panoc Μάϊος 25, 2007 Author #21 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Λουκα το γνωριζω οτι δεν ειναι αμμεσα συγκρισιμα, γιαυτο και το εγραψα με μεγαλα κεφαλαία.4) Η gmp που χρησιμοποίησα τότε στον tester είναι intel platform optimized αλλά όχι amd platform optimized. Η τρέχουσα έκδοση της είναι και AMD optimized και οι χρόνοι που δίνει σε 64 bit AMD πλατφόρμα είναι σχεδόν οι μισοί.Ο A64 βγαίνει καλύτερος στον tester με την παλιά έκδοση gmp που έχω εκεί λόγω hypertransport.Δηλαδη αν ειναι και AMD optimised θα ειναι ακομα πιο γρηγορος ο Α64? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Λουκα το γνωριζω οτι δεν ειναι αμμεσα συγκρισιμα, γιαυτο και το εγραψα με μεγαλα κεφαλαία.Δηλαδη αν ειναι και AMD optimised θα ειναι ακομα πιο γρηγορος ο Α64?Πολύ πιο γρήγορος. Όταν πάω σπίτι, αν έχω χρόνο, θα ανεβάσω μετρήσεις από το δικό μου μηχάνημα με την παλιά και την καινούργια gmp και εκεί θα δούμε τις διαφορές. Το κακό είναι ότι δεν έχω C2D για να κάνω και εκεί τις ίδιες μετρήσεις.EDIT: Γενικότερα με memory intensive προγράμματα όπως ο tester μην περιμένεις ο C2D να τα πάει καλύτερα από τον Opteron. Μπορεί στους υπολογισμούς να σκίζει αλλά το FSB τον στέλνει στα τάρταρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 25, 2007 Author #23 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Πολύ πιο γρήγορος. Όταν πάω σπίτι, αν έχω χρόνο, θα ανεβάσω μετρήσεις από το δικό μου μηχάνημα με την παλιά και την καινούργια gmp και εκεί θα δούμε τις διαφορές. Το κακό είναι ότι δεν έχω C2D για να κάνω και εκεί τις ίδιες μετρήσεις.EDIT: Γενικότερα με memory intensive προγράμματα όπως ο tester μην περιμένεις ο C2D να τα πάει καλύτερα από τον Opteron. Μπορεί στους υπολογισμούς να σκίζει αλλά το FSB τον στέλνει στα τάρταρα.εαν βρεις χρονο και μπορεισεις , κανε ενα κοπο να το ανεβασεις στο site να το τεσταρουμε και εμεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Μάϊος 25, 2007 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Αν και υποστηρίζω οτι ο AMD στα 64bit είναι πιο γρήγορος στα ίδια MHz απο τον C2D, έχω να πω οτι βγάζετε λίγο βιαστικά συμπεράσματα. Καταρχήν επειδή το Linux δεν έχει καμία σχέση με τα Windows, το καλύτερο θα ήταν να κάνετε δοκιμές με τις ίδιες διανομές και με costum-kernels οι οποίοι να έχουν παρόμοια πράγματα (όπου αυτό γίνεται).Καταδεύτερον δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τα 64bit τρέχοντας μόνο ένα πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 εαν βρεις χρονο και μπορεισεις , κανε ενα κοπο να το ανεβασεις στο site να το τεσταρουμε και εμεις.Να ανεβάσω distribution package δεν είναι και τόσο εύκολο για να το έχω έτοιμο άμεσα. Τις μετρήσεις όμως μπορώ να τις κάνω το απόγευμα και να ανεβάσω screenshots. