Jump to content

Επιλογη τροφοδοσιας

Herc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγορασα ενα WesternDigital 250 sata,αλλα εχει δυο επιλογες τροφοδοσιας. Μια κλασικη με το παλιό 4-pin Molex και μια με το νέο καλώδιο τροφοδοσίας των serial ata σκληρών δίσκων.Ποιο να προτιμησω απο πλευρας ποιοτητας τροφοδοσιας, ταχυτητας κ.α; H δεν υπαρχει διαφορα.

Δεν υπαρχει διαφορα στις επιδοσεις οποιο απο τα 2 και να βαλεις.

Φυσικά και θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις το molex καθώς "σφηνώνει" καλύτερα από το sata βύσμα τροφοδοσίας. Ο Maxtor Diamond Family 10 που έχω έχει μόνο sata τροφοδοσία και την έχω πάθει έτσι...

Υ.Γ.> Για αποφυγή παρατηρήσεων, η προτροπή μου για τροφοδοσία από το molex έχει να κάνειο καθαρά και μόνο με χρηστικά κριτήρια...

Προσωπική άποψη: Καλύτερα να βάλεις την SATA ώστε να σου περισέψει και το 4pin molex... Εγώ τουλάχιστον και στους δύο έχω αυτήν χωρίς προβλήματα που αναφέρει ο προλαλήσαντας. Πάντως πράγματι το 4πινο κουμπώνει καλύτερα (και σε μερικές περιπτώσεις για να ξεκουμπώσει, θέλει.. πένσα!).

Μπορείς να πάρεις τον μετατροπέα (συνήθως δίνεται μαζί με τη μητρική) από molex 4pin σε δύο sata και να βάλεις το σκληρό και θα σου περισσέψει μία sata τροφοδοσία.

Αν χρησιμοποιείς δεματικά για να συμμαζεύεις τα καλώδια του τροφοδοτικού, δε κινδυνεύει να φύγει το καλώδια έτσι απλά.

+1 στο sata πιο λεπτό -πιο όμορφα τακτοποιημένο το εσωτερικό του κουτιού,προπαντός αν έχεις τροφοδοτικό με αποσπόμενα καλώδια..

Eχω ενα Tagan 530 με αποσπωμενα καλωδια,αλλα θα συμφωνησω για το κουμπωμα του 4-pin molex οτι ειναι αλεξισφαιρο και δεν βγαινει με τιποτα,ενω το sata μου βγηκε καθως τον ξεσκονιζα.Βεβαια διαφορα στο μεγεθος αναμεσα σε 4-pin molex και sata δεν ειναι μεγαλη,σχεδον ιδια ειναι, ενω ομως τα καλωδια μεταφορας δεδομενων των sata ειναι μακραν πιο μικρα και καλαισθητα και δεν γινεται το κουτι ζουγκλα του αμαζονιου.Ειδικα εαν εχεις micro-atx κουτι οπως εγω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.