HeartDoc Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2007 Γύρισα που λέτε χθες από Γαλλία, απ' όπου πήρα ένα laptop-άκι το hp dv9131ea το οποίο ερχόταν με Vista.Επειδή ήταν η γαλλική έκδοση των vista, λίγο σπαστικό και επειδή θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι είπα να βάλω τα XP PRO SP2. Βάζω το cd των XP για να κάνω την εγκατάσταση, μου "βρίσκει" το hardware και αφού πατήσω περιχαρής το πρώτο μου "enter" για την εγκατάστση, μου λέει ότι η εγκατάσταση δεν βρίσκει δίσκο! :017: Το καλό όμως δεν ήταν εκεί!Λέω, εντάξει θα παίζει καμια χαζομάρα με τα Vista, αν θα σβήσω το partition (ολόκληρος ο δίσκος εν προκειμένω) θα μπορέσω να τα περάσω τα ΧΡ κανονικά. Για αυτό τον λόγο, περνάω στο laptop πρώτα το Kubuntu 7.04 (το 6.10 δεν αναγνώριζε κάποιο hard. κομμάτι) και λέω θα σβήσω το partition, περνώντας πάνω του το linux-άκι και στο καπάκι θα σβήσω το linux-άκι κάνοντας εγκατάσταση ΧΡ.Μια χαρά το Kubuntu, σε κανένα τεταρτάκι ήταν έτοιμο. Πάω να δοκιμάσω πάλι να βάλω τα ΧΡ, πάλι δε μου βρίσκει δίσκο.Οπότε ή με κλέψανε στη Γαλλία και επειδή με είδαν έλληνα δε μου βάλανε σκληρό στο laptop ή κάποια εξυπνάδα παίζει με το laptop. :070: Καμιά ιδέα; :120:
outlaw Μάϊος 28, 2007 #2 Μάϊος 28, 2007 Μήπως είναι sata ο δίσκος και δεν φορτώνεις με f6 τους drivers προ εκκίνησης εγκατάστασης?
HeartDoc Μάϊος 28, 2007 Author #3 Μάϊος 28, 2007 Το θέμα είναι ότι το pc ήρθε "κουτί", όλα έτοιμα. Με F6 δεν έβρισκε αφενός "αυτόματα" drivers και αφ' ετέρου, με specify χρειάζεται να έχω τους drivers (σε floppy) τους οποίους και δεν έχώ... Κοινώς, δεν "έχω" δίσκο για ΧΡ.. το Kubuntu μια χαρά... :/
panoc Μάϊος 28, 2007 #4 Μάϊος 28, 2007 Για να περασεις ΧΡ θα πρεπει να φτιαξεις slipstream cd και να τους ενσωματωσεις στο cd εγκαταστασης.κοτα αυτο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5053
beisnikos_spi Ιούνιος 1, 2007 #5 Ιούνιος 1, 2007 Το έχω συναντήσει ξανά αυτό σε ένα Acer. Είναι μια ρύθμιση στο Bios. Δεν είναι τίποτα. Ψάξε το Bios καλά.
tristeno1416003162 Ιούνιος 1, 2007 #6 Ιούνιος 1, 2007 Απενεργοποίησε το SATA στο BIOS. Όταν δει τον δίσκο πάμε παρακάτω γιατί έχει δουλίτσα τώρα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.