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 25, 2007 Author #26 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Να ανεβάσω distribution package δεν είναι και τόσο εύκολο για να το έχω έτοιμο άμεσα. Τις μετρήσεις όμως μπορώ να τις κάνω το απόγευμα και να ανεβάσω screenshots. Ενταξυ Λουκά, δε μπειραζει, τουλαχιστον θα παρουμε μία ιδέα Καταρχήν επειδή το Linux δεν έχει καμία σχέση με τα Windows, το καλύτερο θα ήταν να κάνετε δοκιμές με τις ίδιες διανομές και με costum-kernels οι οποίοι να έχουν παρόμοια πράγματα (όπου αυτό γίνεται). Καταδεύτερον δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τα 64bit τρέχοντας μόνο ένα πρόγραμμα. Φυσικα και εχεις δικιο, αλλα δε στησαμε τα μηχανηματα μας για benches, τα στησαμε για τη δουλεια αμς, και εμτα απλα μας ηρθε η ιδέα ουρανοκατεβατη. πόσο μαλλον να κατσοιυμε να αναλωθουμε πληρως σε αυτα. Επισης custom kernels και λοιπες ιστοριες ειναι ακομα πολυ advanced τοσο για μενα όσο και για το Στρατο. Μθα γενική ιδεα ομως μπορουμε να βγαλουμε. Σιγουρα θα υπαρχουν προγραμματα που υπερισχυει ο ενας ή ο αλλος αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα. Εγω βλεπω αυτοπου λενε πολυ, ο C2D φτιαχτηκσε -ισως- με βαση το Super-Pi και το sandra και τελικα ισως να μην ειναι τόσο γρηγορος οσο η διαφορα του super-pi φανερωνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Αν και υποστηρίζω οτι ο AMD στα 64bit είναι πιο γρήγορος στα ίδια MHz απο τον C2D, έχω να πω οτι βγάζετε λίγο βιαστικά συμπεράσματα. Καταρχήν επειδή το Linux δεν έχει καμία σχέση με τα Windows, το καλύτερο θα ήταν να κάνετε δοκιμές με τις ίδιες διανομές και με costum-kernels οι οποίοι να έχουν παρόμοια πράγματα (όπου αυτό γίνεται).Καταδεύτερον δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τα 64bit τρέχοντας μόνο ένα πρόγραμμα.Νομίζω το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι τα 64 bits ωφελούν από πλευράς ταχύτητας ένα ασήμαντο ποσοστό εφαρμογών. Η gmp είναι ανάμεσα σε αυτές τις ελάχιστες εφαρμογές που ωφελούνται. Επίσης σε ένα άλλο, πάλι μικρό ποσοστό εφαρμογών, τα 64 bits επιβαρύνουν αντί να ωφελούν γιατί πιέζουν τα caches στο διπλάσιο σε σχέση με τα 32 bits. Το μεγάλο πλεονέκτημα των 64 bits είναι ότι μπορούμε να έχουμε μέχρι και 64 Gb RAM σε σχέση με τα 4 που είχαμε με τα 32. Τι σημαίνει αυτό; Τώρα με τα πολυπύρηνα και με virtualization μπορείς να έχεις ένα σερβεράκι σε 1U ή 2U και να το βάλεις να σου κάνει παπάδες τρέχοντας 4-5 λειτουργικά ταυτόχρονα, χωρίς να ξοδεύεις τα μαλιοκέφαλα σου hw, ψύξη, ρεύμα κλπ και να σου ελαχιστοποιήσει την πολυπλοκότητα της διαχείρισης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Μάϊος 25, 2007 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Με καποιον Χ2 με 2ΜΒ L2 θα δωσει πιο χαμηλους χρονους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Με καποιον Χ2 με 2ΜΒ L2 θα δωσει πιο χαμηλους χρονους?Στα memory intensive προγράμματα, όσο πιο πολύ cache, τόσο το καλύτερο. Η Intel το ξέρει αυτό και αυξάνει το cache για να καλύψει τις αδυναμίες του fsb. Γι αυτό και τα πάει καλά με τα benches ο C2D. Τα benches εκ των πραγμάτων έχουν highly cache efficient αλγόριθμους (όλα τα προγράμματα θα έπρεπε να είναι έτσι ούτως ή άλλως) και οι αδυναμίες του fsb ελαχιστοποιούνται. Σε πραγματικά μεγάλα data sets και με εντελώς τυχαίες memory access patterns μπορεί να τα βρει σκούρα, αλλά σε ένα home/business desktop αυτό είναι πάρα πολύ μικρό ποσοστό και δεν τους νοιάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάϊος 25, 2007 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Στα memory intensive προγράμματα, όσο πιο πολύ cache, τόσο το καλύτερο. Η Intel το ξέρει αυτό και αυξάνει το cache για να καλύψει τις αδυναμίες του fsb. Γι αυτό και τα πάει καλά με τα benches ο C2D. Τα benches εκ των πραγμάτων έχουν highly cache efficient αλγόριθμους (όλα τα προγράμματα θα έπρεπε να είναι έτσι ούτως ή άλλως) και οι αδυναμίες του fsb ελαχιστοποιούνται. Σε πραγματικά μεγάλα data sets και με εντελώς τυχαίες memory access patterns μπορεί να τα βρει σκούρα, αλλά σε ένα home/business desktop αυτό είναι πάρα πολύ μικρό ποσοστό και δεν τους νοιάζει.