squid Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 25, 2007 Παληκαρια καμμια καλη ιδεα που μπορει να εντοπιζεται το ζητημα? Κολλαει σε ασχετες φασεις για περιπου ενα λεπτο (μιλαμε κολλανε ολα, κερσορας, ηχος, τα παντα) με διαστηματα ας πουμε 3 ωρων αναμεσα και κατα τη διαρκεια του κολληματος το ΗDD LED ειναι συνεχως αναμενο (αλλα απολυτη ησυχια απο τους δισκους, και ειναι και raptor ο δισκος του συστηματος) Οταν δε, επανελ8ει, ξεκολλησει, βιντεο και audio αρχεια που ητανε ανοιχτα πρεπει να ξανανοιξουν (δεν παιζουν) απο την αρχη και απο τα ηχεια βγαινουν κατι τρομεροι θορυβοι σαν τυχαιες ηλεκτρικες φορτισεις ή κατι τετοιο. Tα παγωματα αυτα συμβαινουν ακομη και εαν δεν τρεχω βιντεο ή audio αρχεια.Πιο πιθανο ειναι να ειναι θεμα windows , software (drivers audigy ας πουμε) ή hardware (ram, audigy etc) ?
tyxeros Μάϊος 25, 2007 #2 Μάϊος 25, 2007 Κατα πασα πιθανοτητα εχει φαει κομπλα ο σκληρος δισκος. Κατεβασε το διαγνωστικο της WD και κανε τεστ να δεις για Bad Sectors.
yanni Μάϊος 25, 2007 #3 Μάϊος 25, 2007 Και πιθανόν τα bad sectors βρίσκονται εκεί που είναι αποθηκευμένο το swap file.Αν το απενεργοποιήσεις/του αλλάξεις partition μήπως σταματάνε και τα κολλήματα?
squid Μάϊος 25, 2007 Author #4 Μάϊος 25, 2007 ευχαριστω παιδια , Θα τα δοκιμασω και τα δυο. (Το pagefile το εχω σε αλλο δισκο)
squid Μάϊος 25, 2007 Author #5 Μάϊος 25, 2007 Το διαγνωστικο ειναι εδω http://support.wdc.com/download/index.asp?cxml=n&pid=1&swid=3το Data Lifeguard Diagnostic for Windows?To εχω κατεβασει αλλα μου βγαζει δυο Raptor 36 ενω εχω εναν και εναν WD 250 ΥS ....
yanni Μάϊος 25, 2007 #6 Μάϊος 25, 2007 Δοκίμασε καλύτερα την έκδοση για το DOS (φτιάχνει bootable disk)
squid Ιούλιος 12, 2007 Author #7 Ιούλιος 12, 2007 .Εξελίξεις στο θεμα .....Παρατηρησα τις προαλλες οτι οι δυο SATA WD (Raptor 35 συστηματος & ενας 250 YS) ζεσταινονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, καινε οσο και η RAM ........ δεν αγγιζονται .... και με το κουτι ανοιχτο μαλιστα. Ενω ο IDE Maxtor (τριτος εσωτερικος δισκος) μετα βιας μπορεις να πεις οτι ειναι χλιαρος ...... δε ζεσταινεται καθολου. Εβαλα ετσι δοκιμαστικα και στους δυο 3.5" ΗSF .... Mεχρι στιγμης δεν εχω καποιο παγωμα .... θα περιμενω κι αλλο να δω .... Ειναι σαφως ψυχροτεροι τωρα και παλι ειναι ζεστοτεροι απο τον Maxtor .... Παιζει ισως να φταιει και το SATA πριζακι του ρευματος? Θα δοκιμασω αργοτερα να τους δωσω ρευμα απο απλο molex και θα δω πως τα πανε χωρις τις ψυκτρες ......
tacticalcube138 Ιούλιος 12, 2007 #10 Ιούλιος 12, 2007 Δεν δοκιμάζεις καλύτερα να αφαιρέσεις το cooler να τακτοποιήσεις να καλώδια και να κλείσεις το κουτί διότι διαταράσσεις το airfllow;
squid Ιούλιος 12, 2007 Author #11 Ιούλιος 12, 2007 και με το κουτι ανοιχτο μαλιστα. Ενω ο IDE Maxtor (τριτος εσωτερικος δισκος) μετα βιας μπορεις να πεις οτι ειναι χλιαρος ...... δε ζεσταινεται καθολου.και εκει που μπαινουν οι δισκοι δεν υπαρχει airflow εκτος και εαν αλλαξω κουτι που εχει οπη στα φατνια των 3.5"το θεμα εδω δεν ειναι το airflow του κουτιου. Ειναι εαν οι SATA WD κανονικα ζεσταινονται τοσο πολυ (στις ιδιες συνθηκες αερισμου και θεση βρισκεται και ο κρυος IDE Μaxtor) και εαν τετοιες θερμοκρασιες επηρεαζουν τη λειτουργια τους
tacticalcube138 Ιούλιος 12, 2007 #12 Ιούλιος 12, 2007 Προφανώς επηρεάζονται και πολύ μάλιστα από τη θερμοκρασία.Για δοκίμασε το HD Tune ή το SpeedFan για να δεις θερμοκρασίες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.