω τα Windows???

ΜΟυ λέει πως τα Windows δεν είναι δυνατον να ολοκληρώσουν την διαμόρφωση είτε το βάλω σε γρήγορη είτε σε αργή διαμόρφωση.

Από comand prompt φαντάζομαι πως χρησιμοποιείς το cd των XP. Σωστά;

Τσέκαρε να δείς πότε βγάζει το μήνυμα. Αν το βγάζει όταν σου δείχνει την μπάρα προόδου παίζουν δύο πράγματα:

α) στο βγάζει σε σταθερό σημείο (π.χ. στο 10%). Τότε ή ο δίσκος έχει bad sectors ή κάτι δεν του κάθεται καλά όταν φορτώνει τους drivers που χρειάζεται (στην αρχή, πρίν αρχίσεις το format)

β) όσο πάει και προχωράει (π.χ. πρώτα στο 10% μετά στο 11% κ.λ.π). Τότε το cd της εγκατάστασης έχει πρόβλημα, πιθανόν γρατζουνισμένο, οπότε διαβάζοντας το ξεπερνάει προσωρινά το σημείο που έχει πρόβλημα αλλά κολλάει παρακάτω.

Δοκίμασε να κάνεις format με boot δισκέτα των Win98 μόνο με αυτόν τον σκληρό επάνω και τρέξε το scandisk για να σου δείξει σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος. Αν τρέξει κανονικά τότε το συνδέεις σαν slave και τον γυρνάς σε NTFS, αν θέλεις.

Όχι το μηνυμα εμφανίζεται απο την αρχή δεν ξεκινάει καθόλου.Μήπως φταίει ότι είναι sata 2;;

-->Φορμάτ για να βάλω windows κάνει κανονικά , το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να τον κάνω δίσκο για αποθήκευση.

-->Φορμάτ για να βάλω windows κάνει κανονικά , το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να τον κάνω δίσκο για αποθήκευση.

Το bios τον βλέπει τον δίσκο; Απο το my computer σου βγάζει drive letter (D,G ή κάτι άλλο);

Sata 2 Western Digital 160GB.

O Δίσκος λειτουργεί κανονικά και αναγνωρίζεται απο το BIOS και φαίνεται στην διαχείρηση δίσκων και όλα απλά δεν κάνει FORMAT.:119:

Κατεβασε τα lifeguard tools απο το site της WD εδω: http://support.wdc.com/download/index.asp?swid=1

> Την εκδοση που ειναι για floppy.

> Φτιαχνεις το floppy

> Kαλου κακου ξεσυνδεσε ολους τους δισκους και ασε μονο αυτον πανω

> Κανε reboot και bootαρε απο την δισκετα στο μενου πoυ θα σου βγαλει επελεξε Write Zeros (Full Erase) και θα στον καθαρισει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.