Νομίζω οτι μόλις περιέγραψες το λόγο που η Intel έβγαλε τον Penryn ο οποίος αναφέρεται εδώ -> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=32201&highlight=nehalemκαι δεν έβγαλε όλους της επόμενης γενιάς επεξεργαστές της με ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Νομίζω οτι μόλις περιέγραψες το λόγο που η Intel έβγαλε τον Penryn ο οποίος αναφέρεται εδώ -> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=32201&highlight=nehalemκαι δεν έβγαλε όλους της επόμενης γενιάς επεξεργαστές της με ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης.Όπως είχε πει και ο nivas σε άλλο thread, όταν ένας μηχανικός σχεδιάζει πρέπει να κάνει trade-offs. Και πάντα ρωτάει τις παρακάτω ερωτήσεις:1. Ποιοί είναι οι πελάτες μου;2. Πόσους και ποιούς ωφελεί και πόσους και ποιούς βλάπτει η κάθε επιλογή που έχω.3. Πόσο θα μου κοστίσει η κάθε μία από τις επιλογές που έχω.Τα τεχνικά ζητήματα έρχονται σε 2η ή 3η μοίρα όπως βλέπεις. Προέχουν τα οικονομικά. Όποιος δεν λειτουργήσει έτσι, δεν έχει και πολύ μέλλον μπροστά του. Θα πάει στα αζήτητα μαζί με πολλούς άλλους που έκαναν το ίδιο σφάλμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Μάϊος 25, 2007 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 1. Θα κάνω μία ερώτηση - ίσως βλακώδη. Μην βαρέσετε.Τί είναι το "gmp";2. Όσα γράφτηκαν στο thread, σε όσους διαβάζουν αρκετές πηγές στο net, με ανοιχτά μάτια και ανοιχτό μυαλό χωρίς παρωπίδες, είναι γνωστά εδώ και ένα χρόνο.3. Πού είναι ο hipro5 να το διαβάσει το thread;4. Darth Moul μπορούμε να έχουμε το καινούριο source και ποιά switches χρειάζεται στο configure για να φτιάξω ένα πακέτο Arch Linux (PKGBUILD); Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Θα κάνω μία ερώτηση - ίσως βλακώδη. Μην βαρέσετε.Τί είναι το "gmp";http://gmplib.org/Είναι η default βιβλιοθήκη για arbitrary precission arithmetics των GNU λειτουργικών. Θα την βρεις σίγουρα στο repo της διανομής σου αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένη. Δουλεύει άψογα και σε windows. Αν θέλεις να κάνεις υπολογισμούς με εκατομμύρια ψηφία, οι long double δεν θα σε καλύψουν αφού υποστηρίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες. Πάνω στο arbitrary precission έχει πέσει πολύ έρευνα και ανάπτυξη εδώ και 4-5 δεκαετίες αφού είναι απαραίτητη για επιστημονικούς υπολογισμούς. #1 στην έρευνα πάνω σε αυτό είναι η NASA, το MIT και η SGI.4. Darth Moul μπορούμε να έχουμε το καινούριο source και ποιά switches χρειάζεται στο configure για να φτιάξω ένα πακέτο Arch Linux (PKGBUILD);Πρέπει να φτιάξω configure script και να ελέγξω λεπτομερώς τα dependencies. Με τον χρόνο που έχω ελεύθερο, μην το περιμένεις άμεσα. Ούτως ή άλλως το πρόγραμμα δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα. Το είχαμε φτιάξει για πλάκα πριν πολύ καιρό για να παίζουμε με τις cpu μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Εδώ έχει μετρήσεις από το gmpbench. Έτσι για να έχετε μια ιδέα που περίπου παίζει η CPU σας. Και που παίζει και η x86 πλατφόρμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Μάϊος 25, 2007 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Επιτελους ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ :046: !Τοσο καιρο φωναζω οτι οι intel στα 64bit's ειναι για τα σκουπιδια και κανεις δεν ακουει.Βεβαια θα μου πει καποιος οτι τα 64bit οφελουν πολυ λιγες εφαρμογες.Δεν πειραζει ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάϊος 25, 2007 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Επιτελους ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ :046: !Τοσο καιρο φωναζω οτι οι intel στα 64bit's ειναι για τα σκουπιδια και κανεις δεν ακουει.Βεβαια θα μου πει καποιος οτι τα 64bit οφελουν πολυ λιγες εφαρμογες.Δεν πειραζει ομως.Ας είχαν βγει παιχνίδια σε 64bit και τώρα θα παίζαμε πολύ πιο άνετα. Κάνα δυο παιχνίδια που βγήκαν σε 64-bit έτρεχαν πολύ γρηγορότερα και οπτικά καλύτερα (πχ το ShadowOps http://www.atari.com/shadowops/us/amd.html) . Αλλά σιγά μη κάτσουν οι game developers να γράψουν 64μπιτο κώδικα.Ελπίζω τα μελλοντικά DX10 παιχνίδια να είναι 64μπιτα. Έχουμε δύναμη (και C2D και A64) που μένει ανεκμετάλλευτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Λοιπόν έχουμε και λέμε: Με την παλιά gmp, το ίδιο binary που τρέξατε και εσείς: Και αυτό με την καινούργια gmp που είναι optimized και για amd64 Δεν πείραξα τίποτα στο source, ούτε στα compiler flags. Έτρεξα απλά το build script αφού εγκατέστησα την καινούργια gmp. Τίποτα άλλο. [offtopic] Αν ήταν εμπορικό software, θα έβγαζα καινούργια revision και θα την μοσχοπουλούσα με το ταμπελάκι: 100% improoved performance!!! Τόσο μας χρεώνουν την ικανότητα τους να κάνουν ένα απλό compile. Και αυτές τις δυνατότητες στερούμαστε όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα sources. Καιρός να ξυπνάμε σιγά σιγά. Ούτε πειρατικά δεν αξίζουν. [/offtopic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 25, 2007 Author #38 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 Λοιπόν έχουμε και λέμε:Δεν πείραξα τίποτα στο source, ούτε στα compiler flags. Έτρεξα απλά το build script αφού εγκατέστησα την καινούργια gmp. Τίποτα άλλο.ΜΟΛΙΣ μπορεσεις να μας το κανεις διαθεσιμο θα ειναι καταπληκτικο. Θα ηθελα πολυ να δω την αντιφραση των C2D με τη καινουργια εκδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 25, 2007 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 ΜΟΛΙΣ μπορεσεις να μας το κανεις διαθεσιμο θα ειναι καταπληκτικο. Θα ηθελα πολυ να δω την αντιφραση των C2D με τη καινουργια εκδοση.Δεν ξέρω αν η gmp είναι core2 optimized. Δεν νομίζω να είναι. Θα το κοιτάξω.EDIT:Πάνο ατύχησες. Κοίταξα τα sources. Μόνο για Hammer core έχει specific optimizations η gmp. Για Core2 και 64 bit Pentium θα κάνουν μελλοντικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Μάϊος 25, 2007 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2007 καλα κανω εγω και κραταω τον opteronμηπως βγουνε μονο 64 εφαρμογες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.