Jump to content

Gigabyte 965g-ds3 και HTPC

vrider

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα,

Προσπαθω να στησω ενα HTPC με βαση την 965G-DS3.( Με 4300 Core Duo)

Τα φωτα σας και τις συμβουλες παρακαλω:

1. Kingston KVR 667d2n5 1 GB pc5300 667 θα δουλεψει σωστα. Μηπως να δω κατι αλλο;( Γιατι μου φαινεται και φτηνουλα..)

2.Heroichi windmill 385 (μηπως να δω καποιο πιο δυνατο) .

3.Seagate 2500ks sata 250 gb.

Προς το παρον θα χρησμοποησω το κυκλωμα VGA που εχει η MB μεχρι να ξεκαθαρισει λιγο η κατασταση με το HD-Blue Ray, αλλα ισως του βαλω και μια ATI 1650 Pro PCI E.

Ολα αυτα θα μπουν σε ενα thermaltake Mozart.

Ελπιζω δε να εχω και αρκετη ησυχια στο δωματιο....

Αν λοιπον τα παρω ολα αυτα θα καταφερω να τα στησω η μηπως κατι πρεπει να προσεξω;

Ευχαριστω εκ των προτερων

Α! Ξεχασα, και NEC 7173S rw

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με τις μνήμες και το τροφοδοτικό.

Κάρτα γραφικών θα έλεγα βάλε τη 1650.

Στο στήσιμο λίγο προσοχή και εμείς είμαστε εδώ για βοήθεια

ΥΓ Καλώς ήρθες

Καλως ήρθες...!Μια χαρά μου φαίνεται και εμενα και οι μνήμες να ξέρεις ότι σε λίγο καιρό θα είναι ακόμα πιο φτηνές έχουν μια τάση δηλαδή να πέφτουν οι τιμές,δεν νομίζω να συναντήσεις κάποιο πρόβλημα και δεν είναι ανάγκη να βάλεις από τώρα κάρτα αφού δεν το θες για games...περίμενε να πέσουν και οι τιμές για DX10 και βλέπεις τότε...!καλές αγορές και καλοδούλευτο...!

Thnks παιδια.

Ειδικα αυτο το ¨και εμεις εδω ειμαστε¨ του dellman με ανακουφιζει γιατι δεν εχω ξανασυναρμολογισει εξ ολοκληρου μονος μου PC, οποτε μαλλον ειναι ευπροσδεκτη η βοηθεια.

Ειδικα οταν θα μου ανοιξει η ορεξη για o/c !

Τελικα τα καταφερα νομιζω!:038:

Στην αρχη οταν τα ειδα απλωμενα ολα πανω στον παγκο διστασα για λιγο....

Αλλα τελικα μεσα σε τρεις ωριτσες τα καταφερα.

Και χρειαστηκε να διακοψω και βγω να αγορασω θερμοαγωγιμη παστα, αν και τελικα δεν χρειαστηκε διοτι ο ανεμηστηρας της Intel εχει ηδη πανω του ενα παρεμφερες υλικο. Εν πασει περιπτωσει εγω του εβαλα και αλλο... κακο δεν κανει!

Βεβαια πρεπει να πω οτι οι οδηγιες της Gigabyte ηταν αψογες, γιαυτο αλλωστε και τα καταφερα!:109:

Τωρα εχω καποια ερωτηματικα, οπως για παραδειγμα επρεπε το καλωδιο που δινει στην προσοψη ηχο να το συνδεσω ως HD Audio η AC 97 πανω στην Μ/Β. Επειδη δεν ηξερα ακριβως τι ειναι HD audio εβαλα το παλιο καλο.

Η τελικη συνθεση παντως ειναι

M/B 965G- DS3 (VGA & Sound on board)

CPU C2d 4300 1.8 ( ακομη δεν προλαβα να τον πειραξω)

RAM Kingston Value Ram 667 1x1 gb

HDD WD 2500ks Sata 250 gb

Case Thermaltake Mozart

PSU Heroichi windmill pro 420w

Θα τα ξαναπουμε στο Overcloking!

Καλώς ήρθες ....:006: :006:

καλά τα κατάφερες .... με μοναδικό "ψεγάδι" αυτό

Εν πασει περιπτωσει εγω του εβαλα και αλλο... κακο δεν κανει!

Αρκετές φορές θέλοντας να κάνουμε καλό μάλλον κάνουμε το αντίθετο.... έτσι μην νομίζεις ότι η παραπάνω πάστα κάνει καλό..... , μια και μπορεί να ξεχειλίσει απο την ψύχτρα,να πάει στη μητρική και αν είναι AS5 ίσως να είχες προβλήματα. Ρίξε μια ματιά εδώ

Θα τα ξαναπουμε στο Overcloking!

Οσο γι΄αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ.. :109:

@ tsif: Ευτυχως η παστα που πηρα ειναι ceramique οποτε μαλλον δεν εχω κανει ζημια. Παντως τωρα που ¨το εχω¨ ξανακανω μια επανατοπθετηση σωστα!

@svizi: Το κουτι ειναι αξιοπρεπεστατο για 93 ευρω. Οι χωροταξια του επαρκης (2 optical + 4 sata χαλαρα) αλλα δεν ειναι αθορυβο. ΕΙναι απλως ησυχο. Εχει 2 fan πισω και εναν μπρος ο οποιος ειναι και ο φασαριοζος.

Παντως συνολικα δεν ειναι πιο ενοχλητικος ο θορυβος του απο τον epson tw700 σε normal mode.Και βεβαια καμμια σχεση με αυτο που ειχα! Αυτο που ειναι πραγματικα αθορυβο ειναι το τροφοδοτικο, για το οποιο ειχα και ενδιασμους αλλα τελικα απο πλευρας θορυβου ειναι, για τα δικα μου μετρα, αριστο